Siirry pääsisältöön

Nopea lounas

 Tänään oli pitkästä aikaa kauppapäivä tai kauppa-aamu. Vein pojan kerhoon kahdeksaksi ja ajoin samalla reissulla markettiin. Meidän lähimarketti on remontin kynsissä ja siellä käynti on nykyään melkoinen seikkailu kun ei tiedä mistä mikäkin tuote sillä käynnillä sattuu löytymään vai löytyykö ollenkaan. No tänään selvittiin tunnissa isommista ostoksista ja yksi tuote unohtui vaikka olikin kauppalistassa mutta koska se ei ollut siellä missä oletin ja muistelin niin unohdin sen myöhemmin hakea. Teen aina listan siinä järjetyksessä kun tuotteet kaupassa ovat mutta nykyään se ei tosiaan onnistukaan enää. Onneksi tämä on nyt väliaikaista ja supistettu valikoima taas joskus laajenee normaaliksi. 

Pääsiäisenä mentiin ruuan suhteen aika lailla sieltä missä aita on matalin. En ole ollut ihan täydessä iskussa viime kuukauden aikana joten helppo oli nyt hyvä. Tänään sitten päätin käyttää pojan kerhossaoloajan hyödyksi ja kokkasin jo illaksi punajuuripiirakan ja itselleni lupiinisämpylät. Noissa meni oma aikansa ja varsinkin piirakassa oli monia työvaiheita. Lounaan tein sitten helpomman kautta. Lidlin Liedellä-lehdestä löytyi kokeilemisen arvoiselta vaikuttava katkarapu-ramenin ohje. Itselle lämmitin shiratakinuudelit ihan vain kaatamalla kuuman veden siivilässä nuudeleiden päälle. Nämä olivat niitä siis jotka eivät vaadi keittämistä. Miehelle käytin pussinuudelipaketin. Niin ja ohjeessa luki että 1 annos. Lisäsin nuudeleiden, katkarapujen yms määrää niin tästä riitti kahdelle hyvät annokset.




Katkarapu-ramen 

1/2 pkt nuudelia (katkaravun makuista) (laitoin 1 paketin tavallista ja 1 pkt shiratakinuudeleita)

1 punainen tuore chili

2 valkosipulikynttä (laitoin 3 reilun kokoista)

1 tl curryä 

1 rkl öljyä

1 prk (400g) kookosmaitoa

1 1/2 dl pakastekatkarapuja (panin n. 3 dl)

1/2 dl limen mehua (1-1 1/2 tuoretta limeä)

suolaa maun mukaan (laitoin kalakastiketta)

tuoretta korianteria

 

1. Kuumenna reilusti suolalla maustettu vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää nuudeli ja anna kypsyä pari 

minuuttia, kunnes nuudeli on pehmentynyt. Valuta ja jätä odottamaan. 

2. Halkaise chili ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuullota kuivatun kattilan pohjalla öljyssä chili, valkosipuli ja curry.

4. Sulata ja valuta katkaravut.

5. Lisää kookosmaito, nuudeli, katkaravut ja limen mehu. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää suola. Sekoita ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

 

Ensi  kerralla voisin jakaa ohjeen muutamaan kivaan pääsiäisherkkuun. Toivottavasti pääsiäinen meni kaikilla mukavasti. Pidetään huolta itsestämme ja läheisistä!

 

 

Punajuuripiirakkaa, ohje kirjasta Annos eurolla



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.