Siirry pääsisältöön

Salaattia sunnuntaihin

Suloista sunnuntaita. Maa on täällä ainakin jo reippaasti lumen peitossa ja maisema sen myötä paljon valoisampi. Kyllä tuo mieltäkin piristää. Tuntuu etten aiempina vuosina ole niin kaivannut syksyisin lunta mutta nyt tuntuu tosiaan mukavalle. Joulua enteilevälle. Eikä kiire jouluunkaan. Tämä odotuksen aika on parasta ja siniset hetket illan hyssyssä.
Eilen kävimme isommalla porukalla uimassa kun saimme seuraa siskostani ja hänen pojistaan. Olipas mukavaa ja erilainen lauantai. Uinti meni jäseniin ja vietin sen perään tovin katsellen valokuvia koneelta kahvikupposen kanssa. Pojasta on kuvia kertynyt alle puolessatoista vuodessa yksistään jo ilman minun puhelinotoksia noin nelisentuhatta ja nyt yritämme saada aikaiseksi tilata vauvakirjakuvia samalla kun tilaamme joulukorttikuvat ja kalenterit lahjaksi isovanhemmille. Urakkaa kerrakseen etten sanoisi. :D
Mutta hei, olihan mulla kokkausasiaakin. Tämmönen porkkanasalaattiresepti löytyi uusimmasta K-ruoka -lehdestä. Maku oli aasialaisvivahteinen ja maistelimme sitä tonnikalapiirakan kyljessä iltaruokana.


 

Seesami-porkkanaraaste

Kuori ja raasta 500 g porkkanoita karkeaksi raasteeksi. Sekoita joukkoon 2 rkl riisiviinietikkaa ja noin 1 tl paahdettua seesamiölhyä. Mausta 1/4 tl:lla suolaa ja 1/2 tl:lla sokeria. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa. Paahda 1/4 dl seesaminsiemenia kevyesti kuivalla pannulla. Sekoita jäähtyneet siemenet porkkanaraasteen joukkoon ja tarjoa lisäkkeenä tai esimerkiksi hodareiden täytteenä.

Itse unohdin ensimmäisestä erästä nuo seesaminsiemenet. Ei haitannut mielestäni. Toiseen erään lisäsin mukaan myös suolattuja pistaasipähkinöitä. Tuo odottelee vielä iltaa jääkaapissa. Tänään tiedossa synttärijuhlintaa ainakin. Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.