Siirry pääsisältöön

Lisää papua

Eilen oli ihan supermukava päivä. Lähdimme pojan kanssa (ja koirulin) mummulaan. Kaffeteltiin ja lätyteltiin sekä poristiin ja touhuttiin pojan kanssa. Olimme jo edeltävänä päivänä lähdössä jo vaatteet niskassa kun mies tuli sanomaan perheen kakkosautoa sulateltuaan ettei se käynnisty. Harmitti mutta olihan meillä pojan kanssa kiva kotipäiväkin sitten. Ja mukava päivä edessäpäin.
Yhtenä päivänä kokkasimme taas vihreitä papuja. Niille olisi ollut Satokausikalenterin -sivuilla resepti KLIK! mutta koskapa tykkäsimme näistä KLIK! niin paljon niin teimme tällä hyväksi havaitulla ohjeella nuo pavut ja paistoimme päälle vielä halloumia. Eli yhdistelmä kahdesta reseptistä. Mieskin tuumasi että voidaan ottaa nuo pavut ruokavalioomme. :) Söimme ne vielä toisen papupitoisen sapuskan kanssa elikkä mustapapupullien. Ne ne vasta herkkua ovatkin!





Hei niin ja uunissa paahdetut punajuuret. Nams niillekin. Ohje Yhteishyvästä.Eilen tehtiin ja on helppoa ja edullista sapuskaa. Ainut miinus että kädet (ja kaakelit,kaapin ovet ym ) ovat sitten punaisena. Leikkuulaudan suojasin leivinpaperilla sentään.


Uunipunajuuret

Ainekset

600 g Punajuuria (minulla kilo)
1/2 dl Öljyä
2 rkl Juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl Kuivattua rosmariinia (minulla mm timjami, rakuuna)
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

1 kpl (99 /65 g) pieniä kapriksia (ei niin paljon meillä)
1 kpl (200 g) fetajuustoa
Tuoretta tilliä
 Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää öljy, hunaja, rosmariini ja pippuri. Pyörittele punajuuria niin, että makuaineet leviävät tasaisesti.
 Kypsennä punajuuria 225-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret pehmenevät. Tarjoa uunipunajuuret kapristen, fetajuuston ja tuoreen tillin kanssa.

Seuraavalla kerralla laitan valkosipulia sekaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.