Siirry pääsisältöön

Kikherneistä pastaa ja syntymäpäivän ennakointia

 Kokeilin viikonloppuna Nata Salmelan kikherne limonelloa. Ihan mukavan makuinen pastahan siitä syntyi. Leivoimme pojan kanssa myös jo hyvissä ajoin kakun mieheni syntymäpäivän kunniaksi. Kakuksi valikoitui tällä erää Ketoreseptit -blogista silmiin osunut Vadelmajuustokakku. Kokeilin ensimmäistä kertaa tuollaista uunissa paistettavaa juustokakkua. Niin ikään ensimmäistä kertaa kokeilin käyttää Stewia sweet chrystal -sokeria. Pelkäsin että se on kovin makeaa ja laitoin aika säästeliäästi makeutusta kakkuun. No syötyä se tulee ja miesväki ainakin kehui kakkua. :D






Kikherne limonello -pasta

Kahdelle
 
- pastaa, esimerkiksi spagettia noin 200 g(kuivapaino)
- 1 prk kikherneitä
- muutaman sentin pätkä inkivääriä
- puoli sitruunaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 rkl kurkumaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 dl turkkilaista jukurttia 
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- parmesaania
- korianteria

Laita pasta kiehumaan. Lisää pannulle voi, raastettu inkivääri, kurkuma, hunaja sekä soijakastike ja kuullota hetken. Valuta ja lisää kikherneet. Raasta pannulle sitruunan kuori ja purista puolen sitruunan mehu. Lisää valmis pasta. Lisää lopussa jukurtti, älä kypsennä enää. Sekoita. Tarjoile raastetun parmesaanin sekä korianterin kera.   


Meidän pian kolmevuotisaskin tykkäsi, ainakin kun sai aina parmesaania annoksensa päälle. Melkoinen juustofani. Kehen lie tulee.. ;)
Minulla ei nyt ollut hunajaa tähän, pikkuisen lorautin siirappia. Pitänee seuraavalle kerralle ostaa sitten ihan hunajaa. Jospa ruokavalioni sen kestäisi. Itselläni oli tässä shiratakispagetti, muulla perheellä tavallinen spagetti.
Mukavaa hiihtolomaa meidän seudun ihmisille. :) Aurinko ainakin paistelee komiasti. :)
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.