Siirry pääsisältöön

Varaslähtö vappuun eli helpot ketomunkit uunissa

Teimme pojan kanssa munkkitaikinan vhh-tyyliin viikonlopun kunniaksi. Ohje osui silmiini Facebookin ketoryhmästä ja itse asiassa kyseessä oli uunissa paistettavat donitsit. Satuin vertaamaan ohjetta aiempina vuosina kokeilemaani ja blogissakin julkaisemaani ohjeeseen ja huomasin että se oli prikulleen sama. Onneksi vertasin sillä muistin että suolalisä antoi kivasti makua näihin ja pienen tirauksen sitruunamehua laitoin myös. Aiempina vuosina olen paistanut nämä siis öljyssä mutta nyt kokeilin uunissa paistoa jonka  jälkeen voitelin donitsit voilla sekä kastoin karppisokeriin ja ripaukseen vaniljasokeria. Okei, eihän nämä ketoversiot perinteisiä, kotitekeoisia munkkeja voita, mutta ensiapuna munkintuskassa kuitenkin.:)

Uunituoretta, pojan tekemiä etualalla. <3


Vhh-donitsit uunissa

3 munaa
50 g voisulaa
1 dl kermaa
1 dl vettä
2 rkl psylliumia
 
Sekoita sähkövatkaimella keskenään sekaisin edellä mainitut aineet. 

Sekoita 2 dl kookosjauhoja,2 rkl karppisokeria, 2 tl leivinjauhetta, 1 tl kardemummaa ja vajaa 1/2 tl suolaa. Sekoita kuiva-aineet ja munamassa. Jaottele taikina donitsivuokiin tai muotoile pellille donitseja. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Lopuksi voitele voilla ja pyöritä karppisokerissa.

Hieman vaaleiksi jäivät mutta ihan herkullisia olivat ja helppotekoisia. Ja itseasiassa itse tykkään enemmän vaaleanpuoleisista leivonnaisista esimerkiksi pullissakin. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa itse kullekin. Pysykää terveinä!
 
P.s. Tulipa tilattua vapuksi piknikkassi Frans & Camillesta. Ollaan käyty kyseisessä paikassa paljon lounaalla, silloin kun ei vielä tilanne ollut mikä nyt on ja tykätty hurjasti buffetlounaasta jossa on herkullisia salaatteja ja lämmin lounas. Siellä on myös todella herkullinen katkarapumajoneesisalaatti jota pitää saada aina paljon! Valitettavasti se ei kuulunut piknikkassin valikoimaan. No ehkö me pärjäämme ilman tai teemme sellaista itse jos emme pärjää. :D

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.