Blogeja silmäillessäni tuli vastaan tähän ajankohtaan sopiva keitto ja mikä parasta se oli vielä suhteellisen vähähiilihydraattinen. Kyseessä oli Gurmee.netin imatralainen lohikeitto. Alunperin ohje on Yhteishyvästä. Keitossa oli kiva makumaailma. Suolakurkut, hunaja ja smetana antoivat kivasti makua ja saivat miedon kesäkurpitsan svengaamaan tässä erityisen hyvin. Mieheni oli kokkivuorossa; en ole vielä selättänyt tätä pirullista flunssaa mutta nyt otan levon kannalta vielä kun se on mahdollista. Ensi viikolla kauhan varressa heilun taas minä kun mieheni kesäloma on ohi. Minulla se vielä jatkuu ensi viikon. Jospa olisin kunnossa ja pääsisin touhuamaan jotain kivaa.
Imatralainen lohikeitto
4 annosta (meillä riitti 3 kertaa 3:lle)
Ainekset:
1-2 sipulia
2 rkl voita tai öljyä
2 maustekurkkua (meillä Villen rapsakat kurkut, laitettiin enemmän kun ovat pieniä)
1 kesäkurpitsa
2-3 valkosipulin kynttä
1 l vettä
4 kasvisliemikuutiota
2,5 dl ruokakermaa (tai smetanaa) (laitettiin smetanaa!)
1 rkl juoksevaa hunajaa
400g lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä
(Cayennepippuria)
Valmistus:
1.Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kurkkusuikaleet,kerma ja hunaja. Keitä noin 5 minuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä.
3. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta.Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä.
4. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.
Tuota hunajaa lukuunottamatta keittohan syntyy aika vähähiilihydraattisista aineksista. Ja hunajan määräkin on varsin maltillinen joten annosta kohden hiilarit jäävät melko matalaksi. Plussaa myös riittoisuudesta. Keitosta syö mukavasti usemman päivän tällainen pieni perhe.
Mukavaa viikonloppua kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti