Siirry pääsisältöön

Synttärihumua ja Oreokakkua

Hei ystäväiseni,
eilen vietimme etukäteen syntymäpäiviäni. Ei nyt mitään suurempia juhlia; otsikko antoi ehkä liioittelevan kuvan. :D Kunhan saimme syyn kutsua perhettä kahville ja kokoontumaan yhteen. Mukava päivä oli ja kiva oloi lauantaina touhuta ja leipoa vähän. Olin jo aiemmin leiponut pullia ja niitä täytimme laskiaispulliksi. Lauantaina tekaisin elämäni ensimmäisen Oreo-kakun. Siitä tulikin varsin herkullinen. Nettihän on pullollaan ohjeita. Minä tein oman versioni kahta reseptiä mukaellen, eli Big mamas home - ja Annin uunissa -blogien ohjeista sekoitin oman versioni.
Tänään olemme taaperojumpanneet. Ja tämä äippä on sen jälkeen lähinnä lueskellut ja suunnitellut viikottaista kauppalistaa ja miettinyt kauanko pikkumies aikoo vetää sikeitä jumpan jälkeen. :D












 


Oreo-juustokakku 

Pohja:
1 pkt Oreo-keksejä (153g)
50 g voita sulatettuna

Täyte:
4 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä (mahdollisesti ei tarvi ollenkaan)
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria (laitoin noin pari teelusikallista)
1 pkt Oreo-keksejä, otin kolme kpl koristeluun puolitettuna


Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksien sekaan. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Pilko keksit täytettä varten veitsellä muruksi.
Vispaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokerit sekä keksimurska ja sekoita.  Maistele seosta ja laita sokeria oman maun mukaan.
Kaada liivatelehdistä vesi pois ja purista. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen (vajaa puoli desiä). Kun liivate on sulanut, kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti.
Kaada seos pohjan päälle ja tasoita.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi tai yön yli.
 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.