Siirry pääsisältöön

Chilinen tonnikalakastike

Täällä on ulkoiltu enempi kuin pitkiin aikoihin. Aurinko on hellinnyt meitä jos muuten ajat ovatkin epävarmuuden sumentamat. Olemme pojan kanssa käyneet pulkkamäessä ja kävelyllä joko kärryjen kanssa tai pikkulenkkejä myös ilman kärryjä. Kotoiltu. Niinkuin aika monet teistäkin otaksuisin.
Tänään tein päivälliseksi chilistä tonnikalakastiketta pastan kera. Herkullista. Käytin toisen tonnikalapurkin sijaan kotimaista luonnonkalasäilykettä; ihan tarpeeksi tuli tulista makua näinkin ja täydestä meni.



Chilinen tonnikalakastike

1 purjo
2 prk chilitonnikalaa (laitoin nyt toisen prk:n luonnonkalasäilykettä
2 kynttä valkosipulia (ainakin)
1 prk tomaattimurskaa (unohdin näköjään muttei haitannut :D)
2 dl vettä (en laittanut) 
2 dl ranskankermaa
1 tl sokeria (en laittanut)
1 tl suolaa
yrttejä

Suikaloi halkaistu pesty purjo. Lorauta tonnikalapurkista öljyä pannulle. Lisää purjo kuullottumaan. Lisää tonnikala, murskatut valkosipulinkynnet, tomaattimurska,vesi, ranskankerma ja mausteet. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Tarjoile vaikkapa kikhernepastan kera.

Nytpä huomasin että tomaattimurskan unohdin vallan tuosta kastikkeesta. Suolaa laitoin vähemmän koska en totta puhuakseni edes huomannut sitä tuossa reseptissä. Vettä en laittanut koska olin omaan reseptivihkoseeni kirjoittanut kommentin ettei se mielestäni ollut tarpeen , samoin sokerin jätin pois. Minulla sattui olemaan maustamattoman tuorejuustopurkin jämät joten heitin ne sekaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.