Siirry pääsisältöön

Väriä lautasella ja luonnossa

Hei vaan taas. Perjantai. Siivouspäivä täällä.  Nyt kun se homma alkaa olla paketissa on lounaan vuoro. Eilen mies valmisti meille haudutettua punakaalta. Tämän ohje on meillä jo aiemmin testattu ja toimivaksi havaittu. Löytyy K-Ruoka -sivulta (KLIK!). Toimii erittäin kivasti bratvurstin kanssa joka tarttui mukaani lähikaupan tarjouksesta. Punakaalikin oli nyt edullista joten varsin edullista kausiruokaa siis. :) Niin ja omenat, niitä riittää äitini puutarhasta vielä . Ilahdutti myös ettei verensokerini ollut yhtään hassumpi ruuan jälkeen.

Ulkona ilahduttavat mm nuo upean isot pihlajanmarjat. Poika on muuten ihan innoissaan saadessaan muutaman maistaa. Nämä eivät ole linnuille kelvanneet siinä määrin kuin pihapihlajamme marjat. Oli mukava seurailla yksi lauantai-ilta kun valtava lintuparvi oli tuon pihlajan kimpussa. Tehokkaasti olivat sen kyllä marjoista tyhjentäneet. Laitoin talipalloja ulos ja onpa kiva katsella kun jatkuvasti on lintuja niitä maistelemassa. Kotiäidin iloja. :)

Haudutettuun punakaaliin vielä. Ihan noin paljoa emme käyttäneet siirappia. Ja tuli silti ihan riittämiin makeutta. "Joku loraus", sanoi siippa kun kyselin paljonko laittoi. :) Reseptin laitan tuohon alle ja toivottelen mukavaa viikonloppua itse kullekin.


Makea pihlaja, anyone?

Simppeliä ja hyvää

Lämmin hapankaali


4 annosta
    • 400g punakaalia
    • 1rkl voita tai öljyä
    • 1(200 g)omena
    • 1/2(70 g)(puna)sipulia
    • 1dl vettä
    • n. 1/2 dl siirappia
    • 1/2dl punaviinietikkaa tai punajuurilientä
    • n. 1/2tl  suolaa

Valmistus

yli 60 min

  1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa, lisää kaali ja sekoittele, kunnes suikaleet hieman pehmenevät.
  2. Leikkaa kuorittu omena kuutioiksi ja hienonna sipuli. Lisää punakaalin joukkoon omena, sipuli, vesi, siirappi, etikka ja suola.
  3. Hauduta kannen alla 45-60 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa esimerkiksi possun, makkaroiden tai muiden liharuokien lisäkkeenä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.