Hei taas. Tänään kokkailtiin satokausiruokaa keltajuurista. Minulle uusi tuttavuus, täytyy myöntää. Paljon punajuurta maultaan muistuttava mutta ei niin sotkeva. :D Vielä olisi kiva tietää tuon hiilihydaatit. No ehkä mittailen parin tunnin päästä verensokeria niin sillä selviää tarkemmin miten sopii minulle. Pasta (linssipasta tällä kertaa) sisältää toki sekin hiilareita, mutta uskon sen olevan parempi kuin peruspasta minulle. Resepti löytyi Kalevan ruokasivuilta.
3 keskikokoista keltajuurta (minulla 6 pientä eli 500 g, ei yhtään liikaa ainakaan)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g herkkusieniä (Laitoin purkista, auts:D)
2 rkl voita
1,5 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
300 g pastaa
Tarjoiluun parmesaania ja lehtipersiljaa
Kuori keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, kaada päälle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja paista muutama minuutti, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kaada balsamiviinietikka pannulle ja sekoittele hyvin. Anna kuplia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita sieni-balsamicokastike kypsän pastan kanssa , lisää annosten päälle keltajuurilohkoja ja reilusti raastettua parmesaania ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile heti.
Olipas maukasta ruokaa. Voisi toimia ihan ilman keltajuuriakin. Itse jouduin muuntelemaan reseptiä jonkin veren koska olin kuvitellut meillä olevan riittävästi balsamiviinietikkaa. No laitoin lisäksi balsamicokastiketta joka on paksumpaa ja makeaa. En sitten lisännyt hunajaa ollenkaan. Lisäksi käytin vähemmän suolaa keltajuuriin. Liekkö nuo sitten olleet niin pieniä keltajuuria, mene ja tiedä, vaikka käytin tuplamäärän niin vähensin jonkin verran suolan määrää. Laitoin tuplamäärän sieniä purkista tosiaan ja normisipulia kolme kappaletta. Timjamin määräkin hieman pienempi, koska sekin loppui kesken, kuinkas muuten. Ja lehtipersilja, sitä ei mulla ollut. Mutta kiva kokeilla aina jotain itselle uutta. Kasvisten maailma on mielenkiintoinen. Tänään sattui silmään suht edullinen kyssäkaali ja sehän lähti kaupasta matkaan. Siitä ehkä kiusausta ensi viikolla. Ja ehdottomasti postauksen arvoisen ruuan tein mennä viikolla. Kuvia en muistanut napata mutta koitan kertoilla reseptin teillekin- hyvää ja simppeliä oli se. :)
Keltajuuripasta
Neljälle3 keskikokoista keltajuurta (minulla 6 pientä eli 500 g, ei yhtään liikaa ainakaan)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g herkkusieniä (Laitoin purkista, auts:D)
2 rkl voita
1,5 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
300 g pastaa
Tarjoiluun parmesaania ja lehtipersiljaa
Kuori keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, kaada päälle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja paista muutama minuutti, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kaada balsamiviinietikka pannulle ja sekoittele hyvin. Anna kuplia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita sieni-balsamicokastike kypsän pastan kanssa , lisää annosten päälle keltajuurilohkoja ja reilusti raastettua parmesaania ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile heti.
Olipas maukasta ruokaa. Voisi toimia ihan ilman keltajuuriakin. Itse jouduin muuntelemaan reseptiä jonkin veren koska olin kuvitellut meillä olevan riittävästi balsamiviinietikkaa. No laitoin lisäksi balsamicokastiketta joka on paksumpaa ja makeaa. En sitten lisännyt hunajaa ollenkaan. Lisäksi käytin vähemmän suolaa keltajuuriin. Liekkö nuo sitten olleet niin pieniä keltajuuria, mene ja tiedä, vaikka käytin tuplamäärän niin vähensin jonkin verran suolan määrää. Laitoin tuplamäärän sieniä purkista tosiaan ja normisipulia kolme kappaletta. Timjamin määräkin hieman pienempi, koska sekin loppui kesken, kuinkas muuten. Ja lehtipersilja, sitä ei mulla ollut. Mutta kiva kokeilla aina jotain itselle uutta. Kasvisten maailma on mielenkiintoinen. Tänään sattui silmään suht edullinen kyssäkaali ja sehän lähti kaupasta matkaan. Siitä ehkä kiusausta ensi viikolla. Ja ehdottomasti postauksen arvoisen ruuan tein mennä viikolla. Kuvia en muistanut napata mutta koitan kertoilla reseptin teillekin- hyvää ja simppeliä oli se. :)
Kommentit
Lähetä kommentti