Siirry pääsisältöön

Pullaa kiitos

Moikka taas! Tällä hetkellä vietän ihanan raukeaa sunnuntaita. Pullakahvin äärellä. Tulipas makoisat pullat leipastua eilen. Olin koko päivän hepakassa pikkujoulujen takia ja huomasin että paras "lääke" jännutykseen on touhuaminen jolloin en ehtinyt niin paljon ajatella asiaa. Ja saatiinpa sitten aikaiseksi kokeilla paria uutta pullareseptiäkin. Minulla oli jostain jäänyt varastoon vaniljakastikeainespussi ja hoksasin että nyt on aika testata vuosikausia laatikon pohjalla toteutusta odottaneita reseptejä. Ja tänään pulla maistuu huomattavasti perammalle kuin eilen kun tuskin maltoimme odottaa pullien jähtymistä. Nyt ne ovat herkullisia jääkaappikylminä. Nams. Mieheni osaa tuon taikinanteon taidon ja minä taas pullien pyörittelyn. Yhteistyöllä se sujuu. :)
Pikkujoulut menivät kivasti. Ruoka ei saanut minulta kummoisia pisteitä. Ehkä olen tottunut kotona parempaan. :D  Mukava oli kuitenkin nähdä työkavereita ja päivittää kuulumisia. :)




Vaniljasilmäpullat

Pullataikinan tein Olgan  (Temonen) pullakirjan reseptillä, se on meidän luottoresepti ollut pitkään. Teimme taikinan puoleen litraan maitoa ja osan pullista tein eri täytteellä ja näitä pullia tein muistaakseni noin 16 kpl, osan vaniljakastikkeesta jätin toisiin pulliin täytteeksi.

Täyte
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 1/2 dl maitoa

Koristeluun 50 g voita
1,5 dl sokeria

Tarvikkeet 
pursotin

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa kahteen osaan ja tee osista pötkylät ja jaa kumpikin pötkö 12 osaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2,5 dl.  Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kannamunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja voitele pullat voisulalla ja kasta ne sokeriin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.