Siirry pääsisältöön

Toisena päivänä kaikki on parempaa?

 Mieheni on hyväntahtoisesti todennut että olen kuulemma sellainen että sanon uudesta ruokakokeilusta vasta toisena päivänä lämmittäessä samaa ruokaa että onhan tämä hyvää! Saatan olla alussa skeptinen että no onko tämä nyt niin hyvää ja sitten kun kyseinen ruoka on loppumassa ja maistelen viimeisiä lusikallisia tai haarukallisia alankin haikailla että olispa tätä vielä lisää.:D Niin kävi tämänkin ruuan kohdalla. Kyseessä oli Facebookista jälleen kerran napattu ohje eli texmexvuoka ilman nachoja. Kylkeen viipaloitiin vielä avokadoa ja pojan nurkasta jätettiin pois jalapenot. Ihan kelpo ruokaa oli vaikka olihan tämä aika rasvaista minunkin mielestä mutta eihän sitä näin joka päivä syödä ja halutessaan voi juustoraasteen jättää poiskin. 

Kaveriksi keitin kikhernepastaa


Texmexvuoka ilman nachoja

Jauhelihaa maustettuna tacomausteella (käytin valmista seosta tällä kertaa)
Salsakastike
(Maustamaton tuorejuusto)
Koskenlaskija cheddar dippi
(Mozzarellaraaste)
Kirsikkatomaatit
Jalapenosiivut
Punasipulia
Valkosipulia

Paista jauheliha ja sipulit. Uunivuokan pohjalle salsakastike. Seuraavaksi jauheliha. Sitten päälle cheddardippi. Päälle jalapenoja maun mukaan. Päälle ripotellaan juustoraastetta (jos haluaa, fetakin voisi olla hyvä tässä!) Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 15 -20 minuuttia. 
Kaveriksi passaa esimerkiksi avokado, tuoreet kirsikkatomaatit ja kurkku.

Tein eka kertaa elämässäni pannacottaa, hyvää! Ohje oli Antti Heikkilän kirjasta Pellingin joulu ja pannacotta on vähähiilihydraattinen.

Herkuteltua tuli vielä pullallakin koska oli virallinen la(i)skiaissunnuntai.


 Pojalle haettiin viime viikolla hoitopaikkaa. Kävimme tutustumassa myös yhteen ehdokkaaseen paikan päällä, Jotenkin haikea olo tuli vaikkakin mukava ettei tarvi kokopäiväiseen hoitoon ainakaan vielä laittaa. Olemme ulkoilleet tänään koska loppuviikosta lupasi taas kovempia pakkasia.
Pannacottaresepti jäi kutkuttelemaan mieleeni kun joulun aikaan paljonkin selasin tuota Antti Heikkilän kirjaa. Toteutin sen tänään viimein ja ihan hyvää oli. En ole harrastanut jälkiruokien kokkailua mitä nyt saatan aina silloin tällöin (lue:aika usein) napata pienen ketofudgen tai fatbomsin jälkiruuaksi. Mutta kiva tuo oli kokeilla. Laskiaispulla tehtiin tällä kertaa voisilmäpullaan, joita mieheni oli pojan kanssa leiponut sillä aikaa kun olin leikkauksessa. Pakasteesta niitä on tullut kaiveltua ja täytettyä nyt laskiaispulliksi luvattoman paljon. No sanoinkin miehelle että tunnen verensokerin nousun huonona olona ja sovittiin että jatkossa minä syön vain puolikkaan pullan pojan kanssa. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.