Niin saatiin taas lumipeite maahan ja pakkastakin vaihteeksi parin asteen verran. Meidän päivän suunnitelmat muuttuivat aamulla; koronan takia emme lähteneet perhekerhoon.
Lounaaksi söimme vielä toissapäivänä kokkailemaani uunivuokaa, jonka makumaailma oli meidän mieleemme. Mietin että ihan kasvisruokana ilman kanaakin tämä olisi varmasti toiminut. Ehkä joskus kokeilen niinkin. Rakuuna toi kivan vivahteen tähän. Määrät olivat hieman mielestäni hankalat reseptissä mutta laitoin oman fiiliksen mukaan mausteita ja suolaahan saa lisättyä omalle lautasellekin. Ohjeen löysin jälleen kerran Facebookista. Som tam -salaatti olikin meille entuudestaan tuttu, Thaimaan reissullamme tutustuimme siihen ensimmäistä kertaa ja söimme varmaan lähes päivittäin siellä tätä tulista ihanuutta. Olemme sen jälkeen aina silloin tällöin kokanneet sitä muunneltuna. Mies oli pyynnöstäni illalla tehnyt salaatin meille valmiiksi tälle päivää ja hyvällehän tuo maistui.
2 rkl voita
1 sitruunan kuori raastettuna (5g ohjeen mukaan, en punninnut)
800 g kesäkurpitsaa viipaleina
1 tl mustapippuria
suolaa
1 punasipuli
200 g kirsikkatomaatteja
200 g ranskankermaa
20 g sitruunanmehua
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesanraastetta
1 rkl dijonsinappia
kuivattua rakuunaa
Paloittele fileepihvit sopivan kokoisiksi, ruskista voissa. Laita uunivuokaan kanat, mausta raastetulla sitruunankuorella sekä suolalla ja pippurilla.
Lisää viipaloidut kesäkurpitsat, punasipuli ja tomaatit vuokaan. Sekoita ne kanojen kanssa. Sekoita ranskankerma, sinappi, parmesaani, sitruunanmehu, kerma ja rakuuna. Lusikoi vuuan pinnalle.
Uunissa keskitaso 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kanapalojen kypsyys.
1 raastettu porkkana
10 puolitettua kirsikkatomaattia
Kastike:
2-3 halkaistua punaista chiliä (meillä nyt 1)
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl maapähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
1 rkl sokeria (meillä noin 1/2 rkl)
1,5 rkl kalakastiketta (meillä loraus :D)
1 lime (meillä puolikas tällä kertaa)
Työvaiheet:
Murskaa chilit ja valkosipuli kulhossa nuijalla. Murskaa loput kastikkeen ainekset joukkoon. Hakkaa kasvikset huolellisesti nuijalla joukkoon.
Tuo nuijiminen toisi varmaan salaattiin autenttisemman fiiliksen, mutta me tyydyimme pienimään ainekset veitsellä. Ensimmäisellä kerralla metsästimme tuollaisen vihreän papaijan salaattiin mutta sittemmin olemme tehneet salaatin edullisemmin ihan suomalaisittain kaalista. Eihän tässä päästä ihan thaikkutasolle mutta hyvää tämä silti on!
Meillä on alkanut onnistua pojan nukutus omaan sänkyyn iltaisin. Ennen mies lähti illalla kärryttelemään poikaa unille ja samalla koira sai iltalenkin. Tällä viikolla Supernanny -ohjelmaa katsottuamme tokaisin miehelle että josko aletaan kokeilla nukuttamista omaan sänkyyn. Vähän pelonsekaisesti koska ajattelin että sitten meillä ei nuku kukaan. Mutta yllättävän helposti (ja KOP KOP) se menikin. Ja tänään päiväunillekin. Jesh! Ulkona on pojalle niin paljon katseltavaa (autot!) että sieltä ei malttaisi sisään tullakaan. :) Sellaista tänne. Oletteko te kokeilleet som tamia tai tuota vuokaa? Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!
Lounaaksi söimme vielä toissapäivänä kokkailemaani uunivuokaa, jonka makumaailma oli meidän mieleemme. Mietin että ihan kasvisruokana ilman kanaakin tämä olisi varmasti toiminut. Ehkä joskus kokeilen niinkin. Rakuuna toi kivan vivahteen tähän. Määrät olivat hieman mielestäni hankalat reseptissä mutta laitoin oman fiiliksen mukaan mausteita ja suolaahan saa lisättyä omalle lautasellekin. Ohjeen löysin jälleen kerran Facebookista. Som tam -salaatti olikin meille entuudestaan tuttu, Thaimaan reissullamme tutustuimme siihen ensimmäistä kertaa ja söimme varmaan lähes päivittäin siellä tätä tulista ihanuutta. Olemme sen jälkeen aina silloin tällöin kokanneet sitä muunneltuna. Mies oli pyynnöstäni illalla tehnyt salaatin meille valmiiksi tälle päivää ja hyvällehän tuo maistui.
Välimeren broilerivuoka (keto)
800 g broilerin fileepihvi, maustamaton2 rkl voita
1 sitruunan kuori raastettuna (5g ohjeen mukaan, en punninnut)
800 g kesäkurpitsaa viipaleina
1 tl mustapippuria
suolaa
1 punasipuli
200 g kirsikkatomaatteja
200 g ranskankermaa
20 g sitruunanmehua
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesanraastetta
1 rkl dijonsinappia
kuivattua rakuunaa
Paloittele fileepihvit sopivan kokoisiksi, ruskista voissa. Laita uunivuokaan kanat, mausta raastetulla sitruunankuorella sekä suolalla ja pippurilla.
Lisää viipaloidut kesäkurpitsat, punasipuli ja tomaatit vuokaan. Sekoita ne kanojen kanssa. Sekoita ranskankerma, sinappi, parmesaani, sitruunanmehu, kerma ja rakuuna. Lusikoi vuuan pinnalle.
Uunissa keskitaso 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kanapalojen kypsyys.
Som tam -salaatti (soppa 365 -sivustolta)
2 kourallista raastettua vihreää papaijaa (meillä kaalia)1 raastettu porkkana
10 puolitettua kirsikkatomaattia
Kastike:
2-3 halkaistua punaista chiliä (meillä nyt 1)
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl maapähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
1 rkl sokeria (meillä noin 1/2 rkl)
1,5 rkl kalakastiketta (meillä loraus :D)
1 lime (meillä puolikas tällä kertaa)
Työvaiheet:
Murskaa chilit ja valkosipuli kulhossa nuijalla. Murskaa loput kastikkeen ainekset joukkoon. Hakkaa kasvikset huolellisesti nuijalla joukkoon.
Tuo nuijiminen toisi varmaan salaattiin autenttisemman fiiliksen, mutta me tyydyimme pienimään ainekset veitsellä. Ensimmäisellä kerralla metsästimme tuollaisen vihreän papaijan salaattiin mutta sittemmin olemme tehneet salaatin edullisemmin ihan suomalaisittain kaalista. Eihän tässä päästä ihan thaikkutasolle mutta hyvää tämä silti on!
Meillä on alkanut onnistua pojan nukutus omaan sänkyyn iltaisin. Ennen mies lähti illalla kärryttelemään poikaa unille ja samalla koira sai iltalenkin. Tällä viikolla Supernanny -ohjelmaa katsottuamme tokaisin miehelle että josko aletaan kokeilla nukuttamista omaan sänkyyn. Vähän pelonsekaisesti koska ajattelin että sitten meillä ei nuku kukaan. Mutta yllättävän helposti (ja KOP KOP) se menikin. Ja tänään päiväunillekin. Jesh! Ulkona on pojalle niin paljon katseltavaa (autot!) että sieltä ei malttaisi sisään tullakaan. :) Sellaista tänne. Oletteko te kokeilleet som tamia tai tuota vuokaa? Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!
Kommentit
Lähetä kommentti