Siirry pääsisältöön

Sadonkorjuuta eli vattukuakkua :)

No niin hellouta vaan! Täällä siivoillaan kaappeja ikivanhoista "kokeile tätä -resepteistä" :D Samalla tuli hyödynnettyä äitini vadelmapuskien antimia. Resepti oli kirjoitettu hauskasti savon murteella. Rento kakku kuvaa tätä ehkä parhaiten. Maku oli seuraavana päivänä melkein vielä parempi. Kas tässä teillekin tuo ohje.


1



Vattukuakku

 150 g rasvoo (voita minulla)
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappii
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoo
1 tl leivinjauhoo
0,5 dl maitoo

Täyte:
2 dl kermavuahtoo 

Tie näin: Sekota rasva ja sokeri vuahoks, lissee siirappi sekä kaurahiutalleet. Sekota jauhot ensin keskennää ja lissee ne muuhun taikinnaa. Viimeseks paa joukkoo maito. Sen jäläkee jaa taikina kolomee ossaa ja taputtele pyöriiks kakkaraks pellille.. Paista kakkarat 10 min 175 asteessa. Kun kakkarat on jiähtyny, lado ne kerroksittain ja välliin kermavuahto sekä vatut. Anna hetken vettäytyy jiäkuapissa ja nauti! Näky ei oo kommii mutta sitäkin enemmän siinä on arommii!

Sateisen perjantain puuhiin on kuulunut viikkosiivousta ja leivontaa; tällä kertaa pojalle kasvispannaria ja uunissa paistettavaa omena"puuroa". Vielä pitäisi saada varattua lennot Helsinkiin syyskuun lopulle, Tallinnan risteilyt ja hotellit-mies jätti osan kesälomasta syksyyn ja päätimme viettä osan viikosta siellä. Miehen siskon pojan nimiäisten takia matkustamme muutenkin etelä-Suomeen joten miksipä ei viettäisi siellä kotvasen kauemminkin. Vinkkejä kahviloista, shoppailupaikoista, ruokapaikoista tai muista kivoista kohteista hotelleja unohtamatta otetaan ilolla vastaan. :)
Kivaa viikonloppua kaikille.
5 dl vattuja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uutta lautasella

Nappasin tässä joku aika sitten Lidlistä Turkki-viikon aikaan myynnissä olleen Tulum-juuston ostoskoriini. En ollut sitä ennen kuullutkaan moisesta juustosta. Turkin ruokakulttuuri on minulle muutenkin vieras, kun taas Kreikan vastaava senkin edestä tuttu. Rakastan kreikkalaista ruokaa! :) Varsinkin kasvisruokia. No niin mutta pysyäksemme asiassa tämä purkki nokotti jääkaapissamme odottaen sopivaa hetkeä kun keksisimme ruuan johon voisimme tämän erikoisuuden upottaa. Googlailu tuotti tulosta sen verran. että löysimme pari kokeilemisen arvoiselta kuulostavaa reseptiä. Tuumasta toimeen siis.    Jännityksellä avasin purnukan kun en oikein tiennyt mitä tältä odottaa. Juusto ei ollut missään suolaliemessä. Se oli havainto numero yksi. Juusto ei ollut mitenkään kovaa vaan murenevaa ja lusikoitavissa. Maku muistutti fetajuustoa. Ei huono ollenkaan. Tämä oli lehmänmaidosta tehty; valmistuksessa ei ollut käytetty vuohenmaitoa kuten fetassa. Ja salaatti siitä tehtiin: Tulumjuusto

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkuaiset ja vatkaa ne kiinte

Vähähiilihydraattinen kuningatarpiirakka ja kirjasuositus

 Lupailin edellisessä postauksessa vähähiilihydraattisen mustikkapiirakan ohjetta. Tässä välissä kerkesimme testata toisenlaista marjapiirakkaa hieman eri pohjalla ja eri täytteellä. Tämä oli myöskin vähähiilihydraattinen ja täytimme sen vadelmilla sekä mustikoilla. Olikin kivan makuinen ja tykästyin tähän ehkä enemmän kuin aikaisemmin tekemäämme. Ohje on poimittu Ketoreseptit-blogista. (KLIK)    Vähähiilihydraattinen marjapiirakka Pohja: 100g voita 3/4 dl karppisokeria 1 muna 1 dl mantelijauhoja 1 dl pofiberiä 1 tl leivinjauhetta   Täyte: 150g metsämarjoja 200g mascarponea tai creme fraichea (minulla creme fraiche ja turkkilaista jukurttia) 1 muna 2 rkl karppisokeria 1/2 tl vaniljajauhetta   Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24 cm voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat piirakkapohjalle. Yhdistä muut täytteen aineet. Kaada marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.