Täällä on ulkoiltu enempi kuin pitkiin aikoihin. Aurinko on hellinnyt meitä jos muuten ajat ovatkin epävarmuuden sumentamat. Olemme pojan kanssa käyneet pulkkamäessä ja kävelyllä joko kärryjen kanssa tai pikkulenkkejä myös ilman kärryjä. Kotoiltu. Niinkuin aika monet teistäkin otaksuisin.
Tänään tein päivälliseksi chilistä tonnikalakastiketta pastan kera. Herkullista. Käytin toisen tonnikalapurkin sijaan kotimaista luonnonkalasäilykettä; ihan tarpeeksi tuli tulista makua näinkin ja täydestä meni.
2 prk chilitonnikalaa (laitoin nyt toisen prk:n luonnonkalasäilykettä
2 kynttä valkosipulia (ainakin)
1 prk tomaattimurskaa (unohdin näköjään muttei haitannut :D)
2 dl vettä (en laittanut)
2 dl ranskankermaa
1 tl sokeria (en laittanut)
1 tl suolaa
yrttejä
Suikaloi halkaistu pesty purjo. Lorauta tonnikalapurkista öljyä pannulle. Lisää purjo kuullottumaan. Lisää tonnikala, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska,vesi, ranskankerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Tarjoile vaikkapa kikhernepastan kera.
Nytpä huomasin että tomaattimurskan unohdin vallan tuosta kastikkeesta. Suolaa laitoin vähemmän koska en totta puhuakseni edes huomannut sitä tuossa reseptissä. Vettä en laittanut koska olin omaan reseptivihkoseeni kirjoittanut kommentin ettei se mielestäni ollut tarpeen , samoin sokerin jätin pois. Minulla sattui olemaan maustamattoman tuorejuustopurkin jämät joten heitin ne sekaan.
Tänään tein päivälliseksi chilistä tonnikalakastiketta pastan kera. Herkullista. Käytin toisen tonnikalapurkin sijaan kotimaista luonnonkalasäilykettä; ihan tarpeeksi tuli tulista makua näinkin ja täydestä meni.
Chilinen tonnikalakastike
1 purjo2 prk chilitonnikalaa (laitoin nyt toisen prk:n luonnonkalasäilykettä
2 kynttä valkosipulia (ainakin)
1 prk tomaattimurskaa (unohdin näköjään muttei haitannut :D)
2 dl vettä (en laittanut)
2 dl ranskankermaa
1 tl sokeria (en laittanut)
1 tl suolaa
yrttejä
Suikaloi halkaistu pesty purjo. Lorauta tonnikalapurkista öljyä pannulle. Lisää purjo kuullottumaan. Lisää tonnikala, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska,vesi, ranskankerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Tarjoile vaikkapa kikhernepastan kera.
Nytpä huomasin että tomaattimurskan unohdin vallan tuosta kastikkeesta. Suolaa laitoin vähemmän koska en totta puhuakseni edes huomannut sitä tuossa reseptissä. Vettä en laittanut koska olin omaan reseptivihkoseeni kirjoittanut kommentin ettei se mielestäni ollut tarpeen , samoin sokerin jätin pois. Minulla sattui olemaan maustamattoman tuorejuustopurkin jämät joten heitin ne sekaan.
Kommentit
Lähetä kommentti