Siirry pääsisältöön

Munaisa juttu

Tämä kevät on ollut minulla hieman tahmaista mutta tänään paistoi aurinko. Kävimme siskoni kanssa lenkkeilyttämässä koiria meren rannalla ja poika potkutteli mukana potkupyörällään reippaasti. Ihmettelimme pikkuruisia poneja ja aasia aitauksessa leirintäalueen kyljessä. Istahdimme pullakahveille. Juttelimme. Pitkästä aikaa. Tulipa tarpeeseen. 

Tahmaista tai ei, on täällä silti kokkailtu. Yksi ilta tuli kokeiltua Karita Tykän munasalaattia. Oli mukavan ruokaisa salaatti ja juuri sopivan vähähiilihydraattinen joten sopi minunkin lautaselle vallan mainiosti.




Munasalaatti

5 huoneenlämpöistä kookasta luomumunaa
3 rkl hienoksi kuutioitua punasipulia
1/2 - 3/4 dl majoneesia
1 rkl Dijon sinappia
2 rkl persiljaa hienoksi pilkottuna
2 rkl ruohosipulia hienoksi pilkottuna
1 tl sitruunamehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käännä sitten lämpö niin pienelle , ettei kuplia enää tule. Laske huoneenlämpöiset munat varovasti veteen. Käännä takaisin kuumemmalle, niin että poreilu alkaa ja keitä munia 12 minuuttia.
Siirrä munat jäävesihauteeseen muutamaksi minuutiksi, jotta kypsyminen pysähtyy ja munat jäähtyvät.
Kun munat ovat viilentyneet, kuori ne ja laita kulhoon.
Leikkaa munat rouheasti lohkoiksi tai pienemmiksi jos haluat. Lisää punasipuli, ruohosipuli, persilja, majoneesi, Dijon-sinappi ja sitruunanmehu, ja sekoita raaka-aineet huolellisesti yhteen. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile yksistään tao kylmien/lämpimien kalojen kaverina, salaatin lehtien päällä, leivän kanssa tai tankoparsojen kaverina.
 
P.s. Kylmät munat voivat halkeilla keitettäessä. Käytä tässä siis huoneenlämpöisiä munia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.