Hei vaan ystäväiset. Täällä on ehditty aloittaa työt ja sen jälkeen jo vähän lomaillakin. :) Lomapätkä oli viiden päivän mittainen eikä varsinainen loma minulla vaan viikkovapaita mutta kun mies lomaili, tuntui heti enemmän lomalle. Tuli uitua joka päivä. Parhaimpina päivinä teimme kolme uimareissua. Onneksi ehdotin sunnuntaina miehelle josko lähtisimme katsastamaan vartin ajomatkan päässä olevat hiekkamontut jossa ollaan nähty koiria uitettavan. Joskus vuosia sitten on siellä viimeksi käyty. Olikin loistava idea; koirakin pääsi polskimaan ja innostui oikeasti uimaankin, kun yleensä käy vaan kahlaamassa ja makoilemassa rantavedessä. Poikakin nauttii vesitouhuista ja se ilahduttaa tätä mammaa. Mansikoita on ehditty syödä jo iso laatikollinen ja onnekseni löysimme tänään makeita mansikoita kun edelliset kaksi (joista toinen laitettiin pakkaseen) eivät pettymykseksemme olleet lainkaan makeita. Lisäksi uskaltauduimme käymään louanalla ravintolassa (Frans & Camille vahva suositus!). Yksi päivä meni siskon luona muuttoapuna. Ja jäätelöllä on herkuteltu ja innostuimme jopa sohvia koeistumaan. Kova sohvakuume nostaa taas päätään..
Ruuat ovat saaneet nyt olla simppeleitä ja nopeita, kun uimiselta ei niin paljon kokkailuun ole aikaa uhrattu. Yksi tämän kesän uutuus meidän grillissä ja ruokapöydässä on grillattu varhaiskaali. Nappasimme netistä Valion ohjeen jossa grillissä hieman lämmennyt ja paahtunut kaali saa kaverikseen ilmakuivattua kinkkua. Tätä on tehty nyt kaksi kertaa ja toisella kerralla korvasimme ilmakuivatun kinkun pekonilla jonka mies paistoi niin ikään rapeaksi grillissä. Herkullisen kaalin kruunasi vielä dijonsinapilla maustettu smetana, ai että.
Kaali paahtunut, pekoni rapsakka:D |
Grillattu varhaiskaali ja sinappismetana
1 varhaiskaali
150 g ilmakuivattua kinkkua
50 g voita
1/2 tl voita (tai vähemmän)
tuoretta tilliä
Kastike:
1 prk (120g) smetanaa
1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
Leikkaa kaali kahdeksaan lohkoon. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät ehjinä.
Grillaa kaalit molemmin puolin grillin ritilätasolla muutama min/puoli. Grillaa samaan aikaan myös ilmakuivatut kinkut rapeiksi.
Sulata voi ja mausta tarvittaessa suolalla.
Nosta kaalit tarjoiluvadille. Kaada päälle voisula ja murenna ilmakuivatut kinkut.
Viimeistele tuoreella tillillä.
Tarjoa sinapilla maustetun smetanan kanssa.
Töihin paluukin on tuntunut yllättävän hyvälle. Viikot ovat sopivasti kevennettyjä. Poika vielä harjoittelee päiväkotia; ei ole toistaiseksi kovin innoissaan ollut menossa sinne. Toivon hartaasti että alkaisi viihtyä. Ainakin siellä rytmisyys on parempaa kuin kotona ja poika on saanut päiväuniakin nukuttua. Ne kun tahtovat kotona ollessa monesti jäädä jo väliin. Poika täytti viime kuussa jo kolme! Minne tämä aika menee? Nyt kaikille hyvää kesän jatkoa. Nautitaan hetkestä.
Kommentit
Lähetä kommentti