Nyt oli hyvää settiä. Vanhasta Valion Kodin ruokavuosi -lehtisestä kokeilemani resepti oli kokkaamisen arvoinen. Tätä tehdään toistekin. Minulla jäi jalapenot pois koska en viitsinyt tätä varten niitä ostaa. Annoksen päälle laitoimme Srir
acha hot chili -kastiketta jolla sai mukavan tulisen säväyksen ruokaan ja säädeltyä tulisuutta omaan makuun ja poika söi ilman Srirachaa omansa.
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl säilykejalapenoa hienonnettuna
pala (n. 2 tl) tuoretta inkivääriä hienonnettuna TAI
1 tl inkivääriä jauheena
1 1/2 tl curryä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
400 g katkarapuja
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
Kuumenna rasva wokissa ja lisää joukkoon sipulit ja jalapeno- Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon inkivääri ja curry ja kypsennä pari minuuttia- Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kerma. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon viimeiseksi katkaravut ja kuumenna. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Viimeistele hienonnetulla korianterilla tai persiljalla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Laitoin itse vielä lurauksen sitruunamehua tuomaan hapokkuutta. Luin juuri Saku Tuomisen Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruuasta. Olipa muuten inspiroiva kirja, jota ahmin iltalukemisena. :) Sieltä ehkä tuli tuo sitruunanmahun lisäyskin. :D
acha hot chili -kastiketta jolla sai mukavan tulisen säväyksen ruokaan ja säädeltyä tulisuutta omaan makuun ja poika söi ilman Srirachaa omansa.
Katkarapucurry
2 rkl voita tai gheetä1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl säilykejalapenoa hienonnettuna
pala (n. 2 tl) tuoretta inkivääriä hienonnettuna TAI
1 tl inkivääriä jauheena
1 1/2 tl curryä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
400 g katkarapuja
korianteria tai persiljaa hienonnettuna
Kuumenna rasva wokissa ja lisää joukkoon sipulit ja jalapeno- Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon inkivääri ja curry ja kypsennä pari minuuttia- Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kerma. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon viimeiseksi katkaravut ja kuumenna. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Viimeistele hienonnetulla korianterilla tai persiljalla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Laitoin itse vielä lurauksen sitruunamehua tuomaan hapokkuutta. Luin juuri Saku Tuomisen Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruuasta. Olipa muuten inspiroiva kirja, jota ahmin iltalukemisena. :) Sieltä ehkä tuli tuo sitruunanmahun lisäyskin. :D
Kommentit
Lähetä kommentti