Aurinko armas paistelee ja elellään helmikuun viimeistä lauantaita ja karkauspäivää. Meillä päivä on mennyt siivotessa, kaupungilla pika-asioinnilla ja kaupoissa käydessä. Nyt poitsu on päikkäreillä ja miehen kanssa söimme marja"rahkaa" vai sanottaisko suoraan marjakermaa, koska tuossa ei rahkaa ollut ollenkaan. Maistuipas hyvälle. :D Yksi päivä kokeilin paahdettuja vihreitä papuja ja tuon reseptin halusin pistää muistiin, elikkäs tässä tulee teillekin. Oli hyvää ja helppoa, jälleen kerran.
suolaa keittämiseen
3-4 isoa valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
vuorisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Papuja jäikin vielä. Ostin ison pussin joten mielessä on jo uudet kokeilut. Tätä tehdään ainakin toistekin. Mukavaa lauantain jatkoa.
![]() | ||
Äkkiäkös nää menee parempiin suihin.. |
Uunissa paahdetut vihreät pavut
600 g tuoreita vihreitä papuja (käytin pakaste)suolaa keittämiseen
3-4 isoa valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
vuorisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
- Poista pavuista kannat ja keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä (jätä pavut kuitenkin vielä rapeiksi!). Kaada vesi pois.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Levitä pavut uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita papujen joukkoon valkosipulinkynnet ja öljy. Rouhi sekaan mustapippuria sekä reilusti suolaa.
- Paahda papuja noin 10 minuuttia.
Papuja jäikin vielä. Ostin ison pussin joten mielessä on jo uudet kokeilut. Tätä tehdään ainakin toistekin. Mukavaa lauantain jatkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti