Siirry pääsisältöön

Tomaattimozzarellapiirakka ja ihanan helteisiä lomapäiviä

 Olipas ihana viettää pieni miniloma taas vaihteeksi. Mietittiin miten voisimme maksimoida yhteistä vapaata nyt kun sain oman kesälomani vasta syyskuulle ja mies halusi ymmärrettävästi osan lomastaan heinäkuussa. No koska minulla on kolmea päivää töitä tekevänä melko paljon vapaapäiviä joka viikko niin mies pätki lomaansa niin että pitää sitä silloin kun minulla on yhtäjaksoisia vapaita. Niin ollaan pidetty pari lomapätkää ja mukava että lomaa on vielä jäljelläkin. Ja kun itse olen vasta palannut töihin niin ei vielä ole mitenkään ihan mahdottomasti loman tarpeessakaan vaikka onhan tämä arki (ja lomakin toisaalta) ollut melkoista viipottamista. Poika on luultavasti päiväkodista onnistunut jo kaappaamaan itselleen parit flunssat tämän yhden hoidossaolokuukauden aikana. :( Ei kiva. Jospa vastustuskyky kasvaisi.

Teimme jo toistamiseen Marian bistro -blogista nappaamani ohjeen mukaan tomaattimozzarellapiirakkaa. Tein piirakan meidän paljon käyttämään kikhernejauhoista tehtyyn pohjaan. Pesto antoi pohjalle kivaa makua. Laitan tuon hieman mukaellun ohjeen teillekin. Jos haluaa mieluummin tehdä normipiirakkapohjan niin se on varmasti ainakin yhtä hyvää. o Nyt kesällä on ollut ihana kokkailla helppoa ja nopeaa ruokaa. Mieskin valmisteli pohjan jo edellisenä iltana jääkaappiin ja niin piiras oli seuraavana päivänä päällyksiä ja paistamista vaille valmis. Ihana on ollut myös syödä ulkona terassilla ja se on nostanut hetkiä jotenkin normiarjen yläpuolelle. Monesti ennen iltavuoroon menoa olemme istahtaneet miehen kanssa kahden (harvinaista herkkua nykyään) syömään lounasta ulos vietyäni pojan päiväkotiin. Pitää yrittää keksiä aina jotain kivaa ihan arkeen vaikka ei lomalla olekaan. :)







Tomaattimozzarellapiiras

 Piirakkapohja

150 g voita
5 dl kikhernejauhoja
1 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita kaikki ainekset ja muotoile palloksi piirasvuokaan. Anna tekeytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä taikina piirasvuokaan, pistele reikiä haarukalla ja esipaista 8 - 10 minuuttia
 
Täyte:
4 tomaattia
2 rkl vihreää pestoa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia/ oliiveja
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa
 
Levitä pesto esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää viipaloidut tomaatit, murskatut valkosipulin kynnet sekä kaprikset/ oliivit. Revi päälle mozzarellaa.. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 22-25 minuuttia, kunnes juusto on ruskeaa ja pohja paistunut. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa.

 Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.