sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Pannaria viikonloppuun ja yks hyvä salaatinkastike

Kokeilin eilen vähähiilihydraattista raejuustopannaria. Pohjan ohje löytyi jälleen kerran Facebookin vhh-ryhmästä. Tein suolaisen version ja laitoin päälle vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Jos olisi kotona ollut punasipulia niin sitä olisin myös laittanut. Meni tuo näinkin mutta eihän se ihan sitä perinteistä pannaria voittanut. Ehkä jotain kehittelyä vielä kaipaa.
Pannarin kylkeen tein salaatin ja koska meillä oli jääkaapissa erinäisten kokeilujen jäljiltä avattuna ranskankermapurkki keksin kokeilla paria eri salaattikastiketta. Dippailimme loppujen lopuksi kastikkeisiin raakoja parsakaaleja ja selleriä. Porkkanakin voisi toimia. Thousand Island -kastike sopisi myös salaatille jossa on katkarapuja tai munaa. Pitänee sekin testata.




Raejuustopannari

3 munaa
2 rkl voisulaa
1/2 dl kermaa
Sekoita munat, voi ja kerma keskenään ja lisää keskenään sekoitetut 1/2 tl leivinjauhetta ja 1 1/2 rkl psylliumia. Sitten 200 g raejuustoa ja sekoitus. Hippunen suolaa. Pyöreään piirakkavuokaan tai minulla pieni uunivuoka. Päälle jos haluaa esim aurinkokuivattuja tomaatteja, vuohenjuustoa, punasipulia tai mitä ikinä keksii. Voi syödä myös makeilla täytteillä. Tupla-annoksella pellillinen. Uuniin 200 asteessa 15-20 minuuttia. 


Thousand island -kastike (salaatille tai dippinä)

1 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl täysrasvasita ranskankermaa
2 rkl hienonnettua sipulia (en laittanut)
puhdistamatonta merisuolaa maun mukaan
(ripaus cayennepippuria)
(2 rkl hienoksi hakattua suolakurkkua)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti