Heissan taas. Vapusta selvitty ja taas muutama päivä niin on taas viikonloppu edessä. Munkkeihin palatakseni. Ohje on Facebookin vhh-ryhmästä bongattu ja kerran aiemmin kokeiltu. Muistelin makua paremmaksi, muuten en kai olisi näitä taas päätynyt leipomaan. Tällä kertaa jäin kaipaamaan noihin tosiaan enemmän makua ja toisia ohjeita jälkikäteen tutkiessani päädyin siihen että taikina jäi kaipaamaan hieman suolaa. Niinpä ajattelin antaa nuille vielä mahdollisuuden. Koska öljyäkin jäi vielä puoli pulloa (rapsiöljyä emme muuten käytä ruuan laitossa) niin ajattelin josko tekisimme toisen erän munkkeja pienellä suolalisällä. Syödään nyt kuitenkin nuo edelliset ensin. Maku ei missään nimessä ollut huono ja koostumus oli aivan loistava; leipominen ja muotoilu sekä paistaminen onnistuivat hyvin. Pitääpäs palata vielä asiaan mikäli nyt saan aikaiseksi tuon uuden satsin pyöräyttää ja kertoilla miten onnistuivat.. Tänäänkin meillä on munkkipäivä. :)
50 g voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl kardemummaa
2 rkl makeutusta (minulla karppisokeri)
2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa(laitoin n. 1/2 tl)
Sekoita munat, kerma, vesi ja voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes taikinasta muotoutuu kiinteä pallo. Pyöritä käsissä palloiksi ja tee keskelle reikä. Paista öljyssä ja sokeroi.
EDIT: Teimme tänään toisen satsin munkkeja lisäten noin puoli tl ehkä vähän reilu suolaa sekä hieman sitruunamehua ja raatimme totesi ohjeen nyt hyväksi. Nams.
Vähähiilihydraattiset munkit
3 munaa50 g voita
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 tl kardemummaa
2 rkl makeutusta (minulla karppisokeri)
2 tl leivinjauhetta
hieman suolaa(laitoin n. 1/2 tl)
Sekoita munat, kerma, vesi ja voisula keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita kunnes taikinasta muotoutuu kiinteä pallo. Pyöritä käsissä palloiksi ja tee keskelle reikä. Paista öljyssä ja sokeroi.
EDIT: Teimme tänään toisen satsin munkkeja lisäten noin puoli tl ehkä vähän reilu suolaa sekä hieman sitruunamehua ja raatimme totesi ohjeen nyt hyväksi. Nams.
Kommentit
Lähetä kommentti