Siirry pääsisältöön

Ne loput pullat..

Joo ei niitä kaikkia pullia oo syöty vielä mutta olihan näitäkin pakko kokeilla.. Vaniljasuukkoja nimittäin. Koska vaniljakastiainekset.. Niin lopusta pullataikinasta tein sitten suukkoja. Tämäkin  resepti semmonen joka on muhinut pitkään tuolla laatikon perällä. Viimein sain kokeiltua.  Nyt tuntuu että makeaa on mahan täydeltä syöty kyllä viime aikoina. Nyt ei enempiä leipomuksia vähään aikaan. Pikkujoulujälkkärikin viikinkiravintola Haraldissa maistui överimakealle. Suklaakakkua jonkinlaisella makealla vadelmakastikkeella. Tunnen hieman huonoa omaatuntoa kun poikakin on maistellut pullaa.. Ja vieläpä maanantaina. Tavallisena arkipäivänä! :D Mummolassa on asia erikseen. Mutta nyt pientä rotia jos millään onnistuu koska tiedossa on äitini kyläily (tulee hakemaan uuden puhelimensa, jonka mies hänelle osti. Samoin muuten samanlaisen omalle äidilleen) ja sitten vielä tarjouduin kyläilemään äidilläni, joka aikoi leipaista nimipäivän ja ystävättärensä kyläilyn kunniaksi samantyyppisen kakun kuin minä isänpäiväksi. ;) Hih. Tämän päivän valokuvauskurssi peruuntui. Saa rauhassa hyggeillä kotosalla. Ei haittaa minua. Haha.



Jaettu ilo on moninkertainen. Jaettu mulle ja miehelle.. Ja vähän pojallekin.


Vaniljapusut

Pullataikina tavallinen :) (2,5 dl maitoa)

Voiteluun:
 1 muna

Täyte:
 50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaniljatäyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaa

Tee pullataikina. Anna kohota.
Mausta pehmeä voi sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Leivo taikinasta tanko ja jaa pariinkymmeneen palaan. Pyöräytä palat pikkupulliksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Levitä keskelle jokaista pyörylää vaniljalla maustettua voita. Nosta reunat vastakkain ja painele ne toisiinsa kiinni nipistäen tai lautasen reunalla painaen.
Anna pullien kohota ja voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Tee paksuhko vaniljakastike pussin ohjeiden mukaan, Lisää vaahdotettu kerma a halutessasi vähän vaniljasokeria. Leikkaa pullia vähän auki ja täytä vaniljavaahdolla. Tupsauta pinnalle tomusokeria.

Ja pusut semmosina kun oikeesti olis pitänyt olla. Mutta mun puolustukseksi käytin rumimmat pullat meille ja säästin siisteimmät (ehkä?) vieraille.. 



Semmosta tällä erää. :) Normi laskiaispullat on toki helpompia ja tässä ehkä tuo toinen täyte on turha. Mulla valui osasta pullia se pellille koska pullat aukesivat. Kannattaa siis nipistää pullat kunnolla kiinni. No se täyte maistui taivaalliselle muututtuaan uunissa kinuskiseksi. MUTTA: varo sormiasi! (Mikäli siis sinulla käy niin että se valuu pellille) T. Nimimerkillä Näppinsä polttanut:D. Vaniljakermatäyte taas jäi minulla aika juoksevaksi joten oma taiteenlajinsa saada se pysymään siististi pullan sisällä. Ajattelin sitten että syödään nämä omalla porukalla ettei tule stressiä siitä että on kamalan sotkuista vieraiden kanssa. :D Vispikerma vaahtoutui kyllä hyvin mutta vaniljakastike "lötkisti" sen. Eipä se makuun vaikuttanut ja mies kehui ainakin että hyvää oli. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.