Heipä hei. Täällä alkaa olla kaikki valmiina joulun tulla. Joululaulut soi ja aamupäivä on siivottu. Kahvia kupissa ja taatelikakkua kaverina. Vhh-tyyliin tehtyä. Mies otti kopin ja leipoi pyynnöstäni Kutsu vapauteen -blogin ohjeella taatelikakun. Taatelikakku on ollut aina suurta herkkua minulle. En tiedä onko makuni muuttunut vähemmän makeaa kaipaavaksi. Ehkä aina olen ollut aika lailla enemmän suolaisen ystävä. Mutta pieni makea on kahvin kanssa kiva ja jos sen saa vielä vähillä hiilareilla niin vielä parempi. Tosin tortttuja olen herkutellut myös. Jospa ne joulun aikaan olisivat ok. Tuo taatelikakku oli saanut alunperin vielä suklaakuorrutteen mutta me jätimme sen pois, samoin kaakaojauheen taikinasta.
1 dl vettä (vähän reilummin laitettiin, koska taateleita enempi)
100 g voita
2 munaa
1,5 dl karppisokeria (vähän vähempi)
3 dl lupiinijauhoa (meillä mantelijauhoja)
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen
Kuorrute (ei pakollinen)
200 g tummaa suklaata
3 rkl voita
Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia) Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa. Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esim mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sulata tumma suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä jäähtynyt seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.
Me ei viittsitty ajaa tehosekoittimella taatelivoiseosta vaan taatelit saivat jäädä rouheiksi. Myöskään karppisokerille emme tehneet (siis mies ei tehnyt) mitään. Sokeria laitoimme ehkä noin 1,25 dl verran koska taatelit toivat reilusti makeutta taikinaan.
Nyt kaikille oikein mukavaa joulun aikaa. :)
Taatelikakku
200 g taateleita (meillä 250g)1 dl vettä (vähän reilummin laitettiin, koska taateleita enempi)
100 g voita
2 munaa
1,5 dl karppisokeria (vähän vähempi)
3 dl lupiinijauhoa (meillä mantelijauhoja)
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
mantelijauhoa kakkuvuoan jauhottamiseen
Kuorrute (ei pakollinen)
200 g tummaa suklaata
3 rkl voita
Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (noin 5 minuuttia) Lisää paloiteltu rasva kuumaan taatelivesiseokseen ja anna rasvan sulaa. Sekoita tehosekoittimella seos sileäksi. Vatkaa munat ja blendattu sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti taatelivoiseos munasokerivaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään ja lisää varovasti siivilän läpi taikinan sekaan.
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se esim mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Sulata tumma suklaa ja rasva vesihauteessa. Levitä jäähtynyt seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa.
Me ei viittsitty ajaa tehosekoittimella taatelivoiseosta vaan taatelit saivat jäädä rouheiksi. Myöskään karppisokerille emme tehneet (siis mies ei tehnyt) mitään. Sokeria laitoimme ehkä noin 1,25 dl verran koska taatelit toivat reilusti makeutta taikinaan.
Nyt kaikille oikein mukavaa joulun aikaa. :)
Kommentit
Lähetä kommentti