Siirry pääsisältöön

Lisää papua

Eilen oli ihan supermukava päivä. Lähdimme pojan kanssa (ja koirulin) mummulaan. Kaffeteltiin ja lätyteltiin sekä poristiin ja touhuttiin pojan kanssa. Olimme jo edeltävänä päivänä lähdössä jo vaatteet niskassa kun mies tuli sanomaan perheen kakkosautoa sulateltuaan ettei se käynnisty. Harmitti mutta olihan meillä pojan kanssa kiva kotipäiväkin sitten. Ja mukava päivä edessäpäin.
Yhtenä päivänä kokkasimme taas vihreitä papuja. Niille olisi ollut Satokausikalenterin -sivuilla resepti KLIK! mutta koskapa tykkäsimme näistä KLIK! niin paljon niin teimme tällä hyväksi havaitulla ohjeella nuo pavut ja paistoimme päälle vielä halloumia. Eli yhdistelmä kahdesta reseptistä. Mieskin tuumasi että voidaan ottaa nuo pavut ruokavalioomme. :) Söimme ne vielä toisen papupitoisen sapuskan kanssa elikkä mustapapupullien. Ne ne vasta herkkua ovatkin!





Hei niin ja uunissa paahdetut punajuuret. Nams niillekin. Ohje Yhteishyvästä.Eilen tehtiin ja on helppoa ja edullista sapuskaa. Ainut miinus että kädet (ja kaakelit,kaapin ovet ym ) ovat sitten punaisena. Leikkuulaudan suojasin leivinpaperilla sentään.


Uunipunajuuret

Ainekset

600 g Punajuuria (minulla kilo)
1/2 dl Öljyä
2 rkl Juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl Kuivattua rosmariinia (minulla mm timjami, rakuuna)
Rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

1 kpl (99 /65 g) pieniä kapriksia (ei niin paljon meillä)
1 kpl (200 g) fetajuustoa
Tuoretta tilliä
 Kuori ja lohko punajuuret ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää öljy, hunaja, rosmariini ja pippuri. Pyörittele punajuuria niin, että makuaineet leviävät tasaisesti.
 Kypsennä punajuuria 225-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret pehmenevät. Tarjoa uunipunajuuret kapristen, fetajuuston ja tuoreen tillin kanssa.

Seuraavalla kerralla laitan valkosipulia sekaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.