Siirry pääsisältöön

Ruista ranteeseen

Viime viikonloppu sekä eilisilta on kulunut aika lailla pihahommissa. Urakkana on kasvilavojen siirto. Siinä riittääkin puuhasteltavaa eikä homma etene ihan kamalan nopeasti johtuen siitä että poika haluaa milloin keinumaan milloin taas koiraa on lenkitettävä ja homma on aika risaista.. No hiljaa hyvä tulee, toivotaan näin.
Eilen leipaisin meille ehkä kolmatta kertaa ruisleipää. Löysin Miia Metson blogista mielenkiintoisen ohjeen. Mies teki pyynnöstäni ensimmäisen satsin joitakin viikkoja sitten. Tai sitten joitakin kuukausia sitten, aikakäsitys hämärtyy kun aika kuluu niin nopsaan. Sen jälkeen minä olen tehnyt näitä nyt kahdesti. Eilen tein taikinasta vain levyn pellille ja enne
n uuniin laittoa leikkasin sen ruuduiksi taikinapyörällä. Tulipa pehmeät leivät kun ei tarvinut jauhojen kanssa sen enempiä muotoilla taikinaa. Tykättiin. :)






Helpot reissumies-leivät

1 pss kuivahiivaa
7,5 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään ruisjauhot ja kuivahiiva. Lisää 42-asteinen vesi, suola, siirappi ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot. Taikina jää melko löysäksi.
Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
Helpoiten pääset jos kaadat taikinan pellille ja taputtelet levyksi niinkuin minä tein ja jaat taikinalevyn ruuduiksi taikinapyörällä. Voit myös leipoa taikinan pyöreiksi leiviksi. Käytä reilusti jauhoja ja muotoile taikinasta noin sentin paksuinen levy, ota siitä muotilla noin 10 cm:n ympyröitä.
Kohota noin 20 minuuttia liinan alla ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin reilu 20 minuuttia.

Meilläkin tykkäsi koko porukka tästä. :) Reippaasti rasvaa päälle ja ääntä kohti. Ei ole vähähiilarista ja olen alkanut tuntea olossani jos syön hiilaripitoista. Niinpä mietiskelen pitäisikö alkaa kiristämään hiilarien nauttimista. Tein tilauksen ensimmäistä kertaa Fitnessfirstille. Mantelijauhoa, psylliumia ja cashewpähkinöitä. Lupiinijauho olisi ollut mielessä mutta se oli valitettavasti juuri loppu. Yleensä tilailen mantelijauhot Luontaistukusta. No katsotaan mille nuo vaikuttavat. Mukavaa tiistaita kaikille. Pysykää terveinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pehmeää sitruunakakkua, maukasta hapankaalipiirakkaa ja syksyn kiireitä

 Opiskelun, työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen näin muutaman kuukauden kokemuksella on melkoista tasapainottelua. Paljon ei ole jäänyt sijaa uusien reseptien kokeilulle, mutta jotain sentään on syksyisten päivien piristykseksi leivottu. Kokeilin ketositruunakakkua, jonka ohjeen löysin Facebookin Vhh-ryhmästä. Kakun maku oli parempi seuraavana päivänä, kun se oli saanut tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa. Mainitsemisen arvoinen on myös hapankaalipiiras, jonka ohjeen nappasin Kinuskikissalta ja pohjan muokkasin vähähiilihydraattiseksi.   Sitruunakookoskakku 60 g kookosjauhoa 5 munaa   60 g makeutusainetta (laitoin karppisokeria) 115 g sulatettua voita 1/2 puristettua sitruunaa 1/2 tl sitruunankuoriraastetta 1/2 tl ksantaanikumia 1/2 tl suolaa Kuorrute: 100 g Philadelphia-juustoa  n. 1,5 rkl makeutusta (oman maun mukaan) 1/2 rkl sitruunankuorta   Peitä pitkä leipävuoka (n. 12x23cm) leivinpaperilla tai voitele se. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Erota valkua...

Toskakakkua vhh-tyyliin

Moikka moi kamut! Perjantaita mennään ja kaffepaussilla istun edessäni kuppi kahvia ja toskakakkupala. Tekaisin kakun jo aimmin ja kuvauspuoli on taas vähän heikkoa, mutta ansaitsi mielestäni kuitenkin postauksen, koska maultaan on ihan kelpo kahvileipä. Tämä resepti tuli vastaan taas Facebookin vähähiilariryhmässä ja on jo pitempään odottanut tulla testatuksi. Nyt sain sitten aikaiseksi samalla kun testailin niinikään vähähiilarisia valkosipulipatonkeja. Ne eivät saaneet minulta varauksetonta suositusta, mutta epäilen että vika saattoi olla leipurissa eli itsessäni koska soveltelin eli taidan antaa näille vielä uuden mahdollisuuden. Mutta tässä tulee tuo toskakakun ohje sikäli mikäli tekin haluatte tätä kaakkua testata. :) Toskakakku vhh-tyyliin  6 munaa 100 g voita 1 dl kermaa 1 dl sokeria vastaava määrä makeutusta (minulla karppisokeri) 2 dl kookosjauhoja 2 tl leivinjauhetta Mantelitäyte: 100g voita 100g mantelilastuja 1/2 dl sokeria vastaava määrä makeutus...

Uusi sämpyläresepti (vhh)

Kokeilin tänään jo useamman kerran silmiini osunutta ohjetta superpehmeille sämpylöille. Ohje löytyi Paulan ketoblogista. Maistuvia olivat. Kuten useampi kommentoija oli tuota ohjetta kommentoinut, minullakin sämpylät ehkä lässähtivät hiukan, mutta ei se makuun vaikuttanut, varmaankaan, sillä hyviä ovat. Valoa ja varjoa ja jäniksen loikat Superpehmeät sämpylät 2 munaa 250 g mascarponea ripaus suolaa 2 rkl psylliumia 2 dl mantelijauhoa 2 tl leivinjauhetta Riko muna ja sekoita joukkoon mascrpone. Helpoiten onnistuu sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita kunnolla. Kostuta kädet vedellä ja  muotoile 8 palloa pellille. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja herkuttele.