Siirry pääsisältöön

Katkarapucurryä

Nyt oli hyvää settiä. Vanhasta Valion Kodin ruokavuosi -lehtisestä kokeilemani resepti oli kokkaamisen arvoinen. Tätä tehdään toistekin. Minulla jäi jalapenot pois koska en viitsinyt tätä varten niitä ostaa. Annoksen päälle laitoimme Srir
acha hot chili -kastiketta jolla sai mukavan tulisen säväyksen ruokaan ja säädeltyä tulisuutta omaan makuun ja poika söi ilman Srirachaa omansa.



Katkarapucurry

 2 rkl voita tai gheetä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl säilykejalapenoa hienonnettuna
pala (n. 2 tl) tuoretta inkivääriä hienonnettuna TAI
1 tl inkivääriä jauheena
1 1/2 tl curryä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
400 g katkarapuja
korianteria tai persiljaa hienonnettuna

Kuumenna rasva wokissa ja lisää joukkoon sipulit ja jalapeno- Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon inkivääri ja curry ja kypsennä pari minuuttia- Sekoita joukkoon tomaattimurska ja kerma. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon viimeiseksi katkaravut ja kuumenna. Älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Viimeistele hienonnetulla korianterilla tai persiljalla. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Laitoin itse vielä lurauksen sitruunamehua tuomaan hapokkuutta. Luin juuri Saku Tuomisen Kaikki mitä olen oppinut hyvästä ruuasta. Olipa muuten inspiroiva kirja, jota ahmin iltalukemisena. :) Sieltä ehkä tuli tuo sitruunanmahun lisäyskin. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.