Kokeilin viikonloppuna Nata Salmelan kikherne limonelloa. Ihan mukavan makuinen pastahan siitä syntyi. Leivoimme pojan kanssa myös jo hyvissä ajoin kakun mieheni syntymäpäivän kunniaksi. Kakuksi valikoitui tällä erää Ketoreseptit -blogista silmiin osunut Vadelmajuustokakku. Kokeilin ensimmäistä kertaa tuollaista uunissa paistettavaa juustokakkua. Niin ikään ensimmäistä kertaa kokeilin käyttää Stewia sweet chrystal -sokeria. Pelkäsin että se on kovin makeaa ja laitoin aika säästeliäästi makeutusta kakkuun. No syötyä se tulee ja miesväki ainakin kehui kakkua. :D
Kikherne limonello -pasta
Kahdelle
- pastaa, esimerkiksi spagettia noin 200 g(kuivapaino)
- 1 prk kikherneitä
- muutaman sentin pätkä inkivääriä
- puoli sitruunaa
- 2 rkl hunajaa
- 1/2 rkl kurkumaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 dl turkkilaista jukurttia
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
- parmesaania
- korianteria
Laita pasta kiehumaan. Lisää pannulle voi, raastettu inkivääri, kurkuma, hunaja sekä soijakastike ja kuullota hetken. Valuta ja lisää kikherneet. Raasta pannulle sitruunan kuori ja purista puolen sitruunan mehu. Lisää valmis pasta. Lisää lopussa jukurtti, älä kypsennä enää. Sekoita. Tarjoile raastetun parmesaanin sekä korianterin kera.
Meidän pian kolmevuotisaskin tykkäsi, ainakin kun sai aina parmesaania annoksensa päälle. Melkoinen juustofani. Kehen lie tulee.. ;)
Minulla ei nyt ollut hunajaa tähän, pikkuisen lorautin siirappia. Pitänee seuraavalle kerralle ostaa sitten ihan hunajaa. Jospa ruokavalioni sen kestäisi. Itselläni oli tässä shiratakispagetti, muulla perheellä tavallinen spagetti.
Mukavaa hiihtolomaa meidän seudun ihmisille. :) Aurinko ainakin paistelee komiasti. :)
Kommentit
Lähetä kommentti