Jälleen kerran siskoni vinkkaama päädyin kokeilemaan uutta; tällä erää kyseessä olivat kesäkurpitsarieskat. Resepti on alun perin täältä https://satukoivisto.fi/kesakurpitsarieskat/. Oikeastaan en voi kunniaa leipomisesta ottaa itselleni; mies pisti tälläkin kertaa jauhot pölisemään puolestani. Kiitos hänelle <3
Kesäkurpitsarieskat
1 kesäkurpitsa (n.300g)
1 dl vettä
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
jauhoja
Pese ja paloittele kesäkurpitsa. Laita palat ja vesi kattilaan ja anna kiehua kannen alla noin 10 minuttia, kunnes kesäkurpitsa pehmenee. Soseuta kesäkurpitsa keitinveden kanssa ja anna jäähtyä.
Lisää muna, suola ja jauhot jäähtyneeseen kesäkurpitsasoseeseen ja sekoita.
Nosta ruokalusikalla taikinasta kekoja leivinpaperin päälle pellille ja lisää jokaisen keon päälle hieman jauhoja ja painele keot rieskoiksi.
Paista kesäkurpitsarieskoja 225 asteisessa uunissa noin 17 minuuttia. Käännä rieskat puolivälissä jotta ne paistuvat tasaisesti.
Rieskat ovat parhaimmillaan heti lämpiminä kun voi sulaa päälle. Ne voi myös lämmittää myöhemmin leivänpaahtimessa, mikäli niitä sattuisi vielä jäämään.
Tämä leipä ei ole tietenkään vähähiilihydraattista. Mutta niin hyvää. Sallittakoon se nyt kun teki mieli kokeilla tätäkin. Itse asiassa nyt sunnuntain iloksi meillä paistui jo uusi kesäkurpitsaleipä ja sekin oli herkullista. Ohjetta ehkäpä siitäkin tulossa. Mukavaa sateisen sunnuntain jatkoa.
Kommentit
Lähetä kommentti