Siirry pääsisältöön

Uutta intialaista ja perjantain hyggeilyä

Hei taas ihanat! Tänään lounaaksi söimme intialaista. Mieheni laittoi ruuan eilen pyynnöstäni alulle ja minä viimeistelin tänään soseuttamalla sen ja paistamalla juustot päälle. Käytimme halloumia koska ohjeessa ei tarkemmin määritelty mitä juustoa tarkoitettiin. Ehkäpä kotijuusto olisi ollut hyvä myös. Sitä olemme käyttäneet palak paneerin valmistamisessa. Myös leipäjuustoa olemme käyttäneet mutta tähän haluttiin paistaa juustot päälle ja halloumi passasi kyllä ihan kivasti tähän.
Tänään ollaan siivoiltu pojan kanssa; hänkin tykkää heilutella pikkumoppia. :D Korjailin huvikseni omia lempparivillasukkia jotka ovat itse tehdyt. Samalla kuunneltiin Vain elämää -biisejä. Lauri Tähkä on ikisuosikkini. Jo sieltä hänen uransa aikaisemmilta vuosilta. Varsin kiva perjantaifiilis nyt. Ehkä saunommekin tänään, koska huomenna olen menossa työporukan pikkujouluun.
Mutta nyt siis tulee teillekin tuo resepti. Sen poimin Facebookin VHH-palstalta. Mies ja poika söivät omat annoksensa riisillä, minä parsakaalin kera.


Shahi paneer

3 sipulia
2 valkosipulinkynttä (tai oman maun mukaan)
pala inkivääriä
1-2  punaista chiliä (koon mukaan, ja oman maun :))
oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
150 g cashewpähkinöitä
3 dl vettä
2 tl juustokuminaa
kurkumaa, chiliä, suolaa

Kuullota sipulit, chili ja inkivääri. Lisää kurkuma, juustokumina ja noin 0,5 tl chiliä. Lisää tomaaaattimurska ja vesi ja pähkinät. Keitä noin 20 minuuttia ja soseuta. Paista juustoa annosten päälle. Mausta suolalla ja lisää chiliä ja jeeraa mikäli tarvitsee. Myös ripaus kardemummaa tai kanelia sopii (ei laitettu). Lisää tuore korianteri ja nauti turkkilaisen jukurtin kera. 

Poikakin söi hyvällä ruokahalulla tätä. :) Helppo ja hyvä ruoka siis. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.