Siirry pääsisältöön

Ne munkit

Heissan taas. Vapusta selvitty ja taas muutama päivä niin on taas viikonloppu edessä. Munkkeihin palatakseni. Ohje on Facebookin vhh-ryhmästä bongattu ja kerran aiemmin kokeiltu. Muistelin makua paremmaksi, muuten en kai olisi näitä taas päätynyt leipomaan. Tällä kertaa jäin kaipaamaan noihin tosiaan enemmän makua ja toisia ohjeita jälkikäteen tutkiessani päädyin siihen että taikina jäi kaipaamaan hieman suolaa. Niinpä ajattelin antaa nuille vielä mahdollisuuden. Koska öljyäkin jäi vielä puoli pulloa (rapsiöljyä emme muuten käytä ruuan laitossa) niin ajattelin josko tekisimme toisen erän munkkeja pienellä suolalisällä. Syödään nyt kuitenkin nuo edelliset ensin. Maku ei missään nimessä ollut huono ja koostumus oli aivan loistava; leipominen ja muotoilu sekä paistaminen onnistuivat hyvin. Pitääpäs palata vielä asiaan mikäli nyt saan aikaiseksi tuon uuden satsin pyöräyttää ja kertoilla miten onnistuivat.. Tänäänkin meillä on munkkipäivä. :)












Vähähiilihydraattiset munkit

3 munaa
50 g voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl kardemummaa
2 rkl makeutusta (minulla karppisokeri)
2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa(laitoin n. 1/2 tl)

Sekoita munat, kerma, vesi ja voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes taikinasta muotoutuu kiinteä pallo. Pyöritä käsissä palloiksi ja tee keskelle reikä. Paista öljyssä ja sokeroi.

EDIT: Teimme tänään toisen satsin munkkeja lisäten noin puoli tl ehkä vähän reilu suolaa sekä hieman sitruunamehua ja raatimme totesi ohjeen nyt hyväksi. Nams.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.