Siirry pääsisältöön

Erilaista pastaa kauden juureksista

Hei taas. Tänään kokkailtiin satokausiruokaa keltajuurista. Minulle uusi tuttavuus, täytyy myöntää. Paljon punajuurta maultaan muistuttava mutta ei niin sotkeva. :D Vielä olisi kiva tietää tuon hiilihydaatit. No ehkä mittailen parin tunnin päästä verensokeria niin sillä selviää tarkemmin miten sopii minulle. Pasta (linssipasta tällä kertaa) sisältää toki sekin hiilareita, mutta uskon sen olevan parempi kuin peruspasta minulle. Resepti löytyi Kalevan ruokasivuilta.



  Keltajuuripasta

Neljälle

3 keskikokoista keltajuurta (minulla 6 pientä eli 500 g, ei yhtään liikaa ainakaan)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g herkkusieniä (Laitoin purkista, auts:D)
2 rkl voita
1,5 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
300 g pastaa
Tarjoiluun parmesaania ja lehtipersiljaa

Kuori keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, kaada päälle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja paista muutama minuutti, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kaada balsamiviinietikka pannulle ja sekoittele hyvin. Anna kuplia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita sieni-balsamicokastike kypsän pastan kanssa , lisää annosten päälle keltajuurilohkoja ja reilusti raastettua parmesaania ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile heti.

Olipas maukasta ruokaa. Voisi toimia ihan ilman keltajuuriakin. Itse jouduin muuntelemaan reseptiä jonkin veren koska olin kuvitellut meillä olevan riittävästi balsamiviinietikkaa. No laitoin lisäksi balsamicokastiketta joka on paksumpaa ja makeaa. En sitten lisännyt hunajaa ollenkaan. Lisäksi käytin vähemmän suolaa keltajuuriin. Liekkö nuo sitten olleet niin pieniä keltajuuria, mene ja tiedä, vaikka käytin tuplamäärän niin vähensin jonkin verran suolan määrää. Laitoin tuplamäärän sieniä purkista tosiaan ja normisipulia kolme kappaletta. Timjamin määräkin hieman pienempi, koska sekin loppui kesken, kuinkas muuten.  Ja lehtipersilja, sitä ei mulla ollut.  Mutta kiva kokeilla aina jotain itselle uutta. Kasvisten maailma on mielenkiintoinen. Tänään sattui silmään suht edullinen kyssäkaali ja sehän lähti kaupasta matkaan. Siitä ehkä kiusausta ensi viikolla. Ja ehdottomasti postauksen arvoisen ruuan tein mennä viikolla. Kuvia en muistanut napata mutta koitan kertoilla reseptin teillekin- hyvää ja simppeliä oli se. :)

 



  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.