maanantai 5. elokuuta 2019

Thaivaallista keittoa

Heippa ihanat!
Elokuuta mennään ja lomat on ohi täälläkin. Tavallaan koen että omakin loma päättyi, vaikka hoitovapaallahan tässä ollaan, mutta kun mies palasi työn touhuun niin itselläkin alkoi arki. Loma kului (2 viikkoa nyt) helteistä nauttien rannalla ja pari kertaa käytiin lounaalla sekä toinen viikko mökillä. Eipä mökkikeli mairitellut mutta päästiin vähän irti normiympyröistä kuitenkin ja kotiin oli ihana palata. Vietettiin eilen köökisssä useampi tunti kokkaillen pojalle pakkaseen sapuskaa. Ihanaa! Nyt on monipuolista valmista ruokaa pitkäksi aikaa. Kiitos miehen joka rupesi tutkailemaan netistä että mites tää lautasmalli. Itse väsyneenä lähinnä ahdistuin (ja syyllistyin) koska olimme menneet pitkälti kasvispannarin voimalla (siis poitsu) ja perunoiden, koska pannaria oli tehty pakkaseen ja sitä oli helppo ottaa reissuun mukaan ja no perunat. Tartteeko selittää? :) Maistuivat nuo pojallekin uudet potut ja onhan ne helppoja. Muttanyt siis jotain muuta. Tehtiin 5 ruokalajia. Ei vielä haluta täysin samaa ruokaa tarjota ettei suolamäärä kasvaisi kovin isoksi.
Muttapostauksen aiheeseen. Tein pitkästä aikaa tätä thai-vaikutteista linssikeittoa. Jostain blogista varmaan alkuperäinen ohje lienee. En vain muista mistä. Kiitos ja anteeksi. Hyvää on. :)


Hurmaavia kukkia - omalta pihalta


Vaikka nämä ovat jo usemman viikon vanhoja, jotain näissä on yhä.

Keittoa thaimaustein - lämpöä elokuulle.
















Thaivaallinen kookoksinen tomaattilinssikeitto

1 sipuli
2 isoa tai 4 pientä valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl tomaattipuretta (laitoin vahingossa koko purkin, eikä haitannut :D)
korianteria
3 rkl punaista currytahnaa
1 rkl hienonnettua inkivääriä
muutama rkl öljyä
2,5 dl punaisia linssejä
Purkki tomaattimurskaa
1 l kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1/2 limen mehu (panin kokonaan)
1-2 rkl ruskeaa sokeria

Surauta sipuli, valkosipuli, chili, inkivääri, tomaattipure, korianteri ja currytahna sekaisin. 
Kuumenna öljy ja lisää tahna. Pyörittele muutama munuutti. Lisää linssit ja muutaman minuutin päästä tomaattimurska. Kaada perään kasvisliemi ja anna hautua kunnes linssit kypsiä - n. 15- 20 minuuttia. 
Soseuta halutessasi. Lisää kookosmaito, kalakastike, limen mehu ja sokeri. Kuumenna ja keitä vielä n. 5 minuuttia. Tarkista maku - lisää tarvittaessa kalakastiketta/sokeria. Tarjoile limelorauksen kera, Koristele korianterilla ja chilillä.

Kylläpäs aurinko paistelee ihanasti. Mustikkametsässä on tullut kyykittyä aina kun siihen vain on mahdollisuus. Jospa niistä jonkun piirakan jo saisi tehtyä. :) Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti