Siirry pääsisältöön

Erilaista pastaa kauden juureksista

Hei taas. Tänään kokkailtiin satokausiruokaa keltajuurista. Minulle uusi tuttavuus, täytyy myöntää. Paljon punajuurta maultaan muistuttava mutta ei niin sotkeva. :D Vielä olisi kiva tietää tuon hiilihydaatit. No ehkä mittailen parin tunnin päästä verensokeria niin sillä selviää tarkemmin miten sopii minulle. Pasta (linssipasta tällä kertaa) sisältää toki sekin hiilareita, mutta uskon sen olevan parempi kuin peruspasta minulle. Resepti löytyi Kalevan ruokasivuilta.



  Keltajuuripasta

Neljälle

3 keskikokoista keltajuurta (minulla 6 pientä eli 500 g, ei yhtään liikaa ainakaan)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienonnettua timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
200 g herkkusieniä (Laitoin purkista, auts:D)
2 rkl voita
1,5 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
300 g pastaa
Tarjoiluun parmesaania ja lehtipersiljaa

Kuori keltajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, kaada päälle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes keltajuuret ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja paista muutama minuutti, kunnes sienet ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Kaada balsamiviinietikka pannulle ja sekoittele hyvin. Anna kuplia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita sieni-balsamicokastike kypsän pastan kanssa , lisää annosten päälle keltajuurilohkoja ja reilusti raastettua parmesaania ja silputtua lehtipersiljaa. Tarjoile heti.

Olipas maukasta ruokaa. Voisi toimia ihan ilman keltajuuriakin. Itse jouduin muuntelemaan reseptiä jonkin veren koska olin kuvitellut meillä olevan riittävästi balsamiviinietikkaa. No laitoin lisäksi balsamicokastiketta joka on paksumpaa ja makeaa. En sitten lisännyt hunajaa ollenkaan. Lisäksi käytin vähemmän suolaa keltajuuriin. Liekkö nuo sitten olleet niin pieniä keltajuuria, mene ja tiedä, vaikka käytin tuplamäärän niin vähensin jonkin verran suolan määrää. Laitoin tuplamäärän sieniä purkista tosiaan ja normisipulia kolme kappaletta. Timjamin määräkin hieman pienempi, koska sekin loppui kesken, kuinkas muuten.  Ja lehtipersilja, sitä ei mulla ollut.  Mutta kiva kokeilla aina jotain itselle uutta. Kasvisten maailma on mielenkiintoinen. Tänään sattui silmään suht edullinen kyssäkaali ja sehän lähti kaupasta matkaan. Siitä ehkä kiusausta ensi viikolla. Ja ehdottomasti postauksen arvoisen ruuan tein mennä viikolla. Kuvia en muistanut napata mutta koitan kertoilla reseptin teillekin- hyvää ja simppeliä oli se. :)

 



  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.