Siirry pääsisältöön

Kikherneistä pastaa ja syntymäpäivän ennakointia

 Kokeilin viikonloppuna Nata Salmelan kikherne limonelloa. Ihan mukavan makuinen pastahan siitä syntyi. Leivoimme pojan kanssa myös jo hyvissä ajoin kakun mieheni syntymäpäivän kunniaksi. Kakuksi valikoitui tällä erää Ketoreseptit -blogista silmiin osunut Vadelmajuustokakku. Kokeilin ensimmäistä kertaa tuollaista uunissa paistettavaa juustokakkua. Niin ikään ensimmäistä kertaa kokeilin käyttää Stewia sweet chrystal -sokeria. Pelkäsin että se on kovin makeaa ja laitoin aika säästeliäästi makeutusta kakkuun. No syötyä se tulee ja miesväki ainakin kehui kakkua. :D






Kikherne limonello -pasta

Kahdelle
 
- pastaa, esimerkiksi spagettia noin 200 g(kuivapaino)
- 1 prk kikherneitä
- muutaman sentin pätkä inkivääriä
- puoli sitruunaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 rkl kurkumaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 dl turkkilaista jukurttia 
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- parmesaania
- korianteria

Laita pasta kiehumaan. Lisää pannulle voi, raastettu inkivääri, kurkuma, hunaja sekä soijakastike ja kuullota hetken. Valuta ja lisää kikherneet. Raasta pannulle sitruunan kuori ja purista puolen sitruunan mehu. Lisää valmis pasta. Lisää lopussa jukurtti, älä kypsennä enää. Sekoita. Tarjoile raastetun parmesaanin sekä korianterin kera.   


Meidän pian kolmevuotisaskin tykkäsi, ainakin kun sai aina parmesaania annoksensa päälle. Melkoinen juustofani. Kehen lie tulee.. ;)
Minulla ei nyt ollut hunajaa tähän, pikkuisen lorautin siirappia. Pitänee seuraavalle kerralle ostaa sitten ihan hunajaa. Jospa ruokavalioni sen kestäisi. Itselläni oli tässä shiratakispagetti, muulla perheellä tavallinen spagetti.
Mukavaa hiihtolomaa meidän seudun ihmisille. :) Aurinko ainakin paistelee komiasti. :)
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.