Siirry pääsisältöön

Toisenlainen lohikeitto

 Blogeja silmäillessäni tuli vastaan tähän ajankohtaan sopiva keitto ja mikä parasta se oli vielä suhteellisen vähähiilihydraattinen. Kyseessä oli Gurmee.netin imatralainen lohikeitto. Alunperin ohje on Yhteishyvästä. Keitossa oli kiva makumaailma. Suolakurkut, hunaja ja smetana antoivat kivasti makua ja saivat miedon kesäkurpitsan svengaamaan tässä erityisen hyvin. Mieheni oli kokkivuorossa; en ole vielä selättänyt tätä pirullista flunssaa mutta nyt otan levon kannalta vielä kun se on mahdollista. Ensi viikolla kauhan varressa heilun taas minä kun mieheni kesäloma on ohi. Minulla se vielä jatkuu ensi viikon. Jospa olisin kunnossa ja pääsisin touhuamaan jotain kivaa.


Imatralainen lohikeitto

4 annosta (meillä riitti 3 kertaa 3:lle)
 
Ainekset: 
1-2 sipulia
2 rkl voita tai öljyä
2 maustekurkkua (meillä Villen rapsakat kurkut, laitettiin enemmän kun ovat pieniä)
1 kesäkurpitsa
2-3 valkosipulin kynttä
1 l vettä
4 kasvisliemikuutiota
2,5 dl ruokakermaa (tai smetanaa) (laitettiin smetanaa!)
1 rkl juoksevaa hunajaa
400g lohifileetä
Mustapippuria myllystä
Nippu tilliä 
(Cayennepippuria)
 
Valmistus:
1.Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
2. Lisää kurkkusuikaleet,kerma  ja hunaja. Keitä noin 5 minuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä.
3. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta.Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä.
4. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.
 
Tuota hunajaa lukuunottamatta keittohan syntyy aika vähähiilihydraattisista aineksista. Ja hunajan määräkin on varsin maltillinen joten annosta kohden hiilarit jäävät melko matalaksi. Plussaa myös riittoisuudesta.  Keitosta syö mukavasti usemman päivän tällainen pieni perhe.
Mukavaa viikonloppua kaikille!
 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.