Hei taas. Otsikossa tämän päivän tunnelmat. Heräsin yöllä kipeään kurkkuun ja pyöriskelin tovin sängyssä. Aamulla kurkku edelleen kipeänä. Se siitä valofestivaalisuunnitelmasta, se jääköön tällä erää. Eilen oli touhupäivä. Mieheni kokkasi pojalle ruokia pakkaseen ja minä leivoin paria leipää ja lisäksi parit ruuat. Valmiiksi illalle uunifetaa ja päivällä söimme Facebookin VHH-palstalta taas nappaamani reseptin mukaista muna-kaalia. Aasialaistyyppistä ja todella helppoa. Tänään maistui vielä paremmalle kun oli makustunut jääkaapissa ja eilen kiireessä ei niin ehtinyt maistelemaankaan. Toinen leivistä oli jo täällä blogissa joskus esittelemäni lanttuleipä ja toinen uusi kokeilu eli Valion ohjeella tehty artesaanityyppinen kauraleipä. Hyvää oli. Mies pisti taikinan illalla alulle ja laittoi jääkaappiin. Minä hoitelin leivänteon siitä eteenpäin. Aktiivista valmistusaikaa ei ollut paljon. Yöksi jääkaappiin. Sitten aamulla huoneenlämpöön lenkin ajaksi. Uunissa vajaa tunnin paisto.
Illalla herkuttelimme tummalla suklaalla. Ihanan isot palat. Yksi riitti tyydyttämään suklaan nälän. Makuna caramel. Tämä oli Lidlin oma merkki. Mutta voi kun tulee ikävä Tallinnan reissulta ostamaamme Kalevin mustikkavalkosuklaata. Ostimme pienen levyn. Pienen! Hö.. :D. Jos joku tietää saako noita Suomesta niin saa vinkata. Toisaalta haluan alkaa maistella enemmän erilaisia suklaita. Vähän mutta hyvää. Ei aina samoja makuja. Ja muutenkin elämään uusia tuulia.
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä pöydällä 1/2 - 1 tuntia. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli (noin 12 -18 tuntia).
Ota taikina huoneenkämpöön. Kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja peitä väljästi kelmulla ja anna lämmetä noin tunti huoneenlämpöiseksi.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi ja laita kannellinen uuninkestävä vuoka lämpenemisen ajaksi uuniin.
Nosta taikina kuumaan pataan. Paitsa ensin kansi päällä 30 minuuttia ja sitten ilman kantta vielä 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoa luomuvoin ja -juuston kanssa.
Nyt tämä toipilas juo kahvit ja nauttii yhden vaniljapullan. Olen tarponut Juha Itkosen kirjaa Anna minun rakastaa enemmän. Ehkä tämä on enemmän mieheni heiniä. Hän tuon kirjan lainasikin tv:n musiikkiohjelman innostamana. Tartuin siihen kun sain Sofi Oksasen uusimman luettua. Sopivaa flunssatekemistä.. Mukavaa sunnuntaita teille. Pysykää terveinä!
Illalla herkuttelimme tummalla suklaalla. Ihanan isot palat. Yksi riitti tyydyttämään suklaan nälän. Makuna caramel. Tämä oli Lidlin oma merkki. Mutta voi kun tulee ikävä Tallinnan reissulta ostamaamme Kalevin mustikkavalkosuklaata. Ostimme pienen levyn. Pienen! Hö.. :D. Jos joku tietää saako noita Suomesta niin saa vinkata. Toisaalta haluan alkaa maistella enemmän erilaisia suklaita. Vähän mutta hyvää. Ei aina samoja makuja. Ja muutenkin elämään uusia tuulia.
Leipä pieni, kuva iso:D |
Tämä sotku on sitä muna-kaalia:D |
Suositus tälle |
Muna-kaaliwokki
Suikaloi kaali ohueksi. Mikrota laakealla lautasella 3x1minuutti täydellä teholla. Kääntele aina välillä että höyry pääsee poistumaan. Huomioi että kaali menee kasaan, joten sitä saa olla reilusti. Mulla ehkä 1/4 kaalia (iso kaali) max. Laita pannulle reilu loraus öljyä ja paahda kaalia pannulla pehmeäksi. Lisää 3 munaa (itse laitoin 2) ja sekoittele. Lisää mausteita. Minä laitoin kalakastiketta, soijaa ja osterikastiketta. (Viimeinen ei vhh, mutta laitoin vähän). Nauti.
Kauraleipä
3 ½ dl |
vettä
|
1 tl |
kuivahiivaa
|
1 ½ tl |
suolaa
|
3 dl |
kaurajauhoa
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
2 dl |
kaurahiutaleita
|
1 - 2 rkl |
hunajaa
|
Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä pöydällä 1/2 - 1 tuntia. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli (noin 12 -18 tuntia).
Ota taikina huoneenkämpöön. Kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja peitä väljästi kelmulla ja anna lämmetä noin tunti huoneenlämpöiseksi.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi ja laita kannellinen uuninkestävä vuoka lämpenemisen ajaksi uuniin.
Nosta taikina kuumaan pataan. Paitsa ensin kansi päällä 30 minuuttia ja sitten ilman kantta vielä 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoa luomuvoin ja -juuston kanssa.
Nyt tämä toipilas juo kahvit ja nauttii yhden vaniljapullan. Olen tarponut Juha Itkosen kirjaa Anna minun rakastaa enemmän. Ehkä tämä on enemmän mieheni heiniä. Hän tuon kirjan lainasikin tv:n musiikkiohjelman innostamana. Tartuin siihen kun sain Sofi Oksasen uusimman luettua. Sopivaa flunssatekemistä.. Mukavaa sunnuntaita teille. Pysykää terveinä!
Kommentit
Lähetä kommentti