Siirry pääsisältöön

Päivitetty uunifetapasta ja hikisiä hetkiä

 Aamuni on nyt parina päivänä alkanut paitsi tietysti aamukahvihetkellä rauhassa kera aamulehden ja aamuisen (keto-)puuron myös sen jälkeisellä hikisellä hillareissulla. Saalistakin olen saanut ihan mukavasti. Onneksi. On se sen verran hikistä hommaa ollut että paita on kastunut ja sukatkin hiostuneet ja ihana on ollut painua suoraan suihkuun noilta reissuilta. Eilen jouduin tekemään välillä reissun kotiin suolta kun varustauduin liian pienellä ämpärillä. :D Tänä aamuna otinkin reilusti isomman sankon mukaan. :D

Ihaninta oli että mies oli pyynnöstäni sillä aikaa kokeillut uutta reseptiä ja tehnyt uudenlaista uunifetapastaa Facebookista löytyneellä ohjeella. Tähän tuli fetan lisäksi suolaista makua antamaan pekonia ja tuolla suolla helteessä hikoiltuani ei pieni (tai pieni ja pieni) suolalisä tuntunut liioittelulta. Aina silloin tällöin tämmöinenkin maistuu. Söin omani shiratakinuudeleilla ja muu perhe tavallisen spagetin kera. Oli herkkua!
 
Hyvää ja helppoa, jälleen kerran. Lautasen reunalla myös Lidlin ihanaa munakoisotahnaa.

Uunifetapasta

Pikku tomaatteja (miniluumu. tai kirsikkatomaatteja)
Paketti fetaa (meillä Lidlin salaattijuustopaketti)
Paketti pekonia
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Provencen mausteseosta tai muuta haluamaasi maustetta

Laita tomaatit uunivuokan pohjalle. Nosta fetapala päälle ja leikkaa pekoniviipaleet esimerkiksi saksilla pienemmiksi paloiksi. Lorauta fetan päälle oliiviöljyä ja ripottele pintaan mausteita ja jauha pippurimyllystä mustapippuria koko komeuden päälle. Paista uunissa 200 asteessa kunnes pekoni on kypsynyt ja saanut väriä ja tomaatit pehmenneet.  Keitä pasta. Nauti pastan kera.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.