Siirry pääsisältöön

Toisenlainen lohikeitto

 Blogeja silmäillessäni tuli vastaan tähän ajankohtaan sopiva keitto ja mikä parasta se oli vielä suhteellisen vähähiilihydraattinen. Kyseessä oli Gurmee.netin imatralainen lohikeitto. Alunperin ohje on Yhteishyvästä. Keitossa oli kiva makumaailma. Suolakurkut, hunaja ja smetana antoivat kivasti makua ja saivat miedon kesäkurpitsan svengaamaan tässä erityisen hyvin. Mieheni oli kokkivuorossa; en ole vielä selättänyt tätä pirullista flunssaa mutta nyt otan levon kannalta vielä kun se on mahdollista. Ensi viikolla kauhan varressa heilun taas minä kun mieheni kesäloma on ohi. Minulla se vielä jatkuu ensi viikon. Jospa olisin kunnossa ja pääsisin touhuamaan jotain kivaa.


Imatralainen lohikeitto

4 annosta (meillä riitti 3 kertaa 3:lle)
 
Ainekset: 
1-2 sipulia
2 rkl voita tai öljyä
2 maustekurkkua (meillä Villen rapsakat kurkut, laitettiin enemmän kun ovat pieniä)
1 kesäkurpitsa
2-3 valkosipulin kynttä
1 l vettä
4 kasvisliemikuutiota
2,5 dl ruokakermaa (tai smetanaa) (laitettiin smetanaa!)
1 rkl juoksevaa hunajaa
400g lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä 
(Cayennepippuria)
 
Valmistus:
1.Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kurkkusuikaleet,kerma  ja hunaja. Keitä noin 5 minuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä.
3. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta.Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä.
4. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.
 
Tuota hunajaa lukuunottamatta keittohan syntyy aika vähähiilihydraattisista aineksista. Ja hunajan määräkin on varsin maltillinen joten annosta kohden hiilarit jäävät melko matalaksi. Plussaa myös riittoisuudesta.  Keitosta syö mukavasti usemman päivän tällainen pieni perhe.
Mukavaa viikonloppua kaikille!
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.