Tänään oli pitkästä aikaa kauppapäivä tai kauppa-aamu. Vein pojan kerhoon kahdeksaksi ja ajoin samalla reissulla markettiin. Meidän lähimarketti on remontin kynsissä ja siellä käynti on nykyään melkoinen seikkailu kun ei tiedä mistä mikäkin tuote sillä käynnillä sattuu löytymään vai löytyykö ollenkaan. No tänään selvittiin tunnissa isommista ostoksista ja yksi tuote unohtui vaikka olikin kauppalistassa mutta koska se ei ollut siellä missä oletin ja muistelin niin unohdin sen myöhemmin hakea. Teen aina listan siinä järjetyksessä kun tuotteet kaupassa ovat mutta nykyään se ei tosiaan onnistukaan enää. Onneksi tämä on nyt väliaikaista ja supistettu valikoima taas joskus laajenee normaaliksi.
Pääsiäisenä mentiin ruuan suhteen aika lailla sieltä missä aita on matalin. En ole ollut ihan täydessä iskussa viime kuukauden aikana joten helppo oli nyt hyvä. Tänään sitten päätin käyttää pojan kerhossaoloajan hyödyksi ja kokkasin jo illaksi punajuuripiirakan ja itselleni lupiinisämpylät. Noissa meni oma aikansa ja varsinkin piirakassa oli monia työvaiheita. Lounaan tein sitten helpomman kautta. Lidlin Liedellä-lehdestä löytyi kokeilemisen arvoiselta vaikuttava katkarapu-ramenin ohje. Itselle lämmitin shiratakinuudelit ihan vain kaatamalla kuuman veden siivilässä nuudeleiden päälle. Nämä olivat niitä siis jotka eivät vaadi keittämistä. Miehelle käytin pussinuudelipaketin. Niin ja ohjeessa luki että 1 annos. Lisäsin nuudeleiden, katkarapujen yms määrää niin tästä riitti kahdelle hyvät annokset.
Katkarapu-ramen
1/2 pkt nuudelia (katkaravun makuista) (laitoin 1 paketin tavallista ja 1 pkt shiratakinuudeleita)
1 punainen tuore chili
2 valkosipulikynttä (laitoin 3 reilun kokoista)
1 tl curryä
1 rkl öljyä
1 prk (400g) kookosmaitoa
1 1/2 dl pakastekatkarapuja (panin n. 3 dl)
1/2 dl limen mehua (1-1 1/2 tuoretta limeä)
suolaa maun mukaan (laitoin kalakastiketta)
tuoretta korianteria
1. Kuumenna reilusti suolalla maustettu vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää nuudeli ja anna kypsyä pari
minuuttia, kunnes nuudeli on pehmentynyt. Valuta ja jätä odottamaan.
2. Halkaise chili ja hienonna se. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Kuullota kuivatun kattilan pohjalla öljyssä chili, valkosipuli ja curry.
4. Sulata ja valuta katkaravut.
5. Lisää kookosmaito, nuudeli, katkaravut ja limen mehu. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi ja lisää suola. Sekoita ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Ensi kerralla voisin jakaa ohjeen muutamaan kivaan pääsiäisherkkuun. Toivottavasti pääsiäinen meni kaikilla mukavasti. Pidetään huolta itsestämme ja läheisistä!
Punajuuripiirakkaa, ohje kirjasta Annos eurolla |
Kommentit
Lähetä kommentti