Viime viikonloppu sekä eilisilta on kulunut aika lailla pihahommissa. Urakkana on kasvilavojen siirto. Siinä riittääkin puuhasteltavaa eikä homma etene ihan kamalan nopeasti johtuen siitä että poika haluaa milloin keinumaan milloin taas koiraa on lenkitettävä ja homma on aika risaista.. No hiljaa hyvä tulee, toivotaan näin.
Eilen leipaisin meille ehkä kolmatta kertaa ruisleipää. Löysin Miia Metson blogista mielenkiintoisen ohjeen. Mies teki pyynnöstäni ensimmäisen satsin joitakin viikkoja sitten. Tai sitten joitakin kuukausia sitten, aikakäsitys hämärtyy kun aika kuluu niin nopsaan. Sen jälkeen minä olen tehnyt näitä nyt kahdesti. Eilen tein taikinasta vain levyn pellille ja enne
n uuniin laittoa leikkasin sen ruuduiksi taikinapyörällä. Tulipa pehmeät leivät kun ei tarvinut jauhojen kanssa sen enempiä muotoilla taikinaa. Tykättiin. :)
7,5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita keskenään ruisjauhot ja kuivahiiva. Lisää 42-asteinen vesi, suola, siirappi ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot. Taikina jää melko löysäksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
Helpoiten pääset jos kaadat taikinan pellille ja taputtelet levyksi niinkuin minä tein ja jaat taikinalevyn ruuduiksi taikinapyörällä. Voit myös leipoa taikinan pyöreiksi leiviksi. Käytä reilusti jauhoja ja muotoile taikinasta noin sentin paksuinen levy, ota siitä muotilla noin 10 cm:n ympyröitä.
Kohota noin 20 minuuttia liinan alla ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin reilu 20 minuuttia.
Meilläkin tykkäsi koko porukka tästä. :) Reippaasti rasvaa päälle ja ääntä kohti. Ei ole vähähiilarista ja olen alkanut tuntea olossani jos syön hiilaripitoista. Niinpä mietiskelen pitäisikö alkaa kiristämään hiilarien nauttimista. Tein tilauksen ensimmäistä kertaa Fitnessfirstille. Mantelijauhoa, psylliumia ja cashewpähkinöitä. Lupiinijauho olisi ollut mielessä mutta se oli valitettavasti juuri loppu. Yleensä tilailen mantelijauhot Luontaistukusta. No katsotaan mille nuo vaikuttavat. Mukavaa tiistaita kaikille. Pysykää terveinä.
Eilen leipaisin meille ehkä kolmatta kertaa ruisleipää. Löysin Miia Metson blogista mielenkiintoisen ohjeen. Mies teki pyynnöstäni ensimmäisen satsin joitakin viikkoja sitten. Tai sitten joitakin kuukausia sitten, aikakäsitys hämärtyy kun aika kuluu niin nopsaan. Sen jälkeen minä olen tehnyt näitä nyt kahdesti. Eilen tein taikinasta vain levyn pellille ja enne
Helpot reissumies-leivät
1 pss kuivahiivaa7,5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1,5 dl vehnäjauhoja
Sekoita keskenään ruisjauhot ja kuivahiiva. Lisää 42-asteinen vesi, suola, siirappi ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot. Taikina jää melko löysäksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
Helpoiten pääset jos kaadat taikinan pellille ja taputtelet levyksi niinkuin minä tein ja jaat taikinalevyn ruuduiksi taikinapyörällä. Voit myös leipoa taikinan pyöreiksi leiviksi. Käytä reilusti jauhoja ja muotoile taikinasta noin sentin paksuinen levy, ota siitä muotilla noin 10 cm:n ympyröitä.
Kohota noin 20 minuuttia liinan alla ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin reilu 20 minuuttia.
Meilläkin tykkäsi koko porukka tästä. :) Reippaasti rasvaa päälle ja ääntä kohti. Ei ole vähähiilarista ja olen alkanut tuntea olossani jos syön hiilaripitoista. Niinpä mietiskelen pitäisikö alkaa kiristämään hiilarien nauttimista. Tein tilauksen ensimmäistä kertaa Fitnessfirstille. Mantelijauhoa, psylliumia ja cashewpähkinöitä. Lupiinijauho olisi ollut mielessä mutta se oli valitettavasti juuri loppu. Yleensä tilailen mantelijauhot Luontaistukusta. No katsotaan mille nuo vaikuttavat. Mukavaa tiistaita kaikille. Pysykää terveinä.
Kommentit
Lähetä kommentti