Siirry pääsisältöön

Ne loput pullat..

Joo ei niitä kaikkia pullia oo syöty vielä mutta olihan näitäkin pakko kokeilla.. Vaniljasuukkoja nimittäin. Koska vaniljakastiainekset.. Niin lopusta pullataikinasta tein sitten suukkoja. Tämäkin  resepti semmonen joka on muhinut pitkään tuolla laatikon perällä. Viimein sain kokeiltua.  Nyt tuntuu että makeaa on mahan täydeltä syöty kyllä viime aikoina. Nyt ei enempiä leipomuksia vähään aikaan. Pikkujoulujälkkärikin viikinkiravintola Haraldissa maistui överimakealle. Suklaakakkua jonkinlaisella makealla vadelmakastikkeella. Tunnen hieman huonoa omaatuntoa kun poikakin on maistellut pullaa.. Ja vieläpä maanantaina. Tavallisena arkipäivänä! :D Mummolassa on asia erikseen. Mutta nyt pientä rotia jos millään onnistuu koska tiedossa on äitini kyläily (tulee hakemaan uuden puhelimensa, jonka mies hänelle osti. Samoin muuten samanlaisen omalle äidilleen) ja sitten vielä tarjouduin kyläilemään äidilläni, joka aikoi leipaista nimipäivän ja ystävättärensä kyläilyn kunniaksi samantyyppisen kakun kuin minä isänpäiväksi. ;) Hih. Tämän päivän valokuvauskurssi peruuntui. Saa rauhassa hyggeillä kotosalla. Ei haittaa minua. Haha.



Jaettu ilo on moninkertainen. Jaettu mulle ja miehelle.. Ja vähän pojallekin.


Vaniljapusut

Pullataikina tavallinen :) (2,5 dl maitoa)

Voiteluun:
 1 muna

Täyte:
 50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaniljatäyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaa

Tee pullataikina. Anna kohota.
Mausta pehmeä voi sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Leivo taikinasta tanko ja jaa pariinkymmeneen palaan. Pyöräytä palat pikkupulliksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Levitä keskelle jokaista pyörylää vaniljalla maustettua voita. Nosta reunat vastakkain ja painele ne toisiinsa kiinni nipistäen tai lautasen reunalla painaen.
Anna pullien kohota ja voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Tee paksuhko vaniljakastike pussin ohjeiden mukaan, Lisää vaahdotettu kerma a halutessasi vähän vaniljasokeria. Leikkaa pullia vähän auki ja täytä vaniljavaahdolla. Tupsauta pinnalle tomusokeria.

Ja pusut semmosina kun oikeesti olis pitänyt olla. Mutta mun puolustukseksi käytin rumimmat pullat meille ja säästin siisteimmät (ehkä?) vieraille.. 



Semmosta tällä erää. :) Normi laskiaispullat on toki helpompia ja tässä ehkä tuo toinen täyte on turha. Mulla valui osasta pullia se pellille koska pullat aukesivat. Kannattaa siis nipistää pullat kunnolla kiinni. No se täyte maistui taivaalliselle muututtuaan uunissa kinuskiseksi. MUTTA: varo sormiasi! (Mikäli siis sinulla käy niin että se valuu pellille) T. Nimimerkillä Näppinsä polttanut:D. Vaniljakermatäyte taas jäi minulla aika juoksevaksi joten oma taiteenlajinsa saada se pysymään siististi pullan sisällä. Ajattelin sitten että syödään nämä omalla porukalla ettei tule stressiä siitä että on kamalan sotkuista vieraiden kanssa. :D Vispikerma vaahtoutui kyllä hyvin mutta vaniljakastike "lötkisti" sen. Eipä se makuun vaikuttanut ja mies kehui ainakin että hyvää oli. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.