Siirry pääsisältöön

Pullaa kiitos

Moikka taas! Tällä hetkellä vietän ihanan raukeaa sunnuntaita. Pullakahvin äärellä. Tulipas makoisat pullat leipastua eilen. Olin koko päivän hepakassa pikkujoulujen takia ja huomasin että paras "lääke" jännutykseen on touhuaminen jolloin en ehtinyt niin paljon ajatella asiaa. Ja saatiinpa sitten aikaiseksi kokeilla paria uutta pullareseptiäkin. Minulla oli jostain jäänyt varastoon vaniljakastikeainespussi ja hoksasin että nyt on aika testata vuosikausia laatikon pohjalla toteutusta odottaneita reseptejä. Ja tänään pulla maistuu huomattavasti perammalle kuin eilen kun tuskin maltoimme odottaa pullien jähtymistä. Nyt ne ovat herkullisia jääkaappikylminä. Nams. Mieheni osaa tuon taikinanteon taidon ja minä taas pullien pyörittelyn. Yhteistyöllä se sujuu. :)
Pikkujoulut menivät kivasti. Ruoka ei saanut minulta kummoisia pisteitä. Ehkä olen tottunut kotona parempaan. :D  Mukava oli kuitenkin nähdä työkavereita ja päivittää kuulumisia. :)




Vaniljasilmäpullat

Pullataikinan tein Olgan  (Temonen) pullakirjan reseptillä, se on meidän luottoresepti ollut pitkään. Teimme taikinan puoleen litraan maitoa ja osan pullista tein eri täytteellä ja näitä pullia tein muistaakseni noin 16 kpl, osan vaniljakastikkeesta jätin toisiin pulliin täytteeksi.

Täyte
1 pussi vaniljakastikejauhetta
2 1/2 dl maitoa

Koristeluun 50 g voita
1,5 dl sokeria

Tarvikkeet 
pursotin

Valmista pullataikina ohjeen mukaan ja anna kohota kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa kahteen osaan ja tee osista pötkylät ja jaa kumpikin pötkö 12 osaan. Pyörittele paloista kauniita pullia. Pane pullat leivinpaperin päälle. Anna nousta noin 30 minuuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2,5 dl.  Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pullat kannamunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniljatäytteellä.
Paista pullia uunin keskiosassa noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja voitele pullat voisulalla ja kasta ne sokeriin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.