Siirry pääsisältöön

Pannaria viikonloppuun ja yks hyvä salaatinkastike

Kokeilin eilen vähähiilihydraattista raejuustopannaria. Pohjan ohje löytyi jälleen kerran Facebookin vhh-ryhmästä. Tein suolaisen version ja laitoin päälle vuohenjuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Jos olisi kotona ollut punasipulia niin sitä olisin myös laittanut. Meni tuo näinkin mutta eihän se ihan sitä perinteistä pannaria voittanut. Ehkä jotain kehittelyä vielä kaipaa.
Pannarin kylkeen tein salaatin ja koska meillä oli jääkaapissa erinäisten kokeilujen jäljiltä avattuna ranskankermapurkki keksin kokeilla paria eri salaattikastiketta. Dippailimme loppujen lopuksi kastikkeisiin raakoja parsakaaleja ja selleriä. Porkkanakin voisi toimia. Thousand Island -kastike sopisi myös salaatille jossa on katkarapuja tai munaa. Pitänee sekin testata.




Raejuustopannari

3 munaa
2 rkl voisulaa
1/2 dl kermaa
Sekoita munat, voi ja kerma keskenään ja lisää keskenään sekoitetut 1/2 tl leivinjauhetta ja 1 1/2 rkl psylliumia. Sitten 200 g raejuustoa ja sekoitus. Hippunen suolaa. Pyöreään piirakkavuokaan tai minulla pieni uunivuoka. Päälle jos haluaa esim aurinkokuivattuja tomaatteja, vuohenjuustoa, punasipulia tai mitä ikinä keksii. Voi syödä myös makeilla täytteillä. Tupla-annoksella pellillinen. Uuniin 200 asteessa 15-20 minuuttia. 


Thousand island -kastike (salaatille tai dippinä)

1 dl majoneesia
2 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl täysrasvasita ranskankermaa
2 rkl hienonnettua sipulia (en laittanut)
puhdistamatonta merisuolaa maun mukaan
(ripaus cayennepippuria)
(2 rkl hienoksi hakattua suolakurkkua)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.