Siirry pääsisältöön

Superhyvä siskonmakkarapasta

Pitkästä aikaa tein herkullistakin herkullisempaa siskonmakkarapastaa. Tätä kannattaa ennakkoluulottomasti testata. Itse en ollut joku aika sitten tehnyt siskonmakkaroista ikinä ruokaa. Muistissa oli koulussa reilu parikymmentä vuotta sitten syöty siskonmakkarakeitto, joka ei intohimoja herättänyt, joskaan ei myöskään inhotusta. Niinpä kun löysin mielenkiintoisen reseptin testattavahan tuota oli. Valitettavasti en taas yhtään muista mistä olen reseptin alunperin löytänyt. Pastan ainesosat ovat herkullisia joten lopputulos on kuinkas muuten kuin herkullinen. Ja tuossa vedellessäni pastaa suuhun hoksasin että tästähän piti tehdä postaus; ei ole vielä bloggaus mennyt niin selkäytimeen että muistaisi kuvata annokset ennen nauttimista. :D Suokaa anteeksi. Pastan tein vhh-tyyliin, koska viime aikoina olen herkutellut äitienpäiväkakuilla siihen malliin että pääruuassa pitää pysyä hiilihydraattirajoitteisella linjalla. Pastan ohje on napattu Facebookin vhh-ryhmästä.



Amatööribloggaaja unohti kuvata..melkein:D Minkäs teet kun oli hyvää..


Siskonmakkarakastike

1 pkt siskonmakkaroita
2 sipulia
öljyä
1,5 dl kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 rkl sinappia (mulla dijon)
parmesaania
rouhittua mustapippuria
chili explosion -maustetta (mulla tavallinen tulinen chilijauhe)
(suolaa) 
persiljaa


Viipaloi sipulit. Paista pannulla kunnes sipulit saavat väriä. Nosta sivuun pannulta, lisää pannuun rasvaa ja purista siskonmakkarapalleroita pannulle. Paista hieman väriä pintaan. Lisää sipulit takaisin pannulle, kaada kasvisliemi sekaan. Mausta timjamilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kerma, sinappi ja parmesaani. Mausta mustapippurilla ja chilillä (ja tarvittaessa suolalla). Anna hautua vielä 5 minuuttia. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla. Itse lisäsin muutaman babypinaatin lehden sekaan loppuvaiheessa; olisi noita voinut enemmänkin laittaa koska eivät maistuneet ja ovat terveellisiä ja niitä nyt sattui olemaan. 

Vhh-tuorepasta

100 g tuorejuustoa
4 kananmunaa
1/2 dl psylliumia

Sekoita tuorejuusto ja kananmunat keskenään. (Vaikka sähkövatkaimella) Lisää psyllium ja sekoita lusikalla. (Psyllium saattaa jämähtää vatkaimeen). Anna seistä 10 minuuttia. Öljyä kaksi leivinpaperia ja kaada massa leivinpaperille. Paina toisella öljytyllä paperilla massa litteäksi. Paista 150 asteessa uunissa 10 minuuttia.  Anna jäähtyä hetki ja taittele levy ja leikkele veitsellä tai saksilla nauhoiksi tai paloiksi. Lisää kastikkeeseen. Minulla oli nyt maustettua tuorejuustoa, mutta se sopi aivan mainiosti tähän. Aina voi soveltaa.
 
 
Mun eka äitienpäiväkakku äitinä <3 eli mangojuustokakku itte tehty. Systerin tekemä vadelmavalkosuklaajuustokakku. Herkkuja molemmat. Ja mitä niistä enää on jäljellä...:D

Aurinko paistelee. Eiköhän ilmat taas lämpene. Mun pikkumies nukkui pitkästä aikaa pitemmät aamupäikkärit vaikka välillä äitillä oli epätoivo iskeä kun loppulenkistä näytti että väsyttäisi mutta monen itkun kautta se uni lopulta tuli. Äiti sai bloggaushetken ja pieni mies virkistävät unet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.