Siirry pääsisältöön

Kesäkurpitsalättyjä, fetasoossia ja sadetta viimeinkin.

Sunnuntaita sinne ruudun toiselle puolelle. Tänään ja eilenkin maisteltiin kesäkurpitsalättyjä. Taannoin kokeilimme Kreikan reissun innoittamana "kolokitokeftedes" eli kesäkurpitsapalleroita.  Ensimmäiset menivät penkin alle, jotkut sentään onnistuivat. Mutta tässäkin helppous houkutti ja löysimme sopivan "korvikkeen" eli kesäkurpitsalätyt ja niille ihanan jukurttipohjaisen kastikkeen. En taaskaan muista mistä ohje on reseptivihkoni sivuille päätynyt, mutta jos kesäkurpitsa maistuu ja lätyt niin tämä on kyllä hyvää. :)




Kuvahan ei anna oikeutta..



Kesäkurpitsaletut

Taikina:
300g kesäkurpitsaa
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl tuoretta ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
voita paistoon

Fetakastike:
200 g fetaa muruna
200 g turkkilaista jukurttia
1 rkl sitruunanmehua
1/2 dl tuoretta tilliä
(suolaa)
mustapippuria
Valkosipulia

Raasta kesäkurpitsa raasteeksi. (Valuta lävikössä (tämä ei mielestäni välttämätön)) Vatkaa munat rikki ja lisää jauhot vähitellen joukkoon samalla vatkaten. Lisää kesäkurpitsa ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Sekoita feta, jukurtti, sitruunamehu ja hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista letut. (Kannattaa tehdä pienehköjä niin pysyvät paremmin kasassa.) Tarjoa kastikkeen kera.

Viimein saatiin tännekin sadetta. Aamupäivän huhkin mustikassa. Kiinnostaisiko teitä ketomustikkapiirakan ohje? :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.