Siirry pääsisältöön

Taas herkutellaan

 Viime aikoina on taas herkuteltu. Viikonloppuna juhlistimme syntymäpäivääni ihan vain täyttämällä laskiasipullia pakkasesta. Kakkua en kehdannut enää leipoa enkä tilata siipaltani. :D Sunnuntaina vietin omaa aikaa kokonaisen päivän ensimmäistä kertaa pojan syntymän jälkeen kun jäin kotiin miehen ja pojan suunnatessa mummolaan pohjoiseen. Ja voi pojat, että tuli tarpeeseen! Ensiksi vähän pelkäsin iskeekö katumus heti kun auton perä häipyy pihasta. Toki olisi kiva ollut nähdä anoppia ja appea, mutta kyllä oma aikakin on välillä tarpeen. Ja miten päiväni sujui? Koska katsoimme että koirulin on fiksuinta jäädä kanssani kotiin eikä lähteä autoon istumaan niin kävin metsälenkin ja toisen lyhyemmän kauppalenkin koiran kanssa. Sitten tein itselleni pikaisen lounaan ruusukaalista. Valmiiksi kahville paistelin mascarponelätyt ketotyyliin. Sitten en malttanut olla suunnittelematta hieman seuraavan viikon ruokalistaa. Sen tehtyäni heittäydyin makuuasentoon sänkyyn ja luin. Ja luin. Lukuvuorossa oli Kristin Hannahin Satakieli. Suositus. Imaisi mukaansa. Enpä olisi malttanut lopettaa lukemista. Kahvihetkikin oli ihana ja herkullinen. Illaksi tein vielä shiratakinuudeleita thaityyliin. Maistui! Voin jakaa reseptin teillekin kunhan muistan.

Mies toi tuliaisena anoppilasta taatelikakkua. Herkkua. Minun ikisuosikki. Toissapäivänä siskoni ilmoitti tuovansa täytekakkua meillekin maistiaisiksi ohiajellessaan. Eipä meillä ollut mitään sitä vastaan. :D

Tänään oli jäljellä yksi pala taatelikakkua ja minulla sopivasti aikaa muulta ruuanlaitolta. Niinpä kokeilin ketofudgeja. Osittain katsoin Facebookin ketoryhmistä ohjetta ja sovelsin määriä ja mitä minulta sattui löytymään. Laitan suurpiirteisen ohjeen teille.






Ketofudget

Reilu 25g voita
Reilu 1 dl kuohukermaa
Oman maun mukaan karppisokeria
Halutessasi vaniljajauhetta 
Hiukan Herkutella sokeriton (ei välttämätön, maun mukaan)
Ripaus suolaa (halutessasi, ei liikaa!)
 
Keittele kattilassa kunnes sakenee ja laita muotteihin. Pakasta. Säilytä pakastimessa. 
 
Tuli kyllä ihania. Makeutusta en edes kovin paljon laittanut. Tein puolikkaan satsin. Tämä satsi mahtui minulla silikonimuotteihin hyvin. Kaikki ei tullut täyteen mutta kokonainen annos joka olisi ollut itse asiassa tuosta kirjoittamastani vielä tupla-annos ei olisi mahtunut muotteihin eikä tuokaan kirjoittamani ohjeen määrä. Toki massan voi kaataa ihan johonkin sopivan kokoiseen astiaan ja leikata sitten jäähtyneenä fudgeiksi. Herkutellaa meillä vielä löytyy joten näitä taidan tehdä toistekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.