Siirry pääsisältöön

Vapun sapuskat ja puuhat

Mukavaa vappua näin vappupäivän jo lähestyessä iltaa.  Meillä on mennyt vappu varsin rauhallisissa merkeissä. Sateinen sää ei houkutelllut juuri nokkaa ulos näyttämään joten eilen ja tänään katselimme uusien Beck-sarjojen kaksi viimeistä osaa. Nuo olivat mielestäni hyviä jaksoja vaikka itse Beck olikin jäänyt hieman sivuosaan. Tänä aamuna näytti sää jo sen verran harmaalle, että en lähtenyt muun perheen kanssa lenkille vaan jäin tekemään Bodybalance-ohjelman. Olipas mukava olo loppurentoutuksen aikaan. Mutta rankkaa se on, varsinkin aamutuimaan tehtynä. Oletteko kokeilleet? Ja viiden jälkeen heränneenä. Kyllä, näin siinä kävi. Heräsin sattumoisin ja koira vaihtoi paikkaa miehen puolen sängyn viereen ja alkoi mokoma kuorsata niin että minulla karkasi unet. Niinpä ennen kuutta annoin periksi ja hipsin aamukahvin ja lehden pariin ja sainpahan rauhallisen hetkeni ennen kuin poika ja muu perhe heräsi.
Eilen tekaisin vapuksi "perunasalaattia" tällä kertaa kesäkurpitsasta. Ja olipas hyvää. Pitää itsellekin pistää tänne muistiin tuo resepti. Samalla ohjeella tein uudeksi vuodeksi salaatin käyttäen kyssäkaalia. Tämä oli vielä helpompi tehdä, koska kesäkurpitsaa ei tarvinut paistaa tai muutenkaan kypsentää. Kyssäkaalta en löytänyt kaupasta joten siksi kokeilin kesäkurpitsalla ja sehän ei ollut huono juttu ollenkaan. Sinappina meillä oli Auran tosi tulinen sinappi. Taisi olla hieman turhan tulinen kun tuntui hallitsevalle tai sitten laitoin sitä niin reilulla kädellä ja tietysti makkarakin vaati sinappinsa. :D
Makkara musta , salaatti tulinen :D

Kesäkurpitsasalaatti

Kesäkurpitsaa
Omenaa
Myrttisen suolakurkkua (valkosipuli)
Paprikaa
Punasipulia
Majoneesia
Ranskankermaa
Sinappia
Suolaa
(Karppisokeria tms)
Sitruunamehua
Pippuria tai esim sitruunapippuria


 Kuutioi kesäkurpitsa, omena, suolakurkut, paprika ja punasipuli sopiviksi paloiksi. Sekoita kastikkeen aineet joukkoon, maista ja mausta oman makusi mukaiseksi. 



Pitihän sitä sitten näitäkin tekasta. Reseptin laitan myöhemmin. Nyt tuli teknisiä ongelmia. :D Note to myself että tämä oli korvikemunkki Ei vastannut aitoa. Ei silti pahoja. Ihan ok.. Ei ehkä jatkoon mun osalta. T. eräs joka kuolasi äitin lähettämille OIKEAn munkin kuville. Ja olis se simakin maistunu. Aina ei oo kivaa olla diabeetikko..

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.