Siirry pääsisältöön

wanna be piparit ja itsenäisyyspäivän jälkeistä aikaa..

Eilen oli mukava päivä. Pojan päikkärit venähtivät vähän myöhempään ajankohtaan ja sain innostuksen kokeilla At Marias -blogissa ollutta keksien ohjetta. Muuntelin vähän ohjetta niin että laitoin lisäksi hieman kookosjauhoja taikinaan koska se vaikutti aivan liian löysälle. Ihan kelpo keksejä tuli. Minä voin syödä näitä kun mies ja poika popsivat pipareita. Olivat pitäneet piparitalkoot sillä aikaa kun itse olin viimeistä kertaa tälle syksyä valokuvauskurssilla. Tuosta puheenollen; en tiedä miksi aina niin kovasti jännitän tuotakin kurssia mutta olipa mukava olo kun empimisestä huolimatta sain mentyä.. Epämukavuusalueelta saa parhaimmat kiksit. Näinhän sitä sanotaan. Mutta on se mukavuusalueellakin kiva välillä olla ja palata sinne voittajafiiliksillä. Ja sitten sattui taas silmiin tämän jälkeen tämä Tommy Tabermannin ajatelma. Aina niin ajankohtainen.

Epäröinnin hetkellä
mieti
kuinka paljon rohkeutta
uskallat tänään jättää 
käyttämättä.
 
Huomaan suorittajan minussa myös nostavan jatkuvasti päätään. Pojan kanssa olen tietoisesti yrittänyt opetella pysähtymään ja olemaan läsnä. Hän on viisas pieni mies. Tarttuu äidin käteen ja haluaa minut mukaan. Jos kädessäni on kännykkä hän tarttuu siihen, asettaa sen lattialle ja vetää mukaansa. Ei aina ole helppoa luopua niistä sadoista asioista jotka pyörivät mielessä; pitäis sitä ja tätä... Mutta mitä katuu myöhemmin? Olisi pitänyt siivota enempi vai olla oikeasti läsnä ja nähdä pojan ihmettelevän että tämmöistäkö tämä ihmeellinen elämä on? :)

Saatiin juotua itsenäisyynpäivän torttukahvit rauhassa. Itse innostuin vielä perkkaamaan vanhoja reseptejä ja taas karsittua niitä vähemmäksi. Se oli sellaista puuhaa josta innostuinkin hieman. Mies viritteli lisää jouluvaloja ulos ja oli ihana tunnelma. Käytiin kiva iltalenkki ja saunottiin päälle. :)






Jouluiset keksit

75 g voita
1 dl (luomu)kookossokeria (käytin karppisokeria)
2 dl mantelijauhoa (laitoin lisäksi kookosjauhoja 
neilikkaa
kardemummaa
pomeranssinkuorta (ei ollut, panin inkivääriä                                               
chiliä
-sulata voi kattilassa, lisää muut aineet
-anna aineiden sekoittua hyvin ja tarvittaessa lisää voita / mantelijauhoja
-nosta lusikalla nokareita uunipellille ja paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia
-jos haluat tehdä rullia, niin rullaa keksit ennen kuin ne jäähtyvät
-sulata päälle appelsiiniraakasuklaata

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.