Aurinko armas paistelee ja elellään helmikuun viimeistä lauantaita ja karkauspäivää. Meillä päivä on mennyt siivotessa, kaupungilla pika-asioinnilla ja kaupoissa käydessä. Nyt poitsu on päikkäreillä ja miehen kanssa söimme marja"rahkaa" vai sanottaisko suoraan marjakermaa, koska tuossa ei rahkaa ollut ollenkaan. Maistuipas hyvälle. :D Yksi päivä kokeilin paahdettuja vihreitä papuja ja tuon reseptin halusin pistää muistiin, elikkäs tässä tulee teillekin. Oli hyvää ja helppoa, jälleen kerran.
suolaa keittämiseen
3-4 isoa valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
vuorisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Papuja jäikin vielä. Ostin ison pussin joten mielessä on jo uudet kokeilut. Tätä tehdään ainakin toistekin. Mukavaa lauantain jatkoa.
Äkkiäkös nää menee parempiin suihin.. |
Uunissa paahdetut vihreät pavut
600 g tuoreita vihreitä papuja (käytin pakaste)suolaa keittämiseen
3-4 isoa valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
vuorisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
- Poista pavuista kannat ja keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä (jätä pavut kuitenkin vielä rapeiksi!). Kaada vesi pois.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Levitä pavut uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita papujen joukkoon valkosipulinkynnet ja öljy. Rouhi sekaan mustapippuria sekä reilusti suolaa.
- Paahda papuja noin 10 minuuttia.
Papuja jäikin vielä. Ostin ison pussin joten mielessä on jo uudet kokeilut. Tätä tehdään ainakin toistekin. Mukavaa lauantain jatkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti