Olipas vaan navakka pohjoistuuli tänä aamuna kun koiran lenkillä käytin. Samainen vinkka herätti pojan päiväunilta. Se vähän pisti harmittamaan sekä äitiä että poikaa. No tunteroisen ehti poitsu muskarin jälkeen nukkua. Ja nyt maistellaan vhh-tyyliin tehtyä Runebergin kakkua kera kermavaahdn ja vadelmahillon.
Eilen kokeilin Kodin kuvalehdestä silmiini osunutta myskikurpitsakeittoa. Ihan maukasta tuli vaikka hieman epäilin onko tuo niin maukasta kuin vakkarireseptini joka pitää sisällään paketillisen tuorejuustoa. Mutta hyvä kun annoin tällekin mahdollisuuden. Ei aina tarvi kermaa ja juustoa että saa hyvää ruokaa.
1 (n. 1,5 kg) myskikurpitsa
2 sipulia
3 solovalkosipulia (laitoin monta tavallisen kynttä)
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa (laitoin vähemmän)
1 l vettä
1,5 tl suolaa
Päälle:
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1 solovalkosipuli
2 rkl öljyä
3 dl turkkilaista jukurttia
tuoretta minttua
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet pois. Kuori ja lohko puolikkaat pienemmiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
HIenonna inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää inkivääri, kardemumma ja juustokumina hautumaan hiljalleen muutamaksi minuutiksi.
Purista sitruunan mehu. Lisää mehu, hunaja, paahdetut kasviksiet ja vesi kattilaan, Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää suola. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
Tee pinnalle ripote. Rouhi pähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää pähkinät ja jatka paahtamista 2 minuuttia.
Tarjoa keiton kanssa turkkilaista jukurttia, pähkinäripotetta ja tuoretta minttua.
Itse en tehnyt päällisiä sen kummemmin vaan tarjoilin keiton kanssa kuivattuja kurpitsan siemeniä (hävikki!) ja fetaa (koska avattu pakkaus jääkaapissa). Hyvää oli. Sitruuna antoi kivan raikkaan säväyksen keitolle.
Eilen kokeilin Kodin kuvalehdestä silmiini osunutta myskikurpitsakeittoa. Ihan maukasta tuli vaikka hieman epäilin onko tuo niin maukasta kuin vakkarireseptini joka pitää sisällään paketillisen tuorejuustoa. Mutta hyvä kun annoin tällekin mahdollisuuden. Ei aina tarvi kermaa ja juustoa että saa hyvää ruokaa.
Iltapäivän valo |
Auringonlasku |
Tänä aamuna taivas oli tulessa kun aurinko nousi |
Myskikurpitsakeitto
4-6 annosta1 (n. 1,5 kg) myskikurpitsa
2 sipulia
3 solovalkosipulia (laitoin monta tavallisen kynttä)
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kardemummaa
1 tl juustokuminaa
1 sitruunan mehu
2 rkl hunajaa (laitoin vähemmän)
1 l vettä
1,5 tl suolaa
Päälle:
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1 solovalkosipuli
2 rkl öljyä
3 dl turkkilaista jukurttia
tuoretta minttua
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet pois. Kuori ja lohko puolikkaat pienemmiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
HIenonna inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää inkivääri, kardemumma ja juustokumina hautumaan hiljalleen muutamaksi minuutiksi.
Purista sitruunan mehu. Lisää mehu, hunaja, paahdetut kasviksiet ja vesi kattilaan, Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää suola. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta.
Tee pinnalle ripote. Rouhi pähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota valkosipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää pähkinät ja jatka paahtamista 2 minuuttia.
Tarjoa keiton kanssa turkkilaista jukurttia, pähkinäripotetta ja tuoretta minttua.
Itse en tehnyt päällisiä sen kummemmin vaan tarjoilin keiton kanssa kuivattuja kurpitsan siemeniä (hävikki!) ja fetaa (koska avattu pakkaus jääkaapissa). Hyvää oli. Sitruuna antoi kivan raikkaan säväyksen keitolle.
Kommentit
Lähetä kommentti