Täällä on aloitettu jouluvalmistelut. Olen pikkuhiljaa tehnyt laatikoita pakkaseen. Lanttulaatikot tein tänä jouluna Antti Heikkilän Pellingin Joulu -kirjan reseptillä. Porkkanalaatikkoon löysin ohjeen Hiidenuhman keittiössä -blogista. En ole aikaisemmin tehnyt itse porkkanalaatikkoa, koska en ole siitä erityisemmin välittänyt mutta onneksi päätin kokeilla sillä tämä vähähiilihydraattisempi versio oli oikeasti hyvää. Saapa nähdä tarviiko tulevina vuosina enää tehdäkään bataattilaatikkoa ollenkaan. Tein nyt tosiaan vielä perinteisesti bataattilaatikonkin. Siitä olen tykännyt hurjan paljon, ihan liikaakin siihen nähden että se sisältää liikaa hiilihydraatteja minulle. Jaan nämä reseptit teillekin jos innostutte kokeilemaan. Bataattilaatikko on Valion ohje.
1 kg porkkanasosetta
1 dl mantelirouhetta
1 kananmuna
1 dl kermaa
0,5 dl Pofiberiä
50 g voisulaa
1 tl suolaa
1 tl muskottipähkinää
0,5 tl valkopippuria
Pinnalle: mantelilastuja, mantelirouhetta tai Pofiberiä
Voita pieninä nokareina
Sekoita porkkanasoseen joukkoon kaikki ainekset. Kaada seos voideltuun 1,5 litran vuokaan. TAsoita pinta. Koristele mantelilastuilla( minulla vähän mantelirouhetta) Ripottele päälle voinokareet. Paista laatikkoa 175 asteessa 1,5 tuntia. Tein itse porkkanasoseen niin siihen ei tule mitään ylimääräistä. :)
800 g valmista bataattisosetta
1 prk (120g) Valio smetanaa
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl vaaleaa siirappia
1/4 tl suolaa (jos käytit valmista bataattisosetta)
ripaus valkopippuria
1/2 tl kanelia
Pinnalle: 2 rkl korppujauhoja
Lisää bataattisoseeseen smetana, korppujauhot, muna, siirappi sekä mausteet. Kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175 asteessa noin 1 h.
Vinkki
Laatikko tuoreista bataateista: Kuori 500 g bataattia. Paloittele pieniksi paloiksi, Keitä kypsiksi kannen alla 4-5 dl:ssa vettä, joka on maustettu 1 tl suolaa. Soseuta keitinliemineen ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen muiden raaka-aineiden lisäämistä. Huom. suolaa ei enää tarvitse lisätä. Kuorruta ja kypsennä kuten yllä.
Olen bataattisoseenkin tehnyt itse aina. Mietiskelin vain olenko ostanut 800 g bataattia ja soseuttanut ilman vettä. Nyt tein prikulleen tuon ohjeen mukaan. Vähensin keittämisen jälkeen veden määrää hieman.
Onpas siellä pimeää. Oli mukava kun lauantaina oli niin kauniin lumiset maisemat ja mies viritteli pihan omppupuuhun valot. Aiemmin meillä on ollut terassin reunassa nuo valot, mutta tuo on kyllä parempi paikka. :) Valoa pimeyteen teillekin. Pysytään terveinä.

Kommentit
Lähetä kommentti