Siirry pääsisältöön

Synttärihumua ja Oreokakkua

Hei ystäväiseni,
eilen vietimme etukäteen syntymäpäiviäni. Ei nyt mitään suurempia juhlia; otsikko antoi ehkä liioittelevan kuvan. :D Kunhan saimme syyn kutsua perhettä kahville ja kokoontumaan yhteen. Mukava päivä oli ja kiva oloi lauantaina touhuta ja leipoa vähän. Olin jo aiemmin leiponut pullia ja niitä täytimme laskiaispulliksi. Lauantaina tekaisin elämäni ensimmäisen Oreo-kakun. Siitä tulikin varsin herkullinen. Nettihän on pullollaan ohjeita. Minä tein oman versioni kahta reseptiä mukaellen, eli Big mamas home - ja Annin uunissa -blogien ohjeista sekoitin oman versioni.
Tänään olemme taaperojumpanneet. Ja tämä äippä on sen jälkeen lähinnä lueskellut ja suunnitellut viikottaista kauppalistaa ja miettinyt kauanko pikkumies aikoo vetää sikeitä jumpan jälkeen. :D












 


Oreo-juustokakku 

Pohja:
1 pkt Oreo-keksejä (153g)
50 g voita sulatettuna

Täyte:
4 dl vispikermaa
300 g tuorejuustoa
2 liivatelehteä (mahdollisesti ei tarvi ollenkaan)
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria (laitoin noin pari teelusikallista)
1 pkt Oreo-keksejä, otin kolme kpl koristeluun puolitettuna


Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksien sekaan. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Pilko keksit täytettä varten veitsellä muruksi.
Vispaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokerit sekä keksimurska ja sekoita.  Maistele seosta ja laita sokeria oman maun mukaan.
Kaada liivatelehdistä vesi pois ja purista. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen (vajaa puoli desiä). Kun liivate on sulanut, kaada liuos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita huolellisesti.
Kaada seos pohjan päälle ja tasoita.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin kolmeksi tunniksi tai yön yli.
 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.