Siirry pääsisältöön

Parasta (keto)pitsaa

 Heipä hei taas. Pitkästä aikaa tuli ulkona jopa yhtenä iltana kylmä. No ei harmittanut niin kamalasti mennä viikonlopuksi töihin. :) Otsikkoon palatakseni tuli kokeiltua Iltalehdessä hehkutettua ketopitsapohjaa ja kyllähän tuo meillekin maistui. Aiemmat yritykset leipoa maistuvaa ketopitsaa eivät ole mielestäni tuottaneet tulosta joten olin enemmän kuin innoissani löytäessäni viimein ohjeen jolla tehtynä pitsa maistui minullekin (ja toki miehellekin, joka on kyllä tykännyt myös fatheadpohjaan tehdystä pitsasta). Pojalla on menossa ranttuilukausi (toivotaan että kausi tosiaan). Hän on tosin myös onnistunut (harmi kyllä!) nappaamaan jo toisen flunssan päiväkodista tämän reilun kuukauden aikana jonka hän on päiväkodissa ollut. Siis ne harvat kerrat kun on sinne sitten voinut mennä. Onneksi kaupan maksalaatikko maistui ja pakastimen uumenista löysin kuin löysinkin vielä pari rasiaa itse tehtyjä kanabataattinugetteja jotka niin ikään maistuivat pojalle.Nyt poika ja mieheni sekä koiruli lähtivät kohti pohjoista anoppilaa. Minä tästä sitten jossain vaiheessa suoriudun töihin. Nyt hetki omaa aikaa. Harvinaista!


Ketopitsa

 2 munaa
3 dl juustoraaste (löyhä mitta)
5 rkl kookosjauhoja tai pofiberiä tai mantelijauhoja (minulla 2 rkl Pofiberiä ja 3 rkl mantelijauhoja)
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
 
Lämmitä uuni kiertoilmalla 275 asteeseen. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Lisää juustoraaste. Lisää jauhot, öljy ja suola. Sekoita huolellisesti. Levitä taikina pellille n. 1/2 - 1 sentin paksuiseksi pohjaksi lusikalla tai nuolijalla. Esipaista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia (tai vähemmän, tarkkaile!). Ota pohja uunista ja laita täytteet päälle. Meillä tomaattipyre, ketsuppi, pitsamauste, tonnikala, tomaatit, punasipuli, oliivit, (aurinkokuivatut tomaatit), jalapenot, juustoraaste, valkosipuli. Myös katkaravut sopivat tähän hyvin. Paista vielä noin 7 minuuttia. Tuplaa pohja jos haluat koko pellillisen pitsaa. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.