Heissan ja mukavaa lokakuuta. Hurjaa vauhtia kuluu tämä syksy; ollaan jo puolessa välissä lokakuuta! Viikonloppuna ei ehditty juuri kokkailla koska vierailtiin molemmissa mummuloissa. Onneksi oli valmiita ruokia tehtynä. Jotain sentään tehtiin ja se oli tämä herkullinen nakkikastike. Nyt ei ole kyse mistään perus ruskeasta kastikkeesta. Kokeile ja ihastu.
2 valkosipulin kynttä
300-400 g lihaisia nakkeja (meillä Snellman)
1 rkl voita/öljyä
1 prk tomaattipyreetä
2,5 - 3 dl ruokakermaa (meillä osa kuohukermaa, koska hävikki pois jne..)
mustapippuria
chiliä
1 rkl soijaa
tuoretta persiljaa (ei ollut, koska ei nyt vaan ollut, sesonki ohi meillä :D)
Silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko nakit. Kuullota sipuleita rasvassa, lisää joukkoon nakit. Paista kunnes nakit ovat saaneet väriä. Kaada pannulle tomaattipure ja ruokakerma. Kiehauta kastike ja anna muhia muutaman minuutin ajan, Mausta mustapippurilla, chilirouheella ja soijalla. Ripottele valmiin kastikkeen joukkoon vielä tuoretta persiljaa.
Nauti haluamasi lisäkkeen kera. Meillä pasta. Mulla kikhernepasta ja miehellä tavallinen.
Mies hoiti tällä kertaa kokkailun ja hyvää tuli. Nopea ja kivan simppeli ohje. En taaskaan muista mistä olen tuon napannut. Hyvä mieli jäi mummola- ja mummulakäynneistä. Poitsu ujosteli aluksi mutta lämpeni sitten ja ihana oli huomata kun toinen alkoi naureskelemaan ja juttelemaankin. Meidän pikku taapero. Eilen hänellä tuli täyteen vuosi ja neljä kuukautta. :) Eilen räimi lumensekaista maahan mummulareissulla. Huh hei. Hieman tuli jo jouluiset fiilikset. Reilu kaksi kuukautta vielä. Jos menee yhtä nopeaa aika kun tämä syksy muutenkin niin ei siinä mene kuin hujaus kun oikea jouklun aika on täällä. Hei asiasta kukkaruukkuun oletteko käyttäneet chilirouhetta? Minä olen ostanut vain perus jauhemaista. Tiedä sitten olisiko suuri ero.. Mutta oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
Tomaattinen nakkikastike
1 iso sipuli2 valkosipulin kynttä
300-400 g lihaisia nakkeja (meillä Snellman)
1 rkl voita/öljyä
1 prk tomaattipyreetä
2,5 - 3 dl ruokakermaa (meillä osa kuohukermaa, koska hävikki pois jne..)
mustapippuria
chiliä
1 rkl soijaa
tuoretta persiljaa (ei ollut, koska ei nyt vaan ollut, sesonki ohi meillä :D)
Silppua sipuli ja valkosipuli. Pilko nakit. Kuullota sipuleita rasvassa, lisää joukkoon nakit. Paista kunnes nakit ovat saaneet väriä. Kaada pannulle tomaattipure ja ruokakerma. Kiehauta kastike ja anna muhia muutaman minuutin ajan, Mausta mustapippurilla, chilirouheella ja soijalla. Ripottele valmiin kastikkeen joukkoon vielä tuoretta persiljaa.
Nauti haluamasi lisäkkeen kera. Meillä pasta. Mulla kikhernepasta ja miehellä tavallinen.
Mies hoiti tällä kertaa kokkailun ja hyvää tuli. Nopea ja kivan simppeli ohje. En taaskaan muista mistä olen tuon napannut. Hyvä mieli jäi mummola- ja mummulakäynneistä. Poitsu ujosteli aluksi mutta lämpeni sitten ja ihana oli huomata kun toinen alkoi naureskelemaan ja juttelemaankin. Meidän pikku taapero. Eilen hänellä tuli täyteen vuosi ja neljä kuukautta. :) Eilen räimi lumensekaista maahan mummulareissulla. Huh hei. Hieman tuli jo jouluiset fiilikset. Reilu kaksi kuukautta vielä. Jos menee yhtä nopeaa aika kun tämä syksy muutenkin niin ei siinä mene kuin hujaus kun oikea jouklun aika on täällä. Hei asiasta kukkaruukkuun oletteko käyttäneet chilirouhetta? Minä olen ostanut vain perus jauhemaista. Tiedä sitten olisiko suuri ero.. Mutta oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti