Siirry pääsisältöön

Joulukuun eka

Hyvää joulukuun alkua ja sunnuntaiehtoota. Täällä on touhuttu viikonloppuna joulukorttitilausten (nyt kun kustikin taas polkee ja ehkä ehtivät perille jouluksi.. ainakin on toiveita) kimpussa. Teetettiin pojasta hänen puolentoista vuoden ajaltaan kuvia vauvakirjaa varten ja voitte varmasti arvata että niitä on kertynyt ja niiden perkkaaminen kesti. Huh huh. :D Mutta nyt on homma paketissa sekä myös 1 vee kuvat ja joulukorttikuvat tilattu. Ei ollut muuten simppeliä kuvata enää poikaa toisin kuin viime jouluna. Hiki hatussa kaikilla ja koiran mukaan saaminen kuvaan toi lisähaastetta. Mutta hyvä mieli kun tilaus tehty. Ehdimme myös kaupoilla piipahtaa ja yhden paketin ostaa pojalle joululahjaksi. Lisäksi kävimme taas haaveilemassa uudesta sohvasta.. Haaveeksi tuo saa vielä jäädäkin. :)

Mutta tänään lautasella. Paras kukkakaalimuusi tähän astisista. Nams. Tämä muusi on vähähiilihydraattista. Parasta syötynä mustapapupullien ja kermasoosin kera. Laitan ohjeen tähän jos kiinnostaa kokeilla. Mustaapupullat ja kermasoosi on kokattu Samasta padasta puolessa tunnissa kirjan ohjeen mukaan. Ihan lemppariresepti nykyään. Lihapullat kalpenee mennen tullen näitten rinnalla. Mutta muusin ohje.  Se löytyi Ketoreseptit -blogista. Tällä ohjeella meillä tehdään jatkossa muussi.

Kukkismuusi

 500 g kukkakaalia keitettynä
50 g voita 
 1 dl ruohosipulia silputtuna
1/2 tl suolaa

Soseuta keitetty kukkakaali voin kanssa muusiksi. Mausta ruohosipulilla ja suolalla.

Tein tämän pakastekukkakaalista. En käyttänyt ruohosiplaa koska en raskinut nyt ostaa sitä. :D As simple as that.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.