..oli eilisen lounas. Kyseessä oli Tiskivuoren emäntä -blogista napattu ohje helppoon kanakastikkeeseen, jonka nautimme pastan kera. Itselle keittelin linssipastaa, muille tavallista. Kurkuma antaa kivaa makua ja väriä ruokiin. Kananjauheliha meni jotenkin kokkaraiseksi minulla mutta eipä se makuun vaikuttanut. Herkullista oli kuitenkin. Sopivaa siivouspäivän ruokaa. :) Miehellä alkoi talviloma ja eilinen meni siivotessa, kauppareissulla ja ulkoillen ja saunoen. Tänään olen tehnyt joogaa ja lueskellut. Kävimme myös lenkillä ja teimme lumiukkoja pihalle. Jonkinlainen väsymys vaivaa vaan jospa se tästä kun loma etenee.
Helppo kanakastike
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
400 g kananjauhelihaa
1/2 - 1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl kurkumajauhetta (tai hyppysellinen sahramia)
n. 2,5 dl kermaa
Lisukkeeksi
pastaa
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota sipulit keskilämmöllä oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kananjauheliha. (Itse kaadoin sipulit odottamaan tässä vaiheessa toiseen kulhoon odottelemaan). Nosta lieden lämpötilaa ja ruskista kanat kauttaaltaan. Mausta seos suolalla, pippurilla sekä kurkumalla. Lisää kastikepohjaan kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuttia. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile esimerkiksi pastan kera.
Kommentit
Lähetä kommentti