Siskoni vinkkasi joku aika sitten kikhernemuhennoksesta. Mietin että saattashan tuota joskus kokeilla. Ja tänään kokeilin. Ja arvatkaa mitä? No olihan hyvää! Pojalle otin erikseen pikkukattilaan oman annoksen ennen chilin lisäystä ja maustoin hänen annoksensa kurkumalla ja himppusella curryjauhetta. Meidän annokseen tuli reilusti chiliä ja myös vähän curryä koska ajattelin sen sopivan makumaailmaan. Tämäkin ruoka on vielä pääsiäisen jälkimainingeissa ihanan (kurkuman)keltaista. :) Miesväelle keitin kokojyväriisiä lisukkeeksi ja itselleni vähän parsakaalta. resepti on poimittu täältä (KLIK!)
4 valkosipulin kynttä
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 prk (a´ 230g) kikherneitä
1 1/2 tl kurkumaa
1/2 - 1 tl chililastuja (minulla chilijauhe)
2 prk (a`250ml) kookoskermaa
4 dl kasvis- tai kanalientä
2 lehtikaalin oksaa
1/2 ruukkua minttua
luonnonjukurttia
Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä. Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes se sakenee.
Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.
Oletteko kokeilleet? Tämä resepti oli mainittu somehitiksikin viime keväänä. Minulla on mennyt ihan ohi. Mutta kiva kun löytyi uusi resepti kikherneistä kokattavaksi.
The stew eli kikhernemuhennos
1 sipuli4 valkosipulin kynttä
2 rkl inkivääriä hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
2 prk (a´ 230g) kikherneitä
1 1/2 tl kurkumaa
1/2 - 1 tl chililastuja (minulla chilijauhe)
2 prk (a`250ml) kookoskermaa
4 dl kasvis- tai kanalientä
2 lehtikaalin oksaa
1/2 ruukkua minttua
luonnonjukurttia
Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä. Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes se sakenee.
Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.
Vinkki!
Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen.Oletteko kokeilleet? Tämä resepti oli mainittu somehitiksikin viime keväänä. Minulla on mennyt ihan ohi. Mutta kiva kun löytyi uusi resepti kikherneistä kokattavaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti