perjantai 23. elokuuta 2019

Sadonkorjuuta eli vattukuakkua :)

No niin hellouta vaan! Täällä siivoillaan kaappeja ikivanhoista "kokeile tätä -resepteistä" :D Samalla tuli hyödynnettyä äitini vadelmapuskien antimia. Resepti oli kirjoitettu hauskasti savon murteella. Rento kakku kuvaa tätä ehkä parhaiten. Maku oli seuraavana päivänä melkein vielä parempi. Kas tässä teillekin tuo ohje.


1Vattukuakku

 150 g rasvoo (voita minulla)
1,5 dl sokeria
0,5 dl siirappii
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoo
1 tl leivinjauhoo
0,5 dl maitoo

Täyte:
2 dl kermavuahtoo 

Tie näin: Sekota rasva ja sokeri vuahoks, lissee siirappi sekä kaurahiutalleet. Sekota jauhot ensin keskennää ja lissee ne muuhun taikinnaa. Viimeseks paa joukkoo maito. Sen jäläkee jaa taikina kolomee ossaa ja taputtele pyöriiks kakkaraks pellille.. Paista kakkarat 10 min 175 asteessa. Kun kakkarat on jiähtyny, lado ne kerroksittain ja välliin kermavuahto sekä vatut. Anna hetken vettäytyy jiäkuapissa ja nauti! Näky ei oo kommii mutta sitäkin enemmän siinä on arommii!

Sateisen perjantain puuhiin on kuulunut viikkosiivousta ja leivontaa; tällä kertaa pojalle kasvispannaria ja uunissa paistettavaa omena"puuroa". Vielä pitäisi saada varattua lennot Helsinkiin syyskuun lopulle, Tallinnan risteilyt ja hotellit-mies jätti osan kesälomasta syksyyn ja päätimme viettä osan viikosta siellä. Miehen siskon pojan nimiäisten takia matkustamme muutenkin etelä-Suomeen joten miksipä ei viettäisi siellä kotvasen kauemminkin. Vinkkejä kahviloista, shoppailupaikoista, ruokapaikoista tai muista kivoista kohteista hotelleja unohtamatta otetaan ilolla vastaan. :)
Kivaa viikonloppua kaikille.
5 dl vattuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti