Siirry pääsisältöön

Superhyvä siskonmakkarapasta

Pitkästä aikaa tein herkullistakin herkullisempaa siskonmakkarapastaa. Tätä kannattaa ennakkoluulottomasti testata. Itse en ollut joku aika sitten tehnyt siskonmakkaroista ikinä ruokaa. Muistissa oli koulussa reilu parikymmentä vuotta sitten syöty siskonmakkarakeitto, joka ei intohimoja herättänyt, joskaan ei myöskään inhotusta. Niinpä kun löysin mielenkiintoisen reseptin testattavahan tuota oli. Valitettavasti en taas yhtään muista mistä olen reseptin alunperin löytänyt. Pastan ainesosat ovat herkullisia joten lopputulos on kuinkas muuten kuin herkullinen. Ja tuossa vedellessäni pastaa suuhun hoksasin että tästähän piti tehdä postaus; ei ole vielä bloggaus mennyt niin selkäytimeen että muistaisi kuvata annokset ennen nauttimista. :D Suokaa anteeksi. Pastan tein vhh-tyyliin, koska viime aikoina olen herkutellut äitienpäiväkakuilla siihen malliin että pääruuassa pitää pysyä hiilihydraattirajoitteisella linjalla. Pastan ohje on napattu Facebookin vhh-ryhmästä.



Amatööribloggaaja unohti kuvata..melkein:D Minkäs teet kun oli hyvää..


Siskonmakkarakastike

1 pkt siskonmakkaroita
2 sipulia
öljyä
1,5 dl kasvislientä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
1 rkl sinappia (mulla dijon)
parmesaania
rouhittua mustapippuria
chili explosion -maustetta (mulla tavallinen tulinen chilijauhe)
(suolaa) 
persiljaa


Viipaloi sipulit. Paista pannulla kunnes sipulit saavat väriä. Nosta sivuun pannulta, lisää pannuun rasvaa ja purista siskonmakkarapalleroita pannulle. Paista hieman väriä pintaan. Lisää sipulit takaisin pannulle, kaada kasvisliemi sekaan. Mausta timjamilla. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kerma, sinappi ja parmesaani. Mausta mustapippurilla ja chilillä (ja tarvittaessa suolalla). Anna hautua vielä 5 minuuttia. Viimeistele halutessasi persiljasilpulla. Itse lisäsin muutaman babypinaatin lehden sekaan loppuvaiheessa; olisi noita voinut enemmänkin laittaa koska eivät maistuneet ja ovat terveellisiä ja niitä nyt sattui olemaan. 

Vhh-tuorepasta

100 g tuorejuustoa
4 kananmunaa
1/2 dl psylliumia

Sekoita tuorejuusto ja kananmunat keskenään. (Vaikka sähkövatkaimella) Lisää psyllium ja sekoita lusikalla. (Psyllium saattaa jämähtää vatkaimeen). Anna seistä 10 minuuttia. Öljyä kaksi leivinpaperia ja kaada massa leivinpaperille. Paina toisella öljytyllä paperilla massa litteäksi. Paista 150 asteessa uunissa 10 minuuttia.  Anna jäähtyä hetki ja taittele levy ja leikkele veitsellä tai saksilla nauhoiksi tai paloiksi. Lisää kastikkeeseen. Minulla oli nyt maustettua tuorejuustoa, mutta se sopi aivan mainiosti tähän. Aina voi soveltaa.
 
 
Mun eka äitienpäiväkakku äitinä <3 eli mangojuustokakku itte tehty. Systerin tekemä vadelmavalkosuklaajuustokakku. Herkkuja molemmat. Ja mitä niistä enää on jäljellä...:D

Aurinko paistelee. Eiköhän ilmat taas lämpene. Mun pikkumies nukkui pitkästä aikaa pitemmät aamupäikkärit vaikka välillä äitillä oli epätoivo iskeä kun loppulenkistä näytti että väsyttäisi mutta monen itkun kautta se uni lopulta tuli. Äiti sai bloggaushetken ja pieni mies virkistävät unet.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.