sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Pullaa kiitos

Moikka taas! Tällä hetkellä vietän ihanan raukeaa sunnuntaita. Pullakahvin äärellä. Tulipas makoisat pullat leipastua eilen. Olin koko päivän hepakassa pikkujoulujen takia ja huomasin että paras "lääke" jännutykseen on touhuaminen jolloin en ehtinyt niin paljon ajatella asiaa. Ja saatiinpa sitten aikaiseksi kokeilla paria uutta pullareseptiäkin. Minulla oli jostain jäänyt varastoon vaniljakastikeainespussi ja hoksasin että nyt on aika testata vuosikausia laatikon pohjalla toteutusta odottaneita reseptejä. Ja tänään pulla maistuu huomattavasti perammalle kuin eilen kun tuskin maltoimme odottaa pullien jähtymistä. Nyt ne ovat herkullisia jääkaappikylminä. Nams. Mieheni osaa tuon taikinanteon taidon ja minä taas pullien pyörittelyn. Yhteistyöllä se sujuu. :)
Pikkujoulut menivät kivasti. Ruoka ei saanut minulta kummoisia pisteitä. Ehkä olen tottunut kotona parempaan. :D  Mukava oli kuitenkin nähdä työkavereita ja päivittää kuulumisia. :)
Vaniljasilmäpullat

Pullataikinan tein Olgan  (Temonen) pullakirjan reseptillä, se on meidän luottoresepti ollut pitkään. Teimme taikinan puoleen litraan maitoa ja osan pullista tein eri täytteellä ja näitä pullia tein muistaakseni noin 16 kpl, osan vaniljakastikkeesta jätin toisiin pulliin täytteeksi.

Täyte
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 1/2 dl maitoa

Koristeluun 50 g voita
1,5 dl sokeria

Tarvikkeet 
pursotin

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa kahteen osaan ja tee osista pötkylät ja jaa kumpikin pötkö 12 osaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2,5 dl.  Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kannamunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja voitele pullat voisulalla ja kasta ne sokeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti