Siirry pääsisältöön

Kesäkurpitsa-kanavuoka ja som tam -salaattia

Niin saatiin taas lumipeite maahan ja pakkastakin vaihteeksi parin asteen verran. Meidän päivän suunnitelmat muuttuivat aamulla; koronan takia emme lähteneet perhekerhoon.
Lounaaksi söimme vielä toissapäivänä kokkailemaani uunivuokaa, jonka makumaailma oli meidän mieleemme. Mietin että ihan kasvisruokana ilman kanaakin tämä olisi varmasti toiminut. Ehkä joskus kokeilen niinkin. Rakuuna toi kivan vivahteen tähän. Määrät olivat hieman mielestäni hankalat reseptissä mutta laitoin oman fiiliksen mukaan mausteita ja suolaahan saa lisättyä omalle lautasellekin. Ohjeen löysin jälleen kerran Facebookista. Som tam -salaatti olikin meille entuudestaan tuttu, Thaimaan reissullamme tutustuimme siihen ensimmäistä kertaa ja söimme varmaan lähes päivittäin siellä tätä tulista ihanuutta. Olemme sen jälkeen aina silloin tällöin kokanneet sitä muunneltuna. Mies oli pyynnöstäni illalla tehnyt salaatin meille valmiiksi tälle päivää ja hyvällehän tuo maistui.






Välimeren broilerivuoka (keto)

800 g broilerin fileepihvi, maustamaton
2 rkl voita
1 sitruunan kuori raastettuna (5g ohjeen mukaan, en punninnut)
800 g kesäkurpitsaa viipaleina
1 tl mustapippuria
suolaa
1 punasipuli
200 g kirsikkatomaatteja
200 g ranskankermaa
20 g sitruunanmehua
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesanraastetta
1 rkl dijonsinappia
kuivattua rakuunaa

Paloittele fileepihvit sopivan kokoisiksi, ruskista voissa. Laita uunivuokaan kanat, mausta raastetulla sitruunankuorella sekä suolalla ja pippurilla.
Lisää viipaloidut kesäkurpitsat, punasipuli ja tomaatit vuokaan.  Sekoita ne kanojen kanssa. Sekoita ranskankerma, sinappi, parmesaani, sitruunanmehu, kerma ja rakuuna. Lusikoi vuuan pinnalle. 
Uunissa keskitaso 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista kanapalojen kypsyys.


Som tam -salaatti (soppa 365 -sivustolta)

2 kourallista raastettua vihreää papaijaa (meillä kaalia)
1 raastettu porkkana
10 puolitettua kirsikkatomaattia

Kastike:
2-3 halkaistua punaista chiliä (meillä nyt 1)
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 dl maapähkinöitä (meillä cashewpähkinöitä)
1 rkl sokeria (meillä noin 1/2 rkl)
1,5 rkl kalakastiketta (meillä loraus :D)
1 lime (meillä puolikas tällä kertaa)

Työvaiheet:
Murskaa chilit ja valkosipuli kulhossa nuijalla. Murskaa loput kastikkeen ainekset joukkoon. Hakkaa kasvikset huolellisesti nuijalla joukkoon.

Tuo nuijiminen toisi varmaan salaattiin autenttisemman fiiliksen, mutta me tyydyimme pienimään ainekset veitsellä. Ensimmäisellä kerralla metsästimme tuollaisen vihreän papaijan salaattiin mutta sittemmin olemme tehneet salaatin edullisemmin ihan suomalaisittain kaalista. Eihän tässä päästä ihan thaikkutasolle mutta hyvää tämä silti on!





Meillä on alkanut onnistua pojan nukutus omaan sänkyyn iltaisin. Ennen mies lähti illalla kärryttelemään poikaa unille ja samalla koira sai iltalenkin. Tällä viikolla Supernanny -ohjelmaa katsottuamme tokaisin miehelle että josko aletaan kokeilla nukuttamista omaan sänkyyn. Vähän pelonsekaisesti koska ajattelin että sitten meillä ei nuku kukaan. Mutta yllättävän helposti (ja KOP KOP) se menikin. Ja tänään päiväunillekin. Jesh! Ulkona on pojalle niin paljon katseltavaa (autot!) että sieltä ei malttaisi sisään tullakaan. :) Sellaista tänne. Oletteko te kokeilleet som tamia tai tuota vuokaa? Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!



 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.