Siirry pääsisältöön

Thaivaallista keittoa

Heippa ihanat!
Elokuuta mennään ja lomat on ohi täälläkin. Tavallaan koen että omakin loma päättyi, vaikka hoitovapaallahan tässä ollaan, mutta kun mies palasi työn touhuun niin itselläkin alkoi arki. Loma kului (2 viikkoa nyt) helteistä nauttien rannalla ja pari kertaa käytiin lounaalla sekä toinen viikko mökillä. Eipä mökkikeli mairitellut mutta päästiin vähän irti normiympyröistä kuitenkin ja kotiin oli ihana palata. Vietettiin eilen köökisssä useampi tunti kokkaillen pojalle pakkaseen sapuskaa. Ihanaa! Nyt on monipuolista valmista ruokaa pitkäksi aikaa. Kiitos miehen joka rupesi tutkailemaan netistä että mites tää lautasmalli. Itse väsyneenä lähinnä ahdistuin (ja syyllistyin) koska olimme menneet pitkälti kasvispannarin voimalla (siis poitsu) ja perunoiden, koska pannaria oli tehty pakkaseen ja sitä oli helppo ottaa reissuun mukaan ja no perunat. Tartteeko selittää? :) Maistuivat nuo pojallekin uudet potut ja onhan ne helppoja. Muttanyt siis jotain muuta. Tehtiin 5 ruokalajia. Ei vielä haluta täysin samaa ruokaa tarjota ettei suolamäärä kasvaisi kovin isoksi.
Muttapostauksen aiheeseen. Tein pitkästä aikaa tätä thai-vaikutteista linssikeittoa. Jostain blogista varmaan alkuperäinen ohje lienee. En vain muista mistä. Kiitos ja anteeksi. Hyvää on. :)


Hurmaavia kukkia - omalta pihalta


Vaikka nämä ovat jo usemman viikon vanhoja, jotain näissä on yhä.

Keittoa thaimaustein - lämpöä elokuulle.
















Thaivaallinen kookoksinen tomaattilinssikeitto

1 sipuli
2 isoa tai 4 pientä valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl tomaattipuretta (laitoin vahingossa koko purkin, eikä haitannut :D)
korianteria
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl hienonnettua inkivääriä
muutama rkl öljyä
2,5 dl punaisia linssejä
Purkki tomaattimurskaa
1 l kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1/2 limen mehu (panin kokonaan)
1-2 rkl ruskeaa sokeria

Surauta sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, tomaattipure, korianteri ja currytahna sekaisin. 
Kuumenna öljy ja lisää tahna. Pyörittele muutama munuutti. Lisää linssit ja muutaman minuutin päästä tomaattimurska. Kaada perään kasvisliemi ja anna hautua kunnes linssit kypsiä - n. 15- 20 minuuttia. 
Soseuta halutessasi. Lisää kookosmaito, kalakastike, limen mehu ja sokeri. Kuumenna ja keitä vielä n. 5 minuuttia. Tarkista maku - lisää tarvittaessa kalakastiketta/sokeria. Tarjoile limelorauksen kera, Koristele korianterilla ja chilillä.

Kylläpäs aurinko paistelee ihanasti. Mustikkametsässä on tullut kyykittyä aina kun siihen vain on mahdollisuus. Jospa niistä jonkun piirakan jo saisi tehtyä. :) Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.