Siirry pääsisältöön

Ex tempore -ruokaa

Eilen sattui kaupassa heviosastolla silmään herkkusienirasia kuudellakymmenellä sentillä. Pyörittelin hetken päässäni mitä tuosta saisi aikaan. Olen tehnyt monesti lettuihin suolaisen täytteen kasviksista ja mukana on ollut usein myös herkkusieniä. Siitä se ajatus lähti ja kotona päädyin tekemään melkein samoja ainesosia käyttäen uunissa grillatut kasvikset. Pilkoin uunivuokaan kesäkurpitsaa, sieniä, punasipulia, tomaatteja ja paprikaa. Päälle kokonainen fetapaketillinen fetaa, provencen yrttimausteseosta, oliiviöljyä, mustapippuria ja ripaus suolaa tarvittaessa. Uunin lämpö 225 astetta ja tarkkaillen kypsymistä noin 10 minuuttia ensin normaalilämmöllä sitten vielä kymmenisen minuuttia grillivastuksella- ai että helppoa ja hyvää. Kaveriksi tehtiin tulumjuustosta ja kesäkurpitsasta oliiviöljyssä paistettua lisäkettä. Herkkua sekin. Maustettuna toki ripauksella pippuria ja valkosipulinkynnellä. Tällä kertaa nakkasin loput babypinaatitkin jääkaapin periltä mukaan. Hävikkipäivä on joka päivä. Tai hävikinestopäivä tietysti!

Kuvituksena tällä kertaa tilannekuva viime viikonlopulta, kun saimme hoitoon siskoni pinen kääpiösnautseripennun.  Kyllä näistä on jo ihan kelpo ystäväykset tullut. Kokoerosta huolimatta.

Ota näistä nyt sitten kuvia. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.