Siirry pääsisältöön

Muista tämäkin

Vielä jatkoa eiliselle..
Tein pitkästä aikaa munakasrullaa eilen. Jossain vaiheessa vähähiilihydraattisuuspyrkimyselämässäni tuli tätä tehtyä paljonkin.Tonnikalatäytteellä. Sitten iski hieman kyllästyminen. Nyt päätin kokeilla tehdä tätä jauhelihatäytteellä. Olin ohjeen reseptivihkooni jauhelihatäytteellä nimenomaan kirjoitellut. Muuntelin hieman täytettä siten että käytin maustettua tuorejuustoa. Pekoni & sipuli maultaan. Kuvaa ei tästä(kään) ole. Munakasrulla ei ole kovin kuvauksellinen, välttämättä. :D

Mutta laitan nyt ohjeen ylös jos kiinnostaa kokeilla. Helppo tehdä ja riittää syömistä useammaksi kerraksi.


Munakasrulla

5 dl maitoa
6 kananmunaa
vajaa tl suolaa

Paisto 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Täyte:
1 pkt jauhelihaa
1 sipuli
pinaattia (pakaste)
herkkusieniä (halutessasi)
kermaa
fetaa, auraa tms.
mausteita

Paahda sipuli ja jauheliha kypsäksi. Lisää (sulatettu) pinaatti ja pilkotut herkkusienet (tai purkista). lisää kerma ja juusto sekä mausteet.

Itse en laittanut kermaa ollenkaan eikä rulla sitä välttämättä kaipaa. Laitoin tosiaan maustetun tuorejuuston ja se antoi kivasti makua. Lisäksi mustapippuria ja maun mukaan suolaa. Poikakin tykkäsi. :) Itselläni vielä flunssa jatkuu. Rupesin lukemaan muuten uudestaan tuota Itkosen kirjaa josta aiemmin mainitsin. Halusin ymmärtää paremmin, sanotaanko näin. Tai sitten voi vain sanoa että luin niin huonosti keskittyen ensimmäisen kerran että pieni kertaus on paikallaan,.:D Mieheni kiikutti minulle jo seuraavan varaukseni kirjastosta (olen jättänyt lenkitkin väliin flunssan takia). Jostakin luin suosituksen Eckhart Tollen Läsnäolon voimasta. Katsotaan valaistunko. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.