Hei taas. Postaustahtihan uhkaa kiihtyä varsin hurjaksi taas vaihteeksi. :D Viime aikoina on tullut plärättyä ahkeraan paitsi blogissa aiemmin mainitsemaani Samasta padasta ja Samasta padasta puolessa tunnissa niin myös Anni Lehden, Anja Mahrenholzin ja Minna Vauhkosen niin ikään mainioita ruokavinkkejä vauvalle sisältävää Naprerosta nautiskelijaksi kirjaa. Kauniit kuvat ja sopivan simppelit kikkailemattomat reseptit houkuttelevat kokeilemaan monipuolisesti sormiruokaa pienokaiselle. Meidän poika on ainakin tosi kiitettävästi maistellut kaikkia kokeiluja ja on ihanan ennakkoluuloton kaveri. Tällä erää silmääni osui kirjasta kikhernemunakas, johon täytteeksi tuli avokadotahnaa. Mieleeni muistui aimmin kokkaamani kikhernelätyt, joten tein meille aikuisille hieman eri reseptillä samantyyppiset lätyt. Reseptit olivat hyvin lähellä toisiaan. Täytteeksi laitoimme vauvalle vain sitruunalla ja pippurilla maustettua avokadoa, itsellemme lisäksi fetaa ja chilitonnikalaa. Niin helppoa ja hyvää.
3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
Sekoita aineet keskenään. Anna taikinan turvota tunnin ajan huoneenlämmössä. Paista pannulla lättyjä tai kaada voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon esimerkiksi rapeaksi paistettua pekonia. Paista 15 minuuttia 200 -225 asteessa.
Kikhernelätyt/pannukakut
3 dl kikhernejauhoja3-4 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vettä
Sekoita aineet keskenään. Anna taikinan turvota tunnin ajan huoneenlämmössä. Paista pannulla lättyjä tai kaada voideltuun uunivuokaan ja ripottele joukkoon esimerkiksi rapeaksi paistettua pekonia. Paista 15 minuuttia 200 -225 asteessa.
Kommentit
Lähetä kommentti