Lidlin lehdestä osui silmään kreikkalaisen munakokkelin ohje. Mukavan simppelin oloinen ja kun avattu fetapaketti nokotti jääkaapissa niin sitähän piti ruveta kokkelin tekoon. Hyvää tuli. Jaan ohjeen teillekin jos joku kaipaa nopeaa vatsantäytettä. :)
Kreikkalainen munakokkeli strapatsada
2 annosta / 15 minuuttia
4 munaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
voita paistamiseen
Päälle:
1 punasipuli
65 g babypinaattia
200 g kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa(meillä vähemmän riitti)
n. 1/2 dl kalamataoliiveja
(sormi)suolaa
mustapippuria rouhittuna
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli, pinaatti ja tomaatit nopeasti pannulla öljyssä. Siirrä syrjään.
2. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma, tomaattipyree, suola ja pippuri.
3. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita. Kaada munaseos pannulle ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, kunnes kokkeli on hyytynyt. Kokkelin tulisi olla pehmeää ja murumaista.
4. Viimeistele kokkeli paistamallasi tomaatti.pinaattiseoksella, fetajuustolla, oliiveilla, suolalla ja mustapippurilla. Koristele halutessasi lopuksi muutamalla pinaatinlehdellä.
Kommentit
Lähetä kommentti