Hei vaan taas. Perjantai. Siivouspäivä täällä. Nyt kun se homma alkaa olla paketissa on lounaan vuoro. Eilen mies valmisti meille haudutettua punakaalta. Tämän ohje on meillä jo aiemmin testattu ja toimivaksi havaittu. Löytyy K-Ruoka -sivulta (KLIK!). Toimii erittäin kivasti bratvurstin kanssa joka tarttui mukaani lähikaupan tarjouksesta. Punakaalikin oli nyt edullista joten varsin edullista kausiruokaa siis. :) Niin ja omenat, niitä riittää äitini puutarhasta vielä . Ilahdutti myös ettei verensokerini ollut yhtään hassumpi ruuan jälkeen.
Ulkona ilahduttavat mm nuo upean isot pihlajanmarjat. Poika on muuten ihan innoissaan saadessaan muutaman maistaa. Nämä eivät ole linnuille kelvanneet siinä määrin kuin pihapihlajamme marjat. Oli mukava seurailla yksi lauantai-ilta kun valtava lintuparvi oli tuon pihlajan kimpussa. Tehokkaasti olivat sen kyllä marjoista tyhjentäneet. Laitoin talipalloja ulos ja onpa kiva katsella kun jatkuvasti on lintuja niitä maistelemassa. Kotiäidin iloja. :)
Haudutettuun punakaaliin vielä. Ihan noin paljoa emme käyttäneet siirappia. Ja tuli silti ihan riittämiin makeutta. "Joku loraus", sanoi siippa kun kyselin paljonko laittoi. :) Reseptin laitan tuohon alle ja toivottelen mukavaa viikonloppua itse kullekin.
Ulkona ilahduttavat mm nuo upean isot pihlajanmarjat. Poika on muuten ihan innoissaan saadessaan muutaman maistaa. Nämä eivät ole linnuille kelvanneet siinä määrin kuin pihapihlajamme marjat. Oli mukava seurailla yksi lauantai-ilta kun valtava lintuparvi oli tuon pihlajan kimpussa. Tehokkaasti olivat sen kyllä marjoista tyhjentäneet. Laitoin talipalloja ulos ja onpa kiva katsella kun jatkuvasti on lintuja niitä maistelemassa. Kotiäidin iloja. :)
Haudutettuun punakaaliin vielä. Ihan noin paljoa emme käyttäneet siirappia. Ja tuli silti ihan riittämiin makeutta. "Joku loraus", sanoi siippa kun kyselin paljonko laittoi. :) Reseptin laitan tuohon alle ja toivottelen mukavaa viikonloppua itse kullekin.
Makea pihlaja, anyone? |
Simppeliä ja hyvää |
Lämmin hapankaali
4 annosta
- 400g punakaalia
- 1rkl voita tai öljyä
- 1(200 g)omena
- 1/2(70 g)(puna)sipulia
- 1dl vettä
- n. 1/2 dl siirappia
- 1/2dl punaviinietikkaa tai punajuurilientä
- n. 1/2tl suolaa
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva kattilassa, lisää kaali ja sekoittele, kunnes suikaleet hieman pehmenevät.
- Leikkaa kuorittu omena kuutioiksi ja hienonna sipuli. Lisää punakaalin joukkoon omena, sipuli, vesi, siirappi, etikka ja suola.
- Hauduta kannen alla 45-60 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa esimerkiksi possun, makkaroiden tai muiden liharuokien lisäkkeenä.
Kommentit
Lähetä kommentti