Siirry pääsisältöön

Kaalia ja kauraleipää keittiössä ja kaktus kurkussa

Hei taas. Otsikossa tämän päivän tunnelmat. Heräsin yöllä kipeään kurkkuun ja pyöriskelin tovin sängyssä. Aamulla kurkku edelleen kipeänä. Se siitä valofestivaalisuunnitelmasta, se jääköön tällä erää. Eilen oli touhupäivä. Mieheni kokkasi pojalle ruokia pakkaseen ja minä leivoin paria leipää ja lisäksi parit ruuat. Valmiiksi illalle uunifetaa ja päivällä söimme Facebookin VHH-palstalta taas nappaamani reseptin mukaista muna-kaalia. Aasialaistyyppistä ja todella helppoa. Tänään maistui vielä paremmalle kun oli makustunut jääkaapissa ja eilen kiireessä ei niin ehtinyt maistelemaankaan. Toinen leivistä oli jo täällä blogissa joskus esittelemäni lanttuleipä ja toinen uusi kokeilu eli Valion ohjeella tehty artesaanityyppinen kauraleipä. Hyvää oli. Mies pisti taikinan illalla alulle ja laittoi jääkaappiin. Minä hoitelin leivänteon siitä eteenpäin. Aktiivista valmistusaikaa ei ollut paljon. Yöksi jääkaappiin. Sitten aamulla huoneenlämpöön lenkin ajaksi. Uunissa vajaa tunnin paisto.
Illalla herkuttelimme tummalla suklaalla. Ihanan isot palat. Yksi riitti tyydyttämään suklaan nälän. Makuna caramel. Tämä oli Lidlin oma merkki. Mutta voi kun tulee ikävä Tallinnan reissulta ostamaamme Kalevin mustikkavalkosuklaata. Ostimme pienen levyn. Pienen! Hö.. :D. Jos joku tietää saako noita Suomesta niin saa vinkata. Toisaalta haluan alkaa maistella enemmän erilaisia suklaita. Vähän mutta hyvää. Ei aina samoja makuja. Ja muutenkin elämään uusia tuulia.



Leipä pieni, kuva iso:D

Tämä sotku on sitä muna-kaalia:D

Suositus tälle


Muna-kaaliwokki

Suikaloi kaali ohueksi. Mikrota laakealla lautasella 3x1minuutti täydellä teholla.  Kääntele aina välillä että höyry pääsee poistumaan. Huomioi että kaali menee kasaan, joten sitä saa olla reilusti. Mulla ehkä 1/4 kaalia (iso kaali) max.  Laita  pannulle reilu loraus öljyä ja paahda kaalia pannulla pehmeäksi. Lisää 3 munaa (itse laitoin 2) ja sekoittele. Lisää mausteita. Minä laitoin kalakastiketta, soijaa ja osterikastiketta. (Viimeinen ei vhh, mutta laitoin vähän). Nauti.

 

 Kauraleipä

3 ½ dl
vettä
1 tl
kuivahiivaa
1 ½ tl
suolaa
3 dl
kaurajauhoa
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
1 - 2 rkl
hunajaa

Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä pöydällä 1/2 - 1 tuntia. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli (noin 12 -18 tuntia).
Ota taikina huoneenkämpöön. Kaada jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja peitä väljästi kelmulla ja anna lämmetä noin tunti huoneenlämpöiseksi.
Kuumenna uuni 250 asteiseksi ja laita kannellinen uuninkestävä vuoka lämpenemisen ajaksi uuniin.
Nosta taikina kuumaan pataan. Paitsa ensin kansi päällä 30 minuuttia ja sitten ilman kantta vielä 15 minuuttia.
Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua ja tarjoa luomuvoin ja -juuston kanssa.


Nyt tämä toipilas juo kahvit ja nauttii yhden vaniljapullan. Olen tarponut Juha Itkosen  kirjaa Anna minun rakastaa enemmän. Ehkä tämä on enemmän mieheni heiniä. Hän tuon kirjan lainasikin tv:n musiikkiohjelman innostamana. Tartuin siihen kun sain Sofi Oksasen uusimman luettua. Sopivaa flunssatekemistä.. Mukavaa sunnuntaita teille. Pysykää terveinä!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.