Siirry pääsisältöön

Pannaria viikonloppuun ja yks hyvä salaatinkastike

Kokeilin eilen vähähiilihydraattista raejuustopannaria. Pohjan ohje löytyi jälleen kerran Facebookin vhh-ryhmästä. Tein suolaisen version ja laitoin päälle vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Jos olisi kotona ollut punasipulia niin sitä olisin myös laittanut. Meni tuo näinkin mutta eihän se ihan sitä perinteistä pannaria voittanut. Ehkä jotain kehittelyä vielä kaipaa.
Pannarin kylkeen tein salaatin ja koska meillä oli jääkaapissa erinäisten kokeilujen jäljiltä avattuna ranskankermapurkki keksin kokeilla paria eri salaattikastiketta. Dippailimme loppujen lopuksi kastikkeisiin raakoja parsakaaleja ja selleriä. Porkkanakin voisi toimia. Thousand Island -kastike sopisi myös salaatille jossa on katkarapuja tai munaa. Pitänee sekin testata.




Raejuustopannari

3 munaa
2 rkl voisulaa
1/2 dl kermaa
Sekoita munat, voi ja kerma keskenään ja lisää keskenään sekoitetut 1/2 tl leivinjauhetta ja 1 1/2 rkl psylliumia. Sitten 200 g raejuustoa ja sekoitus. Hippunen suolaa. Pyöreään piirakkavuokaan tai minulla pieni uunivuoka. Päälle jos haluaa esim aurinkokuivattuja tomaatteja, vuohenjuustoa, punasipulia tai mitä ikinä keksii. Voi syödä myös makeilla täytteillä. Tupla-annoksella pellillinen. Uuniin 200 asteessa 15-20 minuuttia. 


Thousand island -kastike (salaatille tai dippinä)

1 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl täysrasvasita ranskankermaa
2 rkl hienonnettua sipulia (en laittanut)
puhdistamatonta merisuolaa maun mukaan
(ripaus cayennepippuria)
(2 rkl hienoksi hakattua suolakurkkua)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.