Siirry pääsisältöön

Paluu töihin ja helppoa ruokaa grillissä

Hei vaan ystäväiset. Täällä on ehditty aloittaa työt ja sen jälkeen jo vähän lomaillakin. :) Lomapätkä oli viiden päivän mittainen eikä varsinainen loma minulla vaan viikkovapaita mutta kun mies lomaili, tuntui heti enemmän lomalle. Tuli uitua joka päivä. Parhaimpina päivinä teimme kolme uimareissua. Onneksi ehdotin sunnuntaina miehelle josko lähtisimme katsastamaan vartin ajomatkan päässä olevat hiekkamontut jossa ollaan nähty koiria uitettavan. Joskus vuosia sitten on siellä viimeksi käyty. Olikin loistava idea; koirakin pääsi polskimaan ja innostui oikeasti uimaankin, kun yleensä käy vaan kahlaamassa ja makoilemassa rantavedessä. Poikakin nauttii vesitouhuista ja se ilahduttaa tätä mammaa. Mansikoita on ehditty syödä jo iso laatikollinen ja onnekseni löysimme tänään makeita mansikoita kun edelliset kaksi (joista toinen laitettiin pakkaseen) eivät pettymykseksemme olleet lainkaan makeita. Lisäksi uskaltauduimme käymään louanalla ravintolassa (Frans & Camille vahva suositus!). Yksi päivä meni siskon luona muuttoapuna. Ja jäätelöllä on herkuteltu ja innostuimme jopa sohvia koeistumaan. Kova sohvakuume nostaa taas päätään.. Ruuat ovat saaneet nyt olla simppeleitä ja nopeita, kun uimiselta ei niin paljon kokkailuun ole aikaa uhrattu. Yksi tämän kesän uutuus meidän grillissä ja ruokapöydässä on grillattu varhaiskaali. Nappasimme netistä Valion ohjeen jossa grillissä hieman lämmennyt ja paahtunut kaali saa kaverikseen ilmakuivattua kinkkua. Tätä on tehty nyt kaksi kertaa ja toisella kerralla korvasimme ilmakuivatun kinkun pekonilla jonka mies paistoi niin ikään rapeaksi grillissä. Herkullisen kaalin kruunasi vielä dijonsinapilla maustettu smetana, ai että.
Kaali paahtunut, pekoni rapsakka:D


Grillattu varhaiskaali ja sinappismetana

1 varhaiskaali
150 g ilmakuivattua kinkkua
50 g voita
1/2 tl voita (tai vähemmän)
tuoretta tilliä
 
Kastike:
1 prk (120g) smetanaa
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
 
Leikkaa kaali kahdeksaan lohkoon. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät ehjinä.
Grillaa kaalit molemmin puolin grillin ritilätasolla muutama min/puoli. Grillaa samaan aikaan myös ilmakuivatut kinkut rapeiksi.
Sulata voi ja mausta tarvittaessa suolalla.
Nosta kaalit tarjoiluvadille. Kaada päälle voisula ja murenna ilmakuivatut kinkut. 
Viimeistele tuoreella tillillä. 
Tarjoa sinapilla maustetun smetanan kanssa.
 
 
Töihin paluukin on tuntunut yllättävän hyvälle. Viikot ovat sopivasti kevennettyjä. Poika vielä harjoittelee päiväkotia; ei ole toistaiseksi kovin innoissaan ollut menossa sinne. Toivon hartaasti että alkaisi viihtyä. Ainakin siellä rytmisyys on parempaa kuin kotona ja poika on saanut päiväuniakin nukuttua. Ne kun tahtovat kotona ollessa monesti jäädä jo väliin. Poika täytti viime kuussa jo kolme! Minne tämä aika menee? Nyt kaikille hyvää kesän jatkoa. Nautitaan hetkestä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.