Siirry pääsisältöön

Vegaanista hyvää

Hei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa!
Niin se joulukin oli ja meni. Hieman haikeaa.. Voisin elää tuossa joulukuplassa vielä pitempäänkin. Hämärähyssyt. Ei tartte laittaa ruokaa vaan saa syödä monta päivää laatikoita ja kaloja ja välillä paistaa tortut kahville ja illalla nauttia ruokia viinilasillisen kera ja ehkä vähän aurajuustoa ja pala suklaata. Katsoimme myös pitkästä aikaa elokuvan ja se on ihan mainitsemisen arvoinen eli Kramer vs Kramer. Elokuva ei ole ihan uusi, jostain 70-luvulta. :) Mutta semmoinen kiva leffa. Katsoimme tuosta innostuneena ( ja osittain koska uutta jaksoa jenkki-selviytyjistä ei vielä ollut ilmestynyt..) myös kotimaisen Ihmisen osa ja japanilaisen Siskokset. Ne eivät yltäneet samalle tasolle meidän mielestämme.
Tänään oli paluu arkeen kun mies palasi "sorvin" ääreen. Ja minä kokkasin. Olikin mukavasti aikaa kokata kun nousin 6 jälkeen (ja heräsin 5.20 kun mies haki pojan meidän sänkyyn eikä tuo nukahtanut heti siihenkään vaan jutteli ja heitteli kättä päälleni. En siis sen jälkeen nukkunut..) . Poika sen sijaan nukkua posotteli tuonne lähemmäs kymmentä..:D Minä sainkin aikaiseksi tälle päivää porkkanapastaa,avokadokastiketta ja paahdetut kikherneet. Pojalle paahdoin omat kikherneet ilman chiliä. Lisäksi tein lanttulaatikkoa pakkaseen. Kyllä luit aivan oikein. :D Minä olen sellainen etten juuri kyllästy hyviin ruokiin. En aio vetää nuita heti vaan tosiaan pakastan ja syön joskus kun inspis iskee. Tai sitten kun ei iske; kokkausinspis nääs. :D Innostuin eilen kaupassa käydessämme, kun huomasin että lanttusoseet olivat euron. Toki vielä edullisempaa oli ostaa valmiit lantut ja niin teinkin ennen joulua. Nyt on hieman laiska olo kaikesta touhuamisesta. Voihan se olla että vielä pitää lanttupussikin ostaa-mene ja tiedä:D Porkkanoita ostinkin taas 2 kilon pussin. Pitääpä muistutella itselle että tekemäni porkkanalaatikko ilman riisiä oli todella hyvää. Taisi olla K-ruoka -ohjeita.. Kirjoittelen sen muistaessani tännekin. Ja lanttulaatikot sekä VHH- että normiversioina olivat herkkua myös-kunpa vain muistaisin millä ohjeella ne tein, koska tapanani on yhdistellä eri ohjeita. Nuo vhh-versiot paistettiin pitkään ja hartaasti eikä siirappia todellakaan kaivannut. Nam! Tein myös pojalle bataattikananugetteja. Hyvin maistui taas. :) Niin ja samalla uunin lämmityksellä illalle vhh-tortilloja, koska tuota avokadoa oli nyt sopivasti kypsyneenä.





Porkkanapasta

3-5 porkkanaa koosta riippuen
kookosöljyä (minulla nyt oliiviölyä)
suolaa

Kuori porkkanat ja leikkaa vaikka kuorimaveitsellä ohutta suiroa. Kypsennä noin 5 minuttia kunnes ovat hieman pehmenneet.Mausta suolalla.
  

Paahdetut kikherneet

Purkki kikherneitä
kookosöljyä (Minulla oliivi-)
chiliä ja curryä (suolaa)

Paista kikherneet öljyssä ja mausta chilillä ja curryllä. Minä tein tällä kertaa uunissa. 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Avokadokastike

 2 kypsää, pehmeää avokadoa
2-3 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
(loraus kauramaitoa)
ripaus suolaa ja mustapippuria. Survo kaikki sekaisin. Tarjoa porkkanapastan sekä kikherneiden kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.