Tämä kevät on ollut minulla hieman tahmaista mutta tänään paistoi aurinko. Kävimme siskoni kanssa lenkkeilyttämässä koiria meren rannalla ja poika potkutteli mukana potkupyörällään reippaasti. Ihmettelimme pikkuruisia poneja ja aasia aitauksessa leirintäalueen kyljessä. Istahdimme pullakahveille. Juttelimme. Pitkästä aikaa. Tulipa tarpeeseen.
Tahmaista tai ei, on täällä silti kokkailtu. Yksi ilta tuli kokeiltua Karita Tykän munasalaattia. Oli mukavan ruokaisa salaatti ja juuri sopivan vähähiilihydraattinen joten sopi minunkin lautaselle vallan mainiosti.
Munasalaatti
5 huoneenlämpöistä kookasta luomumunaa
3 rkl hienoksi kuutioitua punasipulia
1/2 - 3/4 dl majoneesia
1 rkl Dijon sinappia
2 rkl persiljaa hienoksi pilkottuna
2 rkl ruohosipulia hienoksi pilkottuna
1 tl sitruunamehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Käännä sitten lämpö niin pienelle , ettei kuplia enää tule. Laske huoneenlämpöiset munat varovasti veteen. Käännä takaisin kuumemmalle, niin että poreilu alkaa ja keitä munia 12 minuuttia.
Siirrä munat jäävesihauteeseen muutamaksi minuutiksi, jotta kypsyminen pysähtyy ja munat jäähtyvät.
Kun munat ovat viilentyneet, kuori ne ja laita kulhoon.
Leikkaa munat rouheasti lohkoiksi tai pienemmiksi jos haluat. Lisää punasipuli, ruohosipuli, persilja, majoneesi, Dijon-sinappi ja sitruunanmehu, ja sekoita raaka-aineet huolellisesti yhteen. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile yksistään tao kylmien/lämpimien kalojen kaverina, salaatin lehtien päällä, leivän kanssa tai tankoparsojen kaverina.
P.s. Kylmät munat voivat halkeilla keitettäessä. Käytä tässä siis huoneenlämpöisiä munia.
Kommentit
Lähetä kommentti