Joo ei niitä kaikkia pullia oo syöty vielä mutta olihan näitäkin pakko kokeilla.. Vaniljasuukkoja nimittäin. Koska vaniljakastiainekset.. Niin lopusta pullataikinasta tein sitten suukkoja. Tämäkin resepti semmonen joka on muhinut pitkään tuolla laatikon perällä. Viimein sain kokeiltua. Nyt tuntuu että makeaa on mahan täydeltä syöty kyllä viime aikoina. Nyt ei enempiä leipomuksia vähään aikaan. Pikkujoulujälkkärikin viikinkiravintola Haraldissa maistui överimakealle. Suklaakakkua jonkinlaisella makealla vadelmakastikkeella. Tunnen hieman huonoa omaatuntoa kun poikakin on maistellut pullaa.. Ja vieläpä maanantaina. Tavallisena arkipäivänä! :D Mummolassa on asia erikseen. Mutta nyt pientä rotia jos millään onnistuu koska tiedossa on äitini kyläily (tulee hakemaan uuden puhelimensa, jonka mies hänelle osti. Samoin muuten samanlaisen omalle äidilleen) ja sitten vielä tarjouduin kyläilemään äidilläni, joka aikoi leipaista nimipäivän ja ystävättärensä kyläilyn kunniaksi samantyyppisen kakun kuin minä isänpäiväksi. ;) Hih. Tämän päivän valokuvauskurssi peruuntui. Saa rauhassa hyggeillä kotosalla. Ei haittaa minua. Haha.
Voiteluun:
1 muna
Täyte:
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaniljatäyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
Tee pullataikina. Anna kohota.
Mausta pehmeä voi sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Leivo taikinasta tanko ja jaa pariinkymmeneen palaan. Pyöräytä palat pikkupulliksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Levitä keskelle jokaista pyörylää vaniljalla maustettua voita. Nosta reunat vastakkain ja painele ne toisiinsa kiinni nipistäen tai lautasen reunalla painaen.
Anna pullien kohota ja voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Tee paksuhko vaniljakastike pussin ohjeiden mukaan, Lisää vaahdotettu kerma a halutessasi vähän vaniljasokeria. Leikkaa pullia vähän auki ja täytä vaniljavaahdolla. Tupsauta pinnalle tomusokeria.
Semmosta tällä erää. :) Normi laskiaispullat on toki helpompia ja tässä ehkä tuo toinen täyte on turha. Mulla valui osasta pullia se pellille koska pullat aukesivat. Kannattaa siis nipistää pullat kunnolla kiinni. No se täyte maistui taivaalliselle muututtuaan uunissa kinuskiseksi. MUTTA: varo sormiasi! (Mikäli siis sinulla käy niin että se valuu pellille) T. Nimimerkillä Näppinsä polttanut:D. Vaniljakermatäyte taas jäi minulla aika juoksevaksi joten oma taiteenlajinsa saada se pysymään siististi pullan sisällä. Ajattelin sitten että syödään nämä omalla porukalla ettei tule stressiä siitä että on kamalan sotkuista vieraiden kanssa. :D Vispikerma vaahtoutui kyllä hyvin mutta vaniljakastike "lötkisti" sen. Eipä se makuun vaikuttanut ja mies kehui ainakin että hyvää oli. :)
Jaettu ilo on moninkertainen. Jaettu mulle ja miehelle.. Ja vähän pojallekin. |
Vaniljapusut
Pullataikina tavallinen :) (2,5 dl maitoa)Voiteluun:
1 muna
Täyte:
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaniljatäyte:
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaa
Tee pullataikina. Anna kohota.
Mausta pehmeä voi sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Leivo taikinasta tanko ja jaa pariinkymmeneen palaan. Pyöräytä palat pikkupulliksi ja kauli pyöreiksi levyiksi. Levitä keskelle jokaista pyörylää vaniljalla maustettua voita. Nosta reunat vastakkain ja painele ne toisiinsa kiinni nipistäen tai lautasen reunalla painaen.
Anna pullien kohota ja voitele ne munalla ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Tee paksuhko vaniljakastike pussin ohjeiden mukaan, Lisää vaahdotettu kerma a halutessasi vähän vaniljasokeria. Leikkaa pullia vähän auki ja täytä vaniljavaahdolla. Tupsauta pinnalle tomusokeria.
Ja pusut semmosina kun oikeesti olis pitänyt olla. Mutta mun puolustukseksi käytin rumimmat pullat meille ja säästin siisteimmät (ehkä?) vieraille.. |
Semmosta tällä erää. :) Normi laskiaispullat on toki helpompia ja tässä ehkä tuo toinen täyte on turha. Mulla valui osasta pullia se pellille koska pullat aukesivat. Kannattaa siis nipistää pullat kunnolla kiinni. No se täyte maistui taivaalliselle muututtuaan uunissa kinuskiseksi. MUTTA: varo sormiasi! (Mikäli siis sinulla käy niin että se valuu pellille) T. Nimimerkillä Näppinsä polttanut:D. Vaniljakermatäyte taas jäi minulla aika juoksevaksi joten oma taiteenlajinsa saada se pysymään siististi pullan sisällä. Ajattelin sitten että syödään nämä omalla porukalla ettei tule stressiä siitä että on kamalan sotkuista vieraiden kanssa. :D Vispikerma vaahtoutui kyllä hyvin mutta vaniljakastike "lötkisti" sen. Eipä se makuun vaikuttanut ja mies kehui ainakin että hyvää oli. :)
Kommentit
Lähetä kommentti