Voi flunssan tuntu. Eilen olin omituisen uupunut ja hieman flunssaisen oloinen. Nautiskelin sinkkitabletteja pitkin päivää. Tänä aamuna olo oli tukkoinen ja makuaisti mennyttä. Nyt se alkaa kuitenkin palailla, mutta hieman pisti aamulla mietityttämään kun koronaankin on yhdistetty maku- ja hajuaistin häviämistä. Mutta syy taisi kuitenkin olla nauttimissani sinkkitableteissa.
Palatakseni kokkausasioihin tekaisin tänään itse lihapullia. Poika ja mekin on tykätty Ikean lihapullista mutta kun tässä sattuneesta syystä on tullut kotona oleiltua eikä Ikeaan ole asiaa (ja sitä pakastinta on tyhjennetty kiitettävästi) niin päätinpä kokeilla lihapullien kokkausta. Hyvin maistuivat koko perheelle ja näitä voi kyllä tehdä uudestaankin. Tein pullat uunissa Yhteishyvän ohjeella (KLIK!) -käytin sikanautajauhelihaa ja minulla oli sitä 700 g joten melkein tuplasin ohjeen. Pullat jäivät aika vaaleiksi mutta olivat herkullisia ja meheviä. Laitoin suolaa vähän vähemmän ja pienen lorauksen soijakastiketta taikinaan. Nesteenä käytin purkin kermaviiliä ja loput vettä. Lisukkeeksi tein blogissakin esittelemäni uunipaahdetut pavut. Kastike oli simppelisti kermaa kiehautettuna kattilassa lorauksella soijaa ja dijonsinappia sekä ripaus mustapippuria. Nams.
Tuolta Yhteishyvän sivulta löytyy myös kastikkeen ohje, mutta minä halusin tehdä tuolla paljon käyttämällämme ohjeella. Se on muistaakseni kirjasta Samasta padasta. Mukavaa viikonloppua ja pysykää terveinä (ja kotona)! Hei niin ja suositus; katsokaa Verta, hikeä ja t-paitoja Yle Areenasta! Pistää ajattelemaan.
Palatakseni kokkausasioihin tekaisin tänään itse lihapullia. Poika ja mekin on tykätty Ikean lihapullista mutta kun tässä sattuneesta syystä on tullut kotona oleiltua eikä Ikeaan ole asiaa (ja sitä pakastinta on tyhjennetty kiitettävästi) niin päätinpä kokeilla lihapullien kokkausta. Hyvin maistuivat koko perheelle ja näitä voi kyllä tehdä uudestaankin. Tein pullat uunissa Yhteishyvän ohjeella (KLIK!) -käytin sikanautajauhelihaa ja minulla oli sitä 700 g joten melkein tuplasin ohjeen. Pullat jäivät aika vaaleiksi mutta olivat herkullisia ja meheviä. Laitoin suolaa vähän vähemmän ja pienen lorauksen soijakastiketta taikinaan. Nesteenä käytin purkin kermaviiliä ja loput vettä. Lisukkeeksi tein blogissakin esittelemäni uunipaahdetut pavut. Kastike oli simppelisti kermaa kiehautettuna kattilassa lorauksella soijaa ja dijonsinappia sekä ripaus mustapippuria. Nams.
Maukkaat lihapullat
Ainekset
2 dl Vettä (tai kermaa tai kermaviiliä)
1 dl Korppujauhoja
1 kpl Sipuli
1 rkl Öljyä
1 kpl Kananmuna
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1/2 tl Mustapippuria
400 g Jauhelihaa
Sekoita korppujauhot nesteeseen ja anna imeytyä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla.
Lisää sipuli, muna, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Kostuta kädet vedellä. Pyörittele seos lihapulliksi leivinpaperin päälle
uunipellille. Paista lihapullat kypsiksi uunissa 225 asteessa noin 20
minuuttia.
Tuolta Yhteishyvän sivulta löytyy myös kastikkeen ohje, mutta minä halusin tehdä tuolla paljon käyttämällämme ohjeella. Se on muistaakseni kirjasta Samasta padasta. Mukavaa viikonloppua ja pysykää terveinä (ja kotona)! Hei niin ja suositus; katsokaa Verta, hikeä ja t-paitoja Yle Areenasta! Pistää ajattelemaan.
Kommentit
Lähetä kommentti