Ai ai kun maistuu makoisalle. Vhh-mutakakku ihan pienen jäätelönokareen kera. Minä käytin tosin tässä Pirkan tummaa suklaata joka ei ollut vähäsokerista mutta muuten en makeutusta sitten käyttänytkään eikä verensokeri tästä mitenkään hurjasti noussut.Tekaisin kakun eilen miehen syntymäpäiviä ajatellen ja jo eilen maistelimme sitä mutta tänään varsinaisena juhlapäivänä kakku oli vielä parempaa ehdittyään kunnolla jäähtyä jääkaapissa. Uunista otettaessa kakku oli sisältä "vetelä" mutta nyt se on mukavasti jähmettynyt ja mutakakunhan kuuluukin olla ennemmin hieman valuvaa sisältä kuin kuivakasta. Tämä ei ollut kuivakkaa nähnytkään. Ohje on Facebookista bongattu.
200 g voita
5 kananmunaa
makeutusainetta (en laittanut)
2 rkl mantelijauhoa
Laita suklaa sulamaan sulatettuun voihin kattilaan. Sekaan munat sähkövatkaimella yksi kerrallaan. Makeutus ja mantelijauho sekaan. Pieneen uunivuokaan ja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ennen nauttimista.
Mutakakku (vähähiilihydraattinen)
200 g tummaa suklaata (80 %)200 g voita
5 kananmunaa
makeutusainetta (en laittanut)
2 rkl mantelijauhoa
Laita suklaa sulamaan sulatettuun voihin kattilaan. Sekaan munat sähkövatkaimella yksi kerrallaan. Makeutus ja mantelijauho sekaan. Pieneen uunivuokaan ja 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä ennen nauttimista.
Kommentit
Lähetä kommentti