Siirry pääsisältöön

Nopea lounas

 Tänään oli pitkästä aikaa kauppapäivä tai kauppa-aamu. Vein pojan kerhoon kahdeksaksi ja ajoin samalla reissulla markettiin. Meidän lähimarketti on remontin kynsissä ja siellä käynti on nykyään melkoinen seikkailu kun ei tiedä mistä mikäkin tuote sillä käynnillä sattuu löytymään vai löytyykö ollenkaan. No tänään selvittiin tunnissa isommista ostoksista ja yksi tuote unohtui vaikka olikin kauppalistassa mutta koska se ei ollut siellä missä oletin ja muistelin niin unohdin sen myöhemmin hakea. Teen aina listan siinä järjetyksessä kun tuotteet kaupassa ovat mutta nykyään se ei tosiaan onnistukaan enää. Onneksi tämä on nyt väliaikaista ja supistettu valikoima taas joskus laajenee normaaliksi. 

Pääsiäisenä mentiin ruuan suhteen aika lailla sieltä missä aita on matalin. En ole ollut ihan täydessä iskussa viime kuukauden aikana joten helppo oli nyt hyvä. Tänään sitten päätin käyttää pojan kerhossaoloajan hyödyksi ja kokkasin jo illaksi punajuuripiirakan ja itselleni lupiinisämpylät. Noissa meni oma aikansa ja varsinkin piirakassa oli monia työvaiheita. Lounaan tein sitten helpomman kautta. Lidlin Liedellä-lehdestä löytyi kokeilemisen arvoiselta vaikuttava katkarapu-ramenin ohje. Itselle lämmitin shiratakinuudelit ihan vain kaatamalla kuuman veden siivilässä nuudeleiden päälle. Nämä olivat niitä siis jotka eivät vaadi keittämistä. Miehelle käytin pussinuudelipaketin. Niin ja ohjeessa luki että 1 annos. Lisäsin nuudeleiden, katkarapujen yms määrää niin tästä riitti kahdelle hyvät annokset.




Katkarapu-ramen 

1/2 pkt nuudelia (katkaravun makuista) (laitoin 1 paketin tavallista ja 1 pkt shiratakinuudeleita)

1 punainen tuore chili

2 valkosipulikynttä (laitoin 3 reilun kokoista)

1 tl curryä 

1 rkl öljyä

1 prk (400g) kookosmaitoa

1 1/2 dl pakastekatkarapuja (panin n. 3 dl)

1/2 dl limen mehua (1-1 1/2 tuoretta limeä)

suolaa maun mukaan (laitoin kalakastiketta)

tuoretta korianteria

 

1. Kuumenna reilusti suolalla maustettu vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää nuudeli ja anna kypsyä pari 

minuuttia, kunnes nuudeli on pehmentynyt. Valuta ja jätä odottamaan. 

2. Halkaise chili ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

3. Kuullota kuivatun kattilan pohjalla öljyssä chili, valkosipuli ja curry.

4. Sulata ja valuta katkaravut.

5. Lisää kookosmaito, nuudeli, katkaravut ja limen mehu. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää suola. Sekoita ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

 

Ensi  kerralla voisin jakaa ohjeen muutamaan kivaan pääsiäisherkkuun. Toivottavasti pääsiäinen meni kaikilla mukavasti. Pidetään huolta itsestämme ja läheisistä!

 

 

Punajuuripiirakkaa, ohje kirjasta Annos eurolla



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.