Siirry pääsisältöön

Päivitetty uunifetapasta ja hikisiä hetkiä

 Aamuni on nyt parina päivänä alkanut paitsi tietysti aamukahvihetkellä rauhassa kera aamulehden ja aamuisen (keto-)puuron myös sen jälkeisellä hikisellä hillareissulla. Saalistakin olen saanut ihan mukavasti. Onneksi. On se sen verran hikistä hommaa ollut että paita on kastunut ja sukatkin hiostuneet ja ihana on ollut painua suoraan suihkuun noilta reissuilta. Eilen jouduin tekemään välillä reissun kotiin suolta kun varustauduin liian pienellä ämpärillä. :D Tänä aamuna otinkin reilusti isomman sankon mukaan. :D

Ihaninta oli että mies oli pyynnöstäni sillä aikaa kokeillut uutta reseptiä ja tehnyt uudenlaista uunifetapastaa Facebookista löytyneellä ohjeella. Tähän tuli fetan lisäksi suolaista makua antamaan pekonia ja tuolla suolla helteessä hikoiltuani ei pieni (tai pieni ja pieni) suolalisä tuntunut liioittelulta. Aina silloin tällöin tämmöinenkin maistuu. Söin omani shiratakinuudeleilla ja muu perhe tavallisen spagetin kera. Oli herkkua!
 
Hyvää ja helppoa, jälleen kerran. Lautasen reunalla myös Lidlin ihanaa munakoisotahnaa.

Uunifetapasta

Pikku tomaatteja (miniluumu. tai kirsikkatomaatteja)
Paketti fetaa (meillä Lidlin salaattijuustopaketti)
Paketti pekonia
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Provencen mausteseosta tai muuta haluamaasi maustetta

Laita tomaatit uunivuokan pohjalle. Nosta fetapala päälle ja leikkaa pekoniviipaleet esimerkiksi saksilla pienemmiksi paloiksi. Lorauta fetan päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan mausteita ja jauha pippurimyllystä mustapippuria koko komeuden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pekoni on kypsynyt ja saanut väriä ja tomaatit pehmenneet.  Keitä pasta. Nauti pastan kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.