Viikko jouluun, ihanaa että se on edessäpäin. Kyllähän se mietityttää miten tänä vuonna joulu vietetään. Ja jännätään ehtiikö tilaamamme joululahjat perille ajoissa.
Olen leiponut enemmän vhh-leipomuksia kuin koskaan. Taatelikakku olikin tuttu jo viime vuodelta. Uusina kokeilin Antti Heikkilän Pellingin joulu -kirjan piparkakkuja ja joululeivoksia. Tykkäsin molemmista ja mietin että nyt tavallaan tuntuu että on helpompaa luopua valtavan sokerisista leivonnaisista. Koska ne ei oo mulle. Torttuja on syöty joitakin. Okei, oon myös syönyt saaristolaisnappisia poron lämminsavuleikkeen kera. Rieskaa aattelin myös joulun aikaan maistella. Viipale päivässä tahtia. Ehkä yks joulupuuro keitetään. Ja suklaata yks tai kaks palaa päivässä. Laatikoita on tehtynä kolmenlaista: lanttu-, bataatti- ja uutena mulla porkkanalaatikko. Graavi- ja kylmäsavulohen kanssa nautitaan.
Hyvää mieltä on tullut paremmista paastosokeriarvoista. Se saa ajattelemaan ettei tämä kaikki oo ollut turhaa. Voihan toki olla että näm nyt satunnaisesti ovat paremmalla tolalla. Mene ja tiedä sitten. Pienestä tai minun mielestä isosta voi onni läikähtää sisällä; yhtenä aamuna sokeri oli jopa 4,8! Pitkästä pitkästä aikaa alle viiden.
Ennen joulua syödään vielä mm keittoa. Tällä kertaa lautaselle kukkakaalikeitto ja kaveriksi kylmäsavulohta. Ohje on Glorian ruoka ja viini.
Kommentit
Lähetä kommentti