Siirry pääsisältöön

Mustikkapiirakkaa vanhalla reseptillä

Aurinkoista keskiviikkoa. Leipasin eilen mustikkapiirakan Valion vanhasta reseptilehtisestä. Kaikki  ainekset löytyivät sopivasti kaapeista ja piirakka oli tosi helppotekoinen. Ei tarvinut kaivaa edes söhkövatkainta kaapista.Sopi hyvin tähän olotilaan; mietiskelen olenko tulossa kipeäksi kun veto on jollain lailla pois. Toivottavasti olo kääntyy pian parempaan. Ainakin piirakka maistui koko porukalla. Eilen söimme sitä jäätelön kera ja tänään ihan siltään.




Mustikkapiirakka

250 g voita
3 1/2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäleseitä
1 tl soodaa
2 dl piimää
2 munaa

Päälle
7 dl mustikoita tai muita marjoja
1 dl sokeria

Sekoita sulatettu voi, sokeri ja jauhot sekä leseet murumaiseksi seokseksi. Ota 2 dl muruseosta erilleen. Lisää loppuun taikinaan sooda, piimä ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikinan leivinpaperin päälle uunipannulle. Yhdistä marjat ja sokeri Levitä marjat päälle. Ripottele pinnalle erilleen otettu muruseos. Paista 200 asteesssa 25 minuuttia. Tarjoa kahvipöydässä esim vaahdotetun kerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Minä tein puolikkaan annoksen. Loppuun vielä kuvia meidän terassilla aamuisin vierailevasta oravaystäväisestä.  Käy maistelemassa talipalloja. Tuota nappisilmäveitikkaa on kiva seurailla.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.