Siirry pääsisältöön

Ne munkit

Heissan taas. Vapusta selvitty ja taas muutama päivä niin on taas viikonloppu edessä. Munkkeihin palatakseni. Ohje on Facebookin vhh-ryhmästä bongattu ja kerran aiemmin kokeiltu. Muistelin makua paremmaksi, muuten en kai olisi näitä taas päätynyt leipomaan. Tällä kertaa jäin kaipaamaan noihin tosiaan enemmän makua ja toisia ohjeita jälkikäteen tutkiessani päädyin siihen että taikina jäi kaipaamaan hieman suolaa. Niinpä ajattelin antaa nuille vielä mahdollisuuden. Koska öljyäkin jäi vielä puoli pulloa (rapsiöljyä emme muuten käytä ruuan laitossa) niin ajattelin josko tekisimme toisen erän munkkeja pienellä suolalisällä. Syödään nyt kuitenkin nuo edelliset ensin. Maku ei missään nimessä ollut huono ja koostumus oli aivan loistava; leipominen ja muotoilu sekä paistaminen onnistuivat hyvin. Pitääpäs palata vielä asiaan mikäli nyt saan aikaiseksi tuon uuden satsin pyöräyttää ja kertoilla miten onnistuivat.. Tänäänkin meillä on munkkipäivä. :)












Vähähiilihydraattiset munkit

3 munaa
50 g voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl kardemummaa
2 rkl makeutusta (minulla karppisokeri)
2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa(laitoin n. 1/2 tl)

Sekoita munat, kerma, vesi ja voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes taikinasta muotoutuu kiinteä pallo. Pyöritä käsissä palloiksi ja tee keskelle reikä. Paista öljyssä ja sokeroi.

EDIT: Teimme tänään toisen satsin munkkeja lisäten noin puoli tl ehkä vähän reilu suolaa sekä hieman sitruunamehua ja raatimme totesi ohjeen nyt hyväksi. Nams.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.